Gösterge ses sorunu


LUKUNKU

Yeni Üye
Katılım
2 Ara 2020
Mesajlar
12
Tepkime puanı
6
İsim
Ali
Arkadaşlar gösterge ve direksiyonun oralardan biryerden sinir bozucu bir ses geliyor böyle çıtır çıtır bir ses. Araç soğukken gelmiyor. 20-30 km yol yapınca araç ısınınca geliyor. Bozuk yol vs değil kaymak asfaltta bile geliyor. Hızlanırken ve yavaşlarken yoğun geliyor. Bazen hiç gelmiyor kafasına göre takılıyor.  Başına gelen var mı? Göstergeden mi direksiyondan mı tam emin olamadım. Göstergeye elle bastırınca yada üstten konsoldan bastırınca geçiyor gibi ama tam da emin olamadım? Video var ama yükleyemedim.

 
@LUKUNKU  ben de sizin gibi düşünmüştüm direksiyon mu gösterge mi diye ama sesi yapan şey şu; göstergenin etrafındaki gri çıtalar.  Bu arkadaş yazın sıcaktan genleşme vs yapıyor ve ses yazları daha çok oluşuyor. Genleşmeden dolayı boşluk oluyor yuvasında. 

 
Upvote 0
@ack937 hocam sanırım göstergedeki yuvarlaklar  değilde ortadaki tüketimi vs  gösteren ekranın  üst ve altındaki gri çıtalardan bahsediyorsunuz. Peki nasıl çözdünüz? Günde 50km yapıyorum resmen araçtan soğudum. Bir yıldır devam ediyor. Silikon sprey uygulasam çözüm olur mu?

 
Upvote 0
Evet şerit olarak çerçevelendirilmiş gri çitalardan bahsetmek istemiştim. Bende de şehirlerarası soğuk asfalta girince geliyordu çıtır çıtır şeklinde. Başta bir klips mi kırıldı da parçası ses yapıyor gösterge içinde diyodum. Sonradan üst kısımdaki gri çıtanın yuvasında boşluk yaptığı için ses geldiğini farkettim. 
Bir çözüm bulmadım biraz yuvasına girdirmeye çalıştım bayadır durmuyorum. 

 
Upvote 0
@ack937 teşekkür ederim bende bi kurcalayayım bakalım umarım oradandır. Bi kaç yerde benzer şikayetlere airbagden vs yazmışlar. Öyle bir şey yoktur umarım.

 
Upvote 0
@LUKUNKUhocam benim araçta da aynı soruna benzer bir durum vardı. yardımcı olur mu bilmem ama...

şoför ayak havalandırma kanalının olduğu bölgedeki plastik kaplamadan geldiğini fark ettim, el ile bastırınca ses kesiliyordu servis bakımında anlattım çözdüler ses artık gelmiyor.

 
Upvote 0
@wusiv teşekkür ederim bir bakayım bende. Videosu var ama buraya yüklenmiyor sanırım . Yükleyemedim.

 
Upvote 0
@smtsrbst87 sen kapıdan sanıyorsun başka yerden çıkıyor. Yanına birini al o dinlesin nerden geldiğini. Kapıdan sandığın ses gözlük kabının üst aydınlatmanın ordan geliyor. Demek istediğim sürücüyü yanıltıyor sesin geldiği yer o yüzden başkası dinlesin yada başkasına sürdür sen dinle kapıyı.

 
Upvote 0
Sesin kaynağını buldum ön gögüsle ön cam arasından geliyormuş. Benzer sorun yaşayanlara duyurulur. Araya fitil sıkıştırdım ses mes kalmadı..
 
Upvote 0

Geri
Üst Alt