Golf 7 1100 devir sorunu


Serdarbm

Yeni Üye
Katılım
1 Mar 2021
Mesajlar
11
Tepkime puanı
6
İsim
Serdar
Arkadaşlar merhaba hayırlı bayramlar, 2016 dizel dsg aracım var. Son bir aydır yüksek devir sorunu yaşıyorum. İlk çalıştırdığım anlardan bahsetmiyorum biraz kullanınca 1000 devirin üstünde çalışıyor ve nerdeyse her seferinde fan açıyor. Aracı 20 dk 2500 devirde 4. Viteste geziyorum ama fan yine de kapanmıyor. Normal kullanımda da örneğin dışarı çıkıyorum 5 dakika sonra araç 1000 devirde fan açıyor. Biraz daha kullandığımda ekranda hata-start/stop arızası yanıyor ve araç 1000 devirin üstünde çalışıyor ve kalkışta araba bi sendeler gibi oluyor. İlk aklınıza akü gelecektir ama orjinal varta akü aldım 4-5 ay önce. Ölçüm yaptırdığımda ise normal değerde çıkıyor. Yakıt aldığım yeri değiştirdim Opet yerine Shell’den almaya başladım ama yine bişey değişmedi. Bir defa akşam ilk çalıştırdığımda aracın farlarında bi dalgalanma var gibiydi sonra tekrar çalıştırdığjmda düzeldi fakat 1000 devirin üstünde çalışma sorunum hala devam ediyor. Bu konuda tecrübesi veya bilgisi olan var mıdır? Veya uzun süreli kullanımda bana ne gibi zararları olur? Bir de aracımda serviste daha önce volant değişmiş araçta boştayken bazen yine titreme yapıyor nadiren, iki yıl geçtiği için garantisi de yok o yüzden fiyatları nedir ne değildir hiç bilmiyorum. Aracın garantisi bitik ve çoğunlukla dışarıda yapılmış bakımları. Yalnızca 120 bin ağır bakımını serviste yaptırdım devirdaim triger falan. Yağını suyunu kontrol ettiğimde de herhangi bir sorun yok ve start-stop yazısı hariç herhangi bir arıza çıkmıyor ekranda. Biraz uzun oldu fakat derdimi anca bu şekilde anlatabilirdim. Vakit ayırdığınız için teşekkür eder desteklerinizi beklerim. Küçüklerimizin gözlerinden büyüklerimizin ellerinde öper hayırlı ve sağlıklı bayramlar dilerim,

Saygılarımla.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

 
Akü kodlanmamış olabilir,

Dpf tıkanmış olabilir,

Sensör arızası olabilir,

Yakıt sistemi sorunu olabilir,

Açıkçası birçok olasılık olabilir ve birçoğu da ikaz  olarak bilgilendirme ekranlarında çıkan şeyler.

En kısa zamanda bir cihaz ile kontrol ettirmenizi tavsiye ederim. Orada sorunun ne olduğu ile ilgili kayıt mevcut olacaktır.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bilgilendirme ekranında yalnızca start/stop hatası veriyor o da ışıklarda durduğumda bir defa sonrasında zaten devreye girmiyor tekrar da yanmıyor. @ogzogz teşekkür ederim ilginiz için


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

 
@ogzogz bir de şimdi hatırladım direksiyon ağırlaştığı da oluyor. Elektrikli olduğu İçin hepsi bir araya geldiğinde elektriksel bir sorun mu acaba diye düşündüm. Şarj sorunu vs, park ederken direksiyon nerdeyse hiç dönmeyecek gibiydi stop edip tekrar çalıştırdığjmda ise düzeldi


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

 
@Serdarbm kilometre nedir? akü nerede değişti? start stop hata olarak mı yoksa start stop devre dışı şeklinde mi uyarı oluyor?

 
[mention=3244]ogzogz[/mention] 150 bin km oldu. Aküyü değiştireli 6 ay oldu max. Dışarıda değiştirttim varta agm akü.
Hata: start-stop yazıyor bilgi ekranında

 
@Serdarbm akü kodlaması yapılmamış olabilir önce akücüye bir danışın.

Daha sonra, serviste ağır bakım yaptırmışsınız, parçalarda sorun olabilir. Servis eğer kullandığı parçalar ile ilgili sorun oluşturuyorsa  çözeceklerdir ve serviste değişen parçalar 2 yıl garantili. 

Alternatör de olabilir. Takılıyor olabilir. Direksiyon sertleşmesi de gerekli enerjiyi verememesinden kaynaklı olabilir.

Yukarıdaki bütün işlemler sonucunda sorun oluşmuş olabilir. Hepsi de (akü, triger değişimi vs.) garanti kapsamında. 

 
@ogzogz çok teşekkür ederim, söylediğiniz işlemleri pazartesi sırasıyla yapacağım. Sağlıklı günler dilerim

 
@ogzogz çok teşekkür ederim, söylediğiniz işlemleri pazartesi sırasıyla yapacağım. Sağlıklı günler dilerim
Rica ederim. Teşekkür ederim.

Umarım en basit olanı, akü kodlamasıdır ve en kısa zamanda çözersiniz. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@ogzogz çok teşekkür ederim, söylediğiniz işlemleri pazartesi sırasıyla yapacağım. Sağlıklı günler dilerim
Çözümü burada da paylaşırsanız., ilerde aynı sorunu yaşayacak arkadaşlar için yol gösterici olur..

 
Merhabalar yukarıdaki soruna anca baktırabildim. Servise değil ama ustaya götürdüm. Su pompasının arızalı olduğunu söyledi. Ve keçelerden yağ sızdırdığını, triger seti değişimi yapıldığı sırada olmuş olabileceğini söyledi. Servisten önce bu sorunlar yoktu çünkü. Bir de yağ seviye sensörünün arızalı olduğunu söyledi ama neyden kaynaklandığını bilemiyorum. Aracı İstanbul Kartal doğuşta yaptırmıştım ağır bakımını, şimdi farklı şehirde baktırsam sıkıntı arzeder mi farkeder mi bilemiyorum ama mecburen başka yerde baktıracağım. Serviste o kadar şeye 5 bin vermiştim baya zorlu olacak. Gelişmeleri yazacağım.

 

Geri
Üst Alt