Araç Alt Yıkama


Katılım
13 Mar 2019
Mesajlar
146
Tepkime puanı
85
Konum
Ankara
İsim
Emre H.
Arkadaşlar araç alt yıkama hakkında ne düşünüyorsunuz? Ankara'da yaşayan biri olarak kıştan çıkarken herhâlde yaptırılması gerekir diye düşünüyorum. Kışın yollar tuzlanıyor ve çeşitli kimyasal solüsyonlar yollara atılıyor. Bunlarda zamanla araçlarımızın altlarını paslandırır, aşındırır diye düşünüyorum. Ben şimdiye kadar hiç yıkatmadım, sizin düşünce ve tecrübeleriniz nedir bu konu hakkında?

 
Lifti olan bir yıkamacı sanayide bulunur diye düşünüyorum özenle yapılırsa bir sorun olmaz diye düşünüyorum. Yapan yer bulunursa yaptırılır youtube da vardı pırıl pırıl yapanlar var 100 TL falandı galiba ama şu zamanda 100 liraya yaparlar mı bilmiyorum. 

 
Bugüne kadar sahip olduğum her aracımın altını mutlaka yıkatmışımdır ama sonrada hep değiştirmek zorunda kaldım. Golf aracımı hiç yıkatmadım ama yıkanınca yerine belki yeni Fabia gelir diye korkmuyor değilim 🤭

 
Kışın yolları tuzlanan bir şehirdeyseniz yıkatmanızda fayda var. Bahsettiğiniz sebeplere karşın hiç yıkatılmasa da arabasının altı çürüyeni görmedim ama arabasıyla ilgilenmeyi seven herkesin yılda en az 1 defa yıkattığını düşünüyorum.

Bazı akaryakıt istasyonlarının otomatik yıkama makinasında alt yıkama özelliği var ama etkili bir temizlik yaptığını düşünmüyorum. Otobüslerin son duraklarındaki yıkamacıların bazılarında lift olabiliyor, şansınızı deneyebilirsiniz.

İstanbul anadolu yakasında sadece bu işi yapan (benim bildiğim) bir yer var, Ankara’da da olabilir. Sanayiide araştırırsanız yönlendirirler diye tahmin ediyorum. 

 
@CaptainJava Kış aylarında karadenize gidip geldikten sonra mutlaka yıkatırım altını.

Size de yıkatmanızı öneririm.

 
aslında bende yıkatmayı düşünüyorum , ama yıkattıktan sonra oluşabilecek trim seslerinden korkuyorum (yağlı parçaların yağsız kalması vs. nedenlerden oluşacak) bostancı sanayiide sırf bu işi yapaan bir esnaf var adını unuttum.

 
  • Beğen
Tepkiler: SCC
Fikirtepe Sanayii’de Dila Oto Alt Yıkama diye bir yer hocam. Ben gitmedim ama gidenlerden olumlu yorumlar duydum, yıkamayı sıcak suyla yapıyormuş. Fiyatı en son 100 liraydı.
Haritalarda işaretledim hocam, teşekkürler  (y)

Google maps'te 5,0 değerlendirme puanı var.

Bu alt yıkama konusunda @forzaGilleshocamın yorumunu da merak ediyorum.

 
@CaptainJava bence kıştan çıkarken değil kış aylarında da belli periyotlarda lifte kaldırmadan yıkamak gerekiyor. zira tuzun nerede kalıntı yapacağını kimseler bilemez. bizim yaşadığımız yerler sıcak olmasına rağmen her iki yıkamada bir basınçlı su ile aracın alt tarafını yıkatırım. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Haritalarda işaretledim hocam, teşekkürler  (y)

Google maps'te 5,0 değerlendirme puanı var.

Bu alt yıkama konusunda @forzaGilleshocamın yorumunu da merak ediyorum.
Sanayilerde alt yıkama yapan yerler oluyor ama 200 bar basınçla aracın altını yıkadığı vakit, mutlaka bir yerlere zarar verecektir., 200 bar su basıncı çok yüksek., ayrıca kullandığı kimyasallar kamyon gibi taşıtların kirlerini çözebilmek için ağır kimyasallar içerdiğinden bizim araçlara ağır kaçar., 

130-150 bar gibi bir basınçla yıkanırsa sorun teşkil etmez., kullanılan köpükte oto yıkama için uygun bir ürün olduğu zaman sıkıntı çıkmaz ama böyle bir yer nasıl bulunur., işte onu araştırmak lazım., Doğru su basıncı, doğru ürünle hiç bişey olmaz..,

Bizim bir arkadaşta Karcher K5 vardı., Karcher 'in alt yıkama aparatını satın almıştı, kendi yıkıyordu gayet güzel iş çıkarıyordu; 

Bu videodaki ürün; 





 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bugün bu konuyu Google da araştırırken daha önceden forumda da açılmış bu konu ve konuyu hortlatmak istedim. Ankara’da bu işi yaptıran var mı ya da yapılan yer ?
 


Geri
Üst Alt