Volkswagen’in “elektrikli Yunanistan adası” faaliyetlere başladı


AhmetCakmak

Yönetici
Katılım
17 May 2017
Mesajlar
5,775
Tepkime puanı
8,327
Konum
İstanbul
İsim
Ahmet Çakmak
Volkswagen Grubu’nun 2020’nin son çeyreği içerisinde duyurduğu Yunanistan yatırımı, düzenlenen özel bir etkinlikte resmen faaliyete alındı. 

Volkswagen Grubu’nun Kasım 2020’de duyurusunu gerçekleştirdiği Yunanistan yatırımı kısa süre önce resmi olarak faaliyete alındı. Astipalaia adasını tamamen elektrikli ve bağlantılı mobilite hizmetleri için bir pilot bölge haline getiren grup, geleceğin sürdürülebilir kentleri için de ön gösterim yapmak istiyor. Yaklaşık 1.300 nüfusa sahip olan ve her yıl yaklaşık 72.000 turistin ziyaret ettiği Astipalaia’da uygulanan olan araç paylaşım hizmeti, pilot deneyiminin yanında mevcut ve çok sınırlı yerel ulaşım hizmetini de iyileştirme niteliğine sahip olacak. Adada geleneksel araç kiralama işlerinin önemli bir kısmı da elektrikli arabalara ek olarak grup içerisinde yer alan Seat’ın scooter ve elektrikli bisikletleriyle sağlanacak.

Adada görev yapan polis teşkilatı için markanın ilk elektrikli SUV modeli ID.4’ün de kullanıma sunulduğu etkinlikte, Seat’ın elektrikli scooterları ve araçlar için şarj istasyonları da hazır şekilde karşımıza çıktı. Adada yaşayan özel müşteriler ilk aşamada e-Up, ID.3 ve ID.4 gibi modelleri ücret teşvikleriyle satın alabilecek.

image.png image.png

image.png image.png

 image.png image.png

 image.png 

Kaynak: Volkswagen

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt