Qashqai'den Q2'ye geçiş | İlk izlenimler


AhmetCakmak

Yönetici
Katılım
17 May 2017
Mesajlar
5,763
Tepkime puanı
8,294
Konum
İstanbul
İsim
Ahmet Çakmak
Selamlar dostlar,

2015 yılında başlayan Golf tutkumuzdan sonra 2018 sonunda satıp aile biraz yüksek araç seviyor diye Qashqai 1.6 dci Skypack'e geçmiştik.

Qashqai ile geçirdiğimiz 2.5 yıllık vakit yeterli diye düşünüp farklı bir araç arayışına girdim. Yine yerden yüksek araçlar tercihlerimiz arasında oldu. Bunlar Karoq, Ateca, C5 Aircross ve Q2 idi. Açıkçası çok fazla bagaja ihtiyaç duymadığımız için ve tasarımı da güzel diye Q2 biraz daha bize yakındı. Geçen sene sıfır almayı planlıyordum ama stoklar bitti vs derken nasip olmadı. Bu sene de fiyatlar aldı başını gitti, bu yüzden 2.el arayışı sonrası Dod'dan 2019 model 30 tfsi motor adıyla geçen 1.0 motorlu 116hp Design Q2'yi almış olduk.

Türkiye'ye gelen paketler bir nebze donanımlı olduğu için ekstra donanım sayılabilecek anahtarsız giriş ve çalıştırma ve elektrikli bagaj var. 2021 itibariyle makyajlı versiyonları gelmiş. Aldığımız araç makyajsız kasa olarak geçmeye başladı. Hız sınırlandırıcı var fakat hız sabitleyici mevcut değil. Belki sonradan onu ilave edebilirim. Bir de koltuk ısıtma mümkün olursa onunla birlikte yarı deri koltuk yaptırma planım var.

Aracı henüz öğlen gibi teslim aldığım için ilk izlenimler;

Qashqai'den sonra konfor anlamında seviye atlamış olduk. Qashqai'ye göre uzunluğu 20cm daha kısa, eni ise aynı. Yaklaşık 250kg daha hafif ve bagaj kapasitesi 405 lt olarak 4 lt daha fazla. 

Hızlanması oldukça keyifli ama 5 yıllık dizel kullanımından sonra bir süre pedala daha temkinli basmaya alışmak gerekecek. :)  

Şimdilik bu kadar, zamanla deneyimlerimi paylaşırım.

Allah herkesin gönlüne göre versin.

1.jpg

2.jpg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ooooleyyy Admin baklavasi yiyeceğiz hemde tepsi ile



Hayırlı olsun

A67DB33F-9474-4B91-8C9E-D846EB179224.jpeg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Tasarımını çok beğendiğim bir araç hayırlı olsun güzel günlerde kullanın. 

 
@AhmetCakmak Hayırlı olsun , tasarım ve görünüş olarak diğer seçenekleriniz olan araçlardan daha güzel. kazasız belasız kullanın :) :masallah:

 
Hayırlı olsun kazasız belasız kullanın inşallah. Ben de Golf7den SUV bir araca geçmeyi düşünüyorum ama henüz karar veremedim. Fiyat ve donanım açısından Qashqai düşündüm ancak tanıdıkta vardı bana pek sağlam bir araç hissi vermedi sadece görüntüsü güzel. Fiyat performans olarak Kia Sportage düşündüm ama onu da görsel açısından çok beğenmiyorum. Q2 güzel bir araç bakalım belki ben de alırım ☺️

 
Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın Ahmet hocam. 

Allah kaza bela vermesin.

 
Hayırlı olsun hocam.

Allah kazasız belasız ağız tadıyla binmeyi nasip etsin.

 

Hayırlı olsun.

DCİ motorun şatafatı az yakması söz konusu clio olunca gecerli idi 

Quasqai de bu dizel motor harikalar yaratmıyor vayyy çok az yakıyor dedirmiyor

Quasqai dizel den 1.0 tsi a geçis yandım anammm dedirtmeyecektir

 

Geri
Üst Alt