Yolda Giderken Aniden Durdu.


ufukalperozturk

Yeni Üye
Katılım
12 Ara 2020
Mesajlar
10
Tepkime puanı
3
İsim
ufuk alper öztürk
Merhaba kardeşlerim, abilerim.

1997 model mk3 golf gti 16v bela abf motor kodlu araca sahibim. Aracı bir çok sorunla mücadele ederek toparladım. Geçen hafta araç değişik tepkiler vermeye başladı. Gaza yüklenince bi yığılma yapıp sonra düzelip yola devam ediyordu. Aklıma direkt olarak krank devir sensörü geldi. Hemen dükkana dönüp cihaza bağladım aracı krank devir sensörü ile alakalı bir arıza göremedim. Daha sonra aracı kullanmaya devam ettim. Seyir halindeyken araç birden durdu ateşleme gitti. Hemen sağa çekip yakıt pompasına kadar kontrol ettim. Daha sonra aracın ateşleme yapmadığını test edip gördüm. Aracı dükkana çektikten sonra her zaman çıkan 2 arıza kodunu temizledim marşa bastım araç çalıştı. Bir kaç gün normal çalıştıktan sonra geçen perşembe yolda kaldı birdaha araç çalışmadı.

Şüpheleneceğimiz bir çok unsur var;

-Ecu

-Krank devir sensörü

-Distribütor

-Bobin

-İmbolizer? 

Bu tarz bir sorun yaşayan oldu mu daha önce? 30 no lu roleyi değiştirdim. Arıacın distribütör ve bobin ayaklarında ki fişe kadar elektirik geliyor. Aracın yakıt sistminde bir sorun yok. Ateşleme yapmıyor. Fikir ve önerilerinizi bekliyorum. 

 
Aracınız rolentide iken gaz ve benzin arasındaki geçişlerde olması gerekenden fazla devir dalgalanması , özellikle ani devir düşmesi yaşıyor mu bir kontrol edin , lpg benzin kesici ve devir sabitleyici role sorunu gibi duruyor , bu parçaları özellikle bir kontrol ettirin derim.

 
  • Beğen
Tepkiler: SCC
Upvote 0

Geri
Üst Alt