Çözüme kavuşan Mib2 840 ünite ses problemi


omurkadir

Katılımcı Üye
 
Katılım
5 Ocak 2019
Mesajlar
767
Tepkime puanı
980
Konum
İzmit
İsim
Ömür
Arkadaşlar aracıma taktığımız mib2 ünitede  Dikkatli kulaklarla dinlenince ses seviyesinin yeterince yüksek çıkmaması, yüksek seslerde bass ve tizlerin limitlenip kısılması tarzı sorunlar mevcut idi. Ben de biraz müzik meraklısı olmam nedeniyle cihazın diğer tüm özellikleri harika olmasına ve çalışmasına rağmen tam keyfini süremiyordum.

Buna çözümü forumumuzdan @CemK üstad getirmiş. benim aracıma bağlanıp parametre atıp halletti üstüne aracımda başka kodlamalara ve hatalara da baktı ve yedekleme işlemi gerçekleştirdi. ayırmış olduğu değerli zaman için ve çözümü için çok teşekkür ederim eline sağlık abi @zulalyolZülal abiye de herzamanki desteği ve ilgisi için çok çok teşekkür ederim. İyi ki forumumuzda böyle üstadlarımız mevcut.  :rolleyes:

Üniteye gelince bendeki 840b cihazın daha önce de sesi fena değildi özellikle çinli ye göre çok çok iyi idi ama şu anda ilk denediğimizde dahi eksiksiz gümbür gümbür çalan hale geldiğini anladım. bass tiz ve ses yüksekliği ciddi anlamda iyileşti. Bu iş de hayırlısıyla çözülmüş oldu. (y)   :masallah:

Herkese iyi akşamlar dilerim.

 
çok sağolsun ki @forjust1dayTuna abi ve @CemKCem abi bendeki 840C ses sorununuda parametre çekerek hallettiler.ses eskisinden çok daha iyi baslar belirginleşti ses eski medyadaki gibi artık.Bende her ikisine çok teşekkür ediyorum,seviyorum böyle çözüm adamlarını.
cem abiye ne zaman bir işim olsa arabanın neyi var neyi yok takır takır hepsini hallediyor,benim apaçi güzel olduysa cem abinin bunda katkısı çoktur. Arabamı uygulamalarla doldurup bana ilk sevdiren herşeyde yardımını esirgemeyen @zulalyolzülal abimide unutmuyorum tabiki.
gerçektende iyiki böyle yardımcı olan güzel abilerimiz var sağolsunlar hepsi.

 
Youtube da bir arkadas golf 7 icin RGB ambiyans aydinlatma yapmis acaba bunu Istanbuldada yapacak birileri varmidir? Konu ile alakasiz ama aklima geldi:)

 
Benim arac 7 oldugu icin once bcm degismem lazim sanirim. 

 
@omurkadir Öncelikle yeni ses seviyeniz hayırlı oldun. mib 2 orijinal olarak araçta vardı ve bunun kodlamasını mı değiştirdiniz, ses limitini kaldırıp daha iyi bir ses tonuna sahip oldunuz. bizim araçlarda da ses kısıkken iyi ama açınca hafiften patlama yapıyor haliyle. bu gibi durumları ortadan kaldırdınız sanırım. 

 
Youtube da bir arkadas golf 7 icin RGB ambiyans aydinlatma yapmis acaba bunu Istanbuldada yapacak birileri varmidir? Konu ile alakasiz ama aklima geldi:)
Kapilara yaparsaniz ayak aydinlatma icin yardimci olabilirim leon aracima on arka rgb ayak aydinlatma yaptim

 
@Culture33 Sorun orjinalde değilde retrofit de çıkıyor. Bu uniteler farklı arackarda kullanıldığı için, muhtemelen araclarda farkli hoperlorler kullaniliyor ve ona gore farkli ayarlar iceriyor cihazlar. Golf'den çıkıp Golf'e takılan da sorun olmayacaktir. Ama çoğu cihaz passat tiguan arteon vs den geliyor. Bu durumda  yapinca ses gercekten fark ediyor.

 


Geri
Üst Alt