izmire yaz geldi gardaslarim ; yolunuz düserse beni aramayi ihmal etmeyin hepinizi beklerim :)


@Meteizmir @Meteizmir 


isterseniz iszlerde bulundugunuz sehirlerin veya konumlarin youtube  veya diger videolarini paylasin ve dünyanin en güzel ülkesi olan güzel türkiyemizi sayenizde daha iyi taniyalim derim ,

Atalarimizin ve atatürkümüzün tüm sehitlerimiz ve gazilerimizin bizlere bu ülkede yasama imkani verdigi icin kiymetini iyi bilip daha iyi taniyalim ve her an sirf kendimiz icin degil ülkemiz icinde herzaman birseyler yapmaya gayret edelim.

mesela en azindan arabadan veya yolda yürürken cöplerimizi yerlere atmayalim, yerde gördümüz pet vs gibi cöpleri alip cöpe atalim  (toplum psikolojisi olarak görende yapacakdir :)   :)  )  vs. vs vs. 

uzun yillar isvicrede yasamis biri olarak cidden toplum olarak ülkemizin kiymetini bilmedigimizi, insanlarimizi iyi tanimadigimizi ve de memleketimizi yeterince tanimadigimizi düsünüyorum.  ( ama ben öyle üsünüyorum  sizleri bilemem tabii ki, yani sözüm meclisden disaridir )

 haydi hepinize kolay gelsin  :)

 
ben 2010 dan beri memleketim izmire yerlesdim, izmire yerlesdigim günden beri yurt disindan tanidigim herkese whatsup üzerinden türkiyeyi tanitmaya türkiyeye tatil yapmaya tesvik ettim, yeri geldi evimde misafir ettim. tümgolf 7 im icin alis veris yaptigimda tanisdigim insanlari izmire evime davet ettim.

yiyecekleri iki lokma ekmek birde yatak hepside cok menun kaldi ve türkiyeyi ve türkeleri seviyorum dediler. Türkiyeye bakislari cidden degisti.

dis ülkelerdeki insanlarin biz türklerle derdi yok bence sadece politik olarak ülke yöneticilerinin dertleri var kanaatindeyim , yunanli bircok arkadasimda ayni görüsdeler.

sizlerde her yurt disi kontaginizda ülkemize davet edin, memleketimizi tanitmaya calisin. göreceksiniz onlarda sizleri davet edecekdir.

acizane tavsim budur :)   

 
Hafta sonları hep İzmire gelirdim. Alsancağı süriyeliler bastığından beridir gelsemde alsancağa gitmiyorum. Son zamanlarda karşıyakada da çok görüyordum. İzmirin içine ettiler kafamı çeviriyorum süriyeli iranlı afkan zaten pandemi olduğundan 1,5 yıldır gelmiyorum. Aramızda 25km olsada.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hafta sonları hep İzmire gelirdim. Alsancağı süriyeliler bastığından beridir gelsemde alsancağa gitmiyorum. Son zamanlarda karşıyakada da çok görüyordum. İzmirin içine ettiler kafamı çeviriyorum süriyeli iranlı afkan zaten pandemi olduğundan 1,5 yıldır gelmiyorum. Aramızda 25km olsada.
fikrine sayfim olmakla birlikde, acizane fikrim;

isvicredeyken ilk zamanlar isvicrelilerin bana baklari gibi olaya bakiyorsun gibi geldi bana, 

ayrica onlarda insanderim ben, savas ekinomik sikintilari vs. vs. en azindan ayni dindeniz bilhassa afganlilar türkiyeyi ve türkleri cok severler bende onlari, düsünsene ordaki milletin 50-60 yildir savas icindeler. 

politakaya kesinlikle girmek istemem,

nemim amacim sadece forumdaki forumdaslarimzin yasadiklari yerler sayesinde ülkemizin güzelliklerini paylasmakdi, gerisi mevzu disi derim ben ve herkesin düsüncesi ve fikrinede ayrica saygiliyim.

acizane böyle seyleri burda bahsetmesek bence daha iyi olur derim, özür dileyerek

 
@MrEngineer  abi salla sende sana zahmet bir vodeo manisadan, güzel manisamizi taniyalim. vaktin olunca

 
Hocam farklı kültürlerdeki insanları belli bir seviyeye gelmiş bir toplumun içine salıyorlar adam önümde denize işiyor ya daha ne olsun. Kız arkadaşınla kordonda yürüyorsun manzara bu düşünsene. Ben İzmiri çok seven biriyim her yerini de iyi bilirim eskiden deniz havası alalım diye alsancağa yada konağa giderdik o günleri özledim. Artık urlaya gidiyorum gelirsem yada karşıyakaya onun dışında vagcı arkadaşlar toplanırsa o zamanlarda geliyorum.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

@tuncer_2632  olsun be abim, napalim, hayatda degismeyen tek sey degisim isde, hayatin bize getirdikleri,  hayatin iyi taraflarini görmeye iyi olmayan taraflarini görmemeye calisirsan   acizane tavsiyem biraz daha mutlu yasarsin.

mutlu oldugumuz anlar hayatda zaten  azdir ve anlikdir tadini cikar bence, güzel bak güzel olsun sonu derim. bak kendince bir cözümde bulmussun isde ne güzel bence, seni mutlu etmiyen seylerden uzak durmak herkesin hakki.

yapabilecegin en iyi sey  kendini karsindaki insanin yerine koymayi denemek, koymak degil, seni dha güzel düsünmeye yönlendireceginden eminim.

belliki o bahsettigin insanlar ya bilerek köytü niyetle yapiyor ya akli ermiyor yada görmemis egitilmemis. kimbilir neler nerelerde yasamisdir o insan. bilemeyiz...

hayat ve türkiyem herseye ragmen güzel bence.

sen ve sevdiklerinle mutlu huzurlu  saglikli güzel bir yasam dilerim abim

 

Geri
Üst Alt