Arkadan sürtme sonucu oluşan kaza


volkanb

Yeni Üye
Katılım
4 Tem 2020
Mesajlar
28
Tepkime puanı
8
Konum
Ankara
İsim
Volkan
Merhabalar, birkaç ay önce başıma gelen bir kazayı paylaşmak istiyorum ve bu konu hakkında önerileriniz nedir merak ediyorum. Sol arka köşeden sürtme sonucunda çizikler ve stop'ta çatlak oldu. Kaza tespit tutanağı tuttuk, karşı tarafın sigortası karşılayacak. Önümüzdeki hafta Ankara Aydoğanlar VW Yetkili Servisi'ne götürmeyi düşünüyorum (Doğuş Oto yoğun olur diye). Dün sahibinden.com'da bir ilanda arabanın arka tamponunda renk farkı vardı. Kafama takıldı, acaba bende de renk farkı olur mu diye. Fotoğraflar aşağıda. Bu arada fotoğraflardaki beyaz lekelerin çoğu bez ile sildiğimde çıktı. Boya lekesi yani.

1.JPG

2.JPG

3.PNG

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Gecmis olsun
Tampon kısmı kolayca hallolur. Camurlik ise boyası göçük düzeltme ile eski haline gelecektir. Satıp lambasının yenilerini bulmanız muhtemel piyasa da değişim düşünürseniz.
Not . Tampon altı kısımları dikkatlice kontrol etmekte fayda var bariketler sensörler vb durumları önemli. Tekrar geçmiş olsun. Keyifli forumlar dilerim.

SM-G988B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 
Benim daha önce kırmızı Polo'm vardı. O da tam aynı noktadan hasar almış ve boyanmış. Gün ışığında orası biraz turuncu gibi görünüyordu ve dikkatli bakınca belli oluyordu. Yapan yer iyi bir işçilik yapamadığı içindi galiba. Çünkü daha sonra da mavi(simli) renk Swift'i çocuklar çizmişti. İyi bir ustaya götürdüm, simli boya olmasına rağmen hiç belli değildi. Yani mesele temiz işçilik bence.

 
@EnderHocam stop lambasını servis değiştirmeyecek mi? Ben dışardan çıkma bulup kendim mi değiştireyim?

 
Geçmiş olsun allah beterinden korusun.

 
@volkanb Hocam öncelikle geçmiş olsun tramere takılmıyorsanız hepsini dediğiniz gibi yetkili serviste yaptırabilirsiniz çok tutacak bir hasar gözükmüyor. Comfortline stop piyasada çok uygun fiyata bulunabilen parça onu kendiniz alıp tamponu boyatabilirsiniz @Ender hocamda bundan bahsetmiş benim anladığım karar size kalmış

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam geçmiş olsun, fazla bir hasar görünmüyor, stop farı bence dışardan bulup değiştirin.

 
Öncelikle geçmiş olsun. Koyu renkte renk tutmama ihtimali daha düşüktür.

İlk tavsiyem nereye götürürseniz götürün dosyayı kaskodan açtırın %100 rücu olacağından bir kaybınız olmaz, trafik sigortasının belli bir yaştan yüksek araçlarda yan sanayi hakkı var.

Birde kaporta/boya hasarı için yetkili servis olmasına çok takılmayın derim, yani tercih sebebidir tabi ki ustalarının/işçiliklerinin nasıl olduğunu araştırın öncelikle. Mekanik için ben de aydoğanları tercih ediyorum. Dışarıda yaptırmayı düşünürseniz Bossmer i tavsiye edebilirim, kaporta boya kısımları iyi, Seyit abide golf kullanıyor :)

Son olarak hasar kaydı olmaması adına (azda olsa etkiliyor) cepten yaptırmayı da düşünebilirsiniz, pek bir hasar görünmüyor.

Nereye giderseniz gidin çamurluktaki göçük için boya kabul etmeyeceğinizi söyleyin, gerekirse öyle kalsın.

 
@Ozan Karsavuran Hocam dosyayı kaskodan açtırın derken nedemek istediğinizi tam anlamadım biraz daha açıklar mısınız :) Yanlış hatırlamıyorsam sigortacım servis dosya açıcak demişti bana. Yarın Aydoğanlar’a götürücem.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@Ozan Karsavuran Hocam dosyayı kaskodan açtırın derken nedemek istediğinizi tam anlamadım biraz daha açıklar mısınız :) Yanlış hatırlamıyorsam sigortacım servis dosya açıcak demişti bana. Yarın Aydoğanlar’a götürücem.
Dün foruma giremedim kusura bakmayın, arkadan çarpma olduğundan karşı taraf %100 kusurlu olacak ve karşı tarafın trafik sigortasından hasarınız karşılanacak diye düşündüm.

Bu durumda servis doğrudan karşı tarafın trafik sigortasına başvurabilir/dosya açabilir ancak bunun bazı dezavantajları var. Dosya kaskodan açılırsa sizin kaskonuz hasarınızı karşılar, kusur oranında karşı tarafın sigortasından parayı alır.  %100 karşı taraf suçlu olduğunda kasko bu hasardan hiç etkilenmez.

 

Geri
Üst Alt