Yaz Lastiği Tavsiyesi


HamzaK

Yeni Üye
Katılım
26 Ara 2020
Mesajlar
8
Tepkime puanı
1
İsim
Hamza Koyunlu
Arkadaşlar selam. 2016 model Golf 7 (Comfortline) aracım var. Araçta-muhtemelen fabrika çıkışında takılan- "Goodyear" marka  yaz lastikleri var ama lastik ustası lastiklerin artık ömrünü tamamlamış olduğunu söyledi. "Yaz" lastiği için kıymetli tavsiyelerinizi yazar mısınız?

Teşekkür ederim.

 
Merhaba.

Lastikten beklentilerinize göre seçim yapmalısınız. Kendi aracıma lastik alırken edindiğim bilgileri sizlerle paylaşayım.

Michelin Primacy 4 : Yumuşak ve Sessiz bir lastik , konfor arıyorsanız tavsiye edilen bir lastiktir. Fakat kullanıcıların çoğundan kuru zemin performansı ile ilgili eleştiriler alıyor.  Olmaması gereken yerlerde patinaj yaptığı veya frenlerken abs'yi daha çok devreye soktuğu söyleniyor.

Michelin PilotSport 4 : Primacy modelinin bir üst kategorisinde bulunan UHP (Ultra High Performance) lastik olarak geçiyor. Yol tutuşu primacy'e göre daha iyi fakat konfor olarak bir tık altta kalıyor.

Continental PremiumContact 6 : Kuru ve Islak performansı ve yol tutuşu iyi olan bir lastik. Çoğu testte PilotSport ile başa baş veya daha iyi sonuçlar veriyor frenleme ve yol tutuş konusunda. Fakat diğer rakiplerine göre biraz daha sert bir lastik ve lastik diğer rakiplerine göre 2-3 desibel daha gürültülü. Ben 225/45/17 ebatını kendi aracımda kullanıyorum memnunum.

Nokian PowerProof : Gerçekten yumuşak bir lastik olduğunu söylüyorlar , Fakat yol tutuş ve frenleme konusunda Conti ve Michelin modellerinin bir tık gerisinde kalıyor. Fakat Islak performansı çok iyi. Ek olarak lastik çok yumuşak olduğu için , diş kopması , yanaklarda çatlama gibi sorun yaşayan bir çok kullanıcı var.

Nokian WetProof: Powerproof serisinin bir alt kademesinde bulunan gündelik kullanım lastiği. Islak zemin performansı ve konforu güzel fakat kuru zemin performansı olarak Conti, Mİchelin , Powerproof daha iyi seçenekler.

Ek olarak GoodYear Eagle Sport lastikten kesinlikle uzak durmanızı tavsiye ederim. İki aracımı aldığımda da üzerlerinde Eagle Sport vardı , yağmurda kesinlikle hiç güvenli bir lastik değil. Kesinlikle uzak durun.

Sonuç olarak eğer derseniz ki ben arabayı yavaş kullanıyorum benim için önemli olan konfordur , Primacy 4 veya PowerProof alabilirsiniz.

Yok ben performans isterim biraz da derseniz , PremiumContact 6 veya Pilot Sport 4 öneririm.

 
SELAM   3000 km dir  nokian wetproof  kullanmaktayım   225 45 r17  

eski lastiklerim pirelli cinturato p7ye  göre   aşırı memnunum 

yumuşak hamurlu   güzel  konforlu bir lastik 

 
SELAM   3000 km dir  nokian wetproof  kullanmaktayım   225 45 r17  
eski lastiklerim pirelli cinturato p7ye  göre   aşırı memnunum 
yumuşak hamurlu   güzel  konforlu bir lastik 
 
Benim pirelli cinturato p7 bitsin diye sabirsizlaniyorum

İslak kuru performans sorunum yok ama uğultu yapiyor muzigin sesini aciyorum bastirmak icin
 
@bmrt95 michelin primary 4 için konuşuyorum kesinlikle doğru.Çok yumuşak patinaj çekiyor.Çabuk aşınıyor ama sessiz.Yarın Goodyear egale sport TZ serisi ile devam edeceğim 2019 ve sonrası için sorunlu diyorlardı ama sonradan hamuru değişmiş iyileştirilmiş firma açıklama yapmış sitesinde birazda ekonomi yapalım.

 
Nokian Powerproof öneririm kesinlikle , parasının hakkını veriyor son kuruşuna kadar.

225/45/R17 ölçüsünde daha önce Bridgestone Turanza ER300 kullanıyordum , resmen kaya gibiydi inanılmaz sert ve konforsuz lastiklerdi. Sonrasında geçici bir süreliğine 205/55/R16 ölçüsüne geçtim dünya varmış dedim. 

3 aydır Nokian Powerproof 225/45/R17 kullanıyorum neredeyse 16 inch konforuna yakın. Çok konforlu ve sessiz lastikler, tutuşu da gayet başarılı. 

 
@dinar626  2016-2017 tarihliydi benim kullandığım eagle sportlar. Kuruda çok güzel lastik sessiz ve güzelde yol tutuyor fakat ıslak zeminde çok tedirgin etmişti beni. Sonradan deseni veya hamuru değiştirdiler mi bilemem. Fakat ekonomik lastik isterseniz Falken Ziex ZE310 Ecorun'a bir bakın derim.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam sakin bir sürücü iseniz konfor ve sessizlik arıyorsanız. Ben hem 16 hemde 17 inc ebatlarında kullandım. Kesinlikle michelin primacy 4.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@HONEY  benimkileri  5 yılda  1 mm dahi bitiremedim..  çatlaklar dışında  :)  nokianlara geçince  çektiğim eziyeti anladım   ALLAH kurtarsın  senide  cinturato p7den...

kardeşim sen bence  lastikleri  değiştirde  bi baklavanı yiyek :)     

 
[mention=11839]HONEY[/mention]  benimkileri  5 yılda  1 mm dahi bitiremedim..  çatlaklar dışında [emoji4] nokianlara geçince  çektiğim eziyeti anladım   ALLAH kurtarsın  senide  cinturato p7den...
kardeşim sen bence  lastikleri  değiştirde  bi baklavanı yiyek [emoji4]    
Arabayi kullandigim yok hocam bitmez bu lastikler 2019 uretim 5.000 km civarinda belki bitmesini beklemeden para ederse satarim


Baklava icin bahaneye gerek yok yeriz her türlü
 
@golfmk7fan aynen hocam bende aynı lastikten kullanıyorum powerproof, yol sesi baya az diğer aracımızda p7 cinturato var yol uğultusu yapiyor. Nokian hem kaliteli hemde fiyat performans ta digerlerinden başarılı bence

 

@HamzaK Hocam her markada kendi içindeki modellerinde dahi lastik ebadına göre etiket değeri değişiyor, bunu mutlaka dikkate alın. 

 

Geri
Üst Alt