Sefik

Üye
Katılım
18 May 2015
Mesajlar
297
Tepkime puanı
0
İsim
stelyakar
Herkese merhaba,

01 Mayıs 2015’teki trafik kazasından sonra arabam perte çıktığından ötürü yeni bir araba alma ve almama arasında çok gidip geldim, bu arada düğünüm de olacağından düğün sonunu beklemeye karar vermiştim.

Kaza yaptığım aracım Opel Astra Sedan idi. Onu da çok severdim ama son zamanlarda kendisinden bayağı bir memnuniyetsizliğim ortaya çıkmaya başlamıştı. Bu arada bir yerden aklıma Golf geldi, kazanın hemen ardından Golf hakkında bilgi edinmeye çalıştım ve karşıma dh den @silvershadow Murat Hocam çıktı, bana Golfü orada sevdirmişti bir kere.

Forumlarda hiçbir zaman yazan birisi olmamıştım, sadece okurdum, bilgi edinmeye çalışırdım, bir baktım Murat Hocam yer değiştirmiş bende hemen arkasından hemen Golf Tutkusuna üye oldum, ne öğrendiysem burada öğrendim. Forumlarda yazı yazmayan ben, ilk yazılarımı burada yazmıştım, ilk konumu burada açmıştım (hayalim GOLF GTE :) ), ilk donanımı Murat Hocamla oluşturmuştuk.

Güvenlik ön plandaydı benim için. O yüzden ACC, DLA, Lane Assist benim için önemliydi. Tabi biraz da konfor ön plana çıktı. İlk arabam olan Astra Enjoy paketti ve bir üst donanımdaki yağmur ve far sensörüne gıpta ile bakıyordum bunu da alabilirdim diye.

Bunun üzerine Mayıs ayından Kasımın sonuna kadar olan araştırmalarım, sizlerin sayesinde edindiğim bilgiler ışığında araç siparişimi oluşturdum. 27 Kasımdan, 18 Şubata kadar olan süreç biraz zorlu geçti. Bu arada arabam olmasa bile Ankara'daki arkadaşlarla Golf tutkusu buluşmamızı da yaptık, yeni arkadaşlar edindim, @maniax Murat hocam da yardımcı oldu sağolsun.

2016 model olsun, üretime girmesi, limana sevki, gemiye binmesi, satıcınızla iletişime geçin diyene kadar güzel zamanlar geçti ve sonunda tutkuma kavuştum.

İşten izin alıp söz verdiğim saatten önce teslim almak için yola çıktım ama trafik AnKARA’daki elzem olaydan ötürü kilitlenmişti. 15 dakikalık yer için 1 buçuk saat sonra bayiye ulaştım, herkes beni bekliyordu, işten çıkma saati yaklaştığı için hemen konuya girdik, araba anlatıldı ama ben çoğunu dinlemedim desem yeridir. :)  zaten bildiğimiz konular. Bu arada orjinal kauçuk paspas ve bagaj havuzu da aldım. Galiba 308 TL hanım çekti karttan vakit kaybı olmasın diye, ben o sırada tanıtımdaydım.

En sonunda teslim aldım ve bayiden çıktık eşimle. Heyecan heyecan... her gün şubenin DSG Jettasıyla araba kullanan ben sanki ilk defa araba kullanıyorum. Trafik yoğun, bi yandan alışmaya çalışıyorum bi yandan Shell benzinlik arıyorum. Neyse girdik benzinimizi aldık, hava ölçmeye girdim. Danışman bana 30 olması gerekir demişti, bi baktım 36 çıktı sağ ön, nedense hemen bıraktım, güvenemedim, daha sağlam bi yerde bakarım dedim. Bu arada Lastikler Hankook Ventus S1 Evo2 gelmiş. Yorumlarınızı alayım.

İç ambiyans süper, denecek tek kelime yok, ErgoActive koltuklar rahat, çok güzel sarıyor, zaten çok hız da yapmadığımdan viraj için tespitim bulunmamakta. Klimayı açmadım, ACC’yi trafikte hemen denemek istemedim ne olur ne olmaz karıştırırım diye :)  Sürüş profilinden ECO’yu seçtim, yolda sakin sakin gidiyorum.

Dynamic Light Assist perdeleme hızı normal uledlere göre biraz yavaş, tam çakar selektör yapmıyor gibi geldi, ama farları otomatik ayarlaması çok hoşuma gitti. Geceleri yolda ışık benim için çok önemli, gözlerim çabuk yoruluyor.

Park Assist için yorumum bence mükemmel, kendim çok kullanır mıyım bilmiyorum ama eşim için süper olacak, hele tam da öğrenirse belki benden iyi park eder :)  

Geri Park Kamerayı şimdilik gece kullandım, gece görüşü için yeterli bir kalite var. Ama ilk defa kullandığım bir özellik, alışmam lazım. Geri kamera devreye girmesine rağmen ben yine aynalara ve arkaya bakıyorum :)  

Start-Stop çok güzel bir nimet, auto hold tam benim için yapılmış sanki. :)  

Tabiki 6,5 Compositon Media, benim tam istediğim özellikte bir medya cihazı. Navigasyon benim için çok pahalı bir donanım olacağından tercih etmemiştim Discover Media’yı ve zaten içindeki haritasının görselini de sevmemiştim 2 boyulu olduğundan. Navigasyon içimde bir ukte olsa da tam Ankara buluşması öncesi Ahmet kardeşim @ansolak müjdeli bir haberle karşımıza çıktı, APP CONNECT J gelir gelmez mi? Voice tuşu olur mu? 24A mı 19A mı? Ve sonunda istediğim gibi geldi, yalnız aktive ettirmek gerecek. Apple telefonum olduğundan Ahmet hocamın arabasında sadece çalışıp çalışmadığını test etmek gerecek, çalıştığı an siparişi veririm. Navi hemen olmasa bile voice özelliğini kullanmak benim için nimettir. SİRİ sağolsun. Navi de mutlaka ülkemizde açılacaktır.

Son olarak shark anten konusunda da paylaştım ama burada da belirtelim, araba resimlerden de göreceğiniz üzere shark anten ile birlikte geldi.

Şimdilik bu kadar, arabayı kullanmaya başlayınca arada mutlaka yorumlarımı ve tecrübelerimi ileteceğim. Umarım bir sorunla karşılaşmam. Siz de mutlaka bana soru sorun ki eksik kaldığım birşey varsa aktarmaya çalışayım.

Çok uzun bir yazı oldu, canınız sıkılmış olabilir, herkesten affola.

IMG_5130.JPG

IMG_5125.JPG

IMG_5114.JPG

IMG_5108.JPG

IMG_5109.JPG

IMG_20160218_175443.jpg

IMG_5103.JPG

IMG_5106.JPG

IMG_5134.JPG

IMG_5132.JPG

IMG_5142.JPG

3YXgk0.jpg


3YXgQ9.jpg


RoaG2Y.jpg


 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Saat 3:30 olmuş, ben yazıyı yazdım, şimdi bi aşağıya inip golfüme tekrar bakayım :)  

not: bazı resimler yan çıkıyor, bulamadım düzeltecek bir yer, daha önce @yusuf hocam söylemişti diye hatırlıyorum. düzeltebilen olursa sevinirim.

 
Maşallah @Şefik  kardeşim. Allah kaza bela vermesin!! Güle güle ağız tadıyla iyi günlerde kullanın. 

Uzun zamandır forumda yoktum kaçırdım sanırım araç opsiyonları fiyatı indirim vb bilgileri paylaşırsanız sevinirim. ( bu bilgileri daha önce paylaştıysanız link paylaşırsanız sevinirim.) 

 
@Şefik

Hocam siz 3.30a kadar uğraşıp yazarsanız biz de 5.30da uyanır uykulu gözlerle yazınızı okuruz :)

Gerçekten keyifle okudum ve heyecanınızı hissettim.

Golf'ünüz Hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanın inşallah.

Sent from my iPhone using Tapatalk

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@Şefik Hocam sabah mahmurluğum uçtu gitti, zevkle okudum.

Güzel günlerde keyifle kullanın inşallah.

Unutmadan kocaman bir Maşallah [emoji847]

iPhone using Tapatalk

 
Sefik hocam araciniz cok guzel gercekten allah kaza bela vermesin iyi gunlerde kullanmayi nasip etsin.Biraz kullanin sonra deneyimlerinizi bekliyoruz.

SAYGILARLA

 
@Şefik hocam ne güzel bu anları görmek.. :)

aracın herşeyi gönlünüze göre olmuş

41 kere maşallah. beyazın cam tavan ve u-led ile uyumu muhteşem.

donanımlarınız da çok güzel, ben bu kadar dolu olduğunu unutmuşum

Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin eşinizle, ailenizle beraber

günün yorgunluğunun üzerine mutluluk yüzünüze yansımış :)

yeni aracınızla buluşmada görüşmek üzere. iple çekiyorum... s=sofor

 
Hayırlı olsun, Şefik hocam keyifle kullanın,beklerken böyle araç teslimatlarını gördükçe sabırsızlık hat safhada,.

Sent from my iPad using Tapatalk

 
Saat 3:30 olmuş, ben yazıyı yazdım, şimdi bi aşağıya inip golfüme tekrar bakayım :)  

not: bazı resimler yan çıkıyor, bulamadım düzeltecek bir yer, daha önce @yusuf hocam söylemişti diye hatırlıyorum. düzeltebilen olursa sevinirim.
Değerli Şefik hocam;

Fotoğrafları düzelttim :000044-medium:

 
Hayirli olsun hocam tekerine tas degmesin.

Sent from my iPhone using Tapatalk

 
@Şefik

Değerli Şefik Hocam;

Tam bir mutluluk fotoğrafı bu.

Bu mutluluk fotoğrafında Ailenize katılan Golf'ün aranıza katılmasında bir payım olduğunu bilmek beni de mutlu etti.

İlk kez bize yazıyor olmanız da gururlandırdı..

Sanırım bir kaç örnek forumdaşımız daha bulunuyor aramızda sizin gibi foruma okuyucu olmaktan katılımcı olmaya gönülden razı olan.

Güzel günlerde sevdiklerinizle ve güle güle kullanmanızı dilerim.

Şimdi sayenizde yüzümde kocaman bir gülümsemeyle çalışacağım bütün sabah.

 
Maşallah @Şefik  kardeşim. Allah kaza bela vermesin!! Güle güle ağız tadıyla iyi günlerde kullanın. Uzun zamandır forumda yoktum kaçırdım sanırım araç opsiyonları fiyatı indirim vb bilgileri paylaşırsanız sevinirim. ( bu bilgileri daha önce paylaştıysanız link paylaşırsanız sevinirim.) 
@axi2934 hocam sağolasın. Şu an telefondan link paylaşamıyorum ama 2016 golf siparişleri konusunda fiyat ve opsiyonları paylaşmıştım, teklif formu olarak. Bir de opsiyonları artık imzama ekledim [emoji4]

Sent from my iPhone using Tapatalk

 

@ŞefikHocam siz 3.30a kadar uğraşıp yazarsanız biz de 5.30da uyanır uykulu gözlerle yazınızı okuruz [emoji4]

Gerçekten keyifle okudum ve heyecanınızı hissettim.

Golf'ünüz Hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanın inşallah.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Teşekkür ederim@MSE hocam, sağolun.

Sent from my iPhone using Tapatalk

 

Geri
Üst Alt