Yeni Polo dan tekrar Golf 7’ye geçiş mantıklı mı ? (Güncel: yeniden Hoşgeldin Golf 😊)


ali_burkay

Üye
Katılım
21 Eki 2018
Mesajlar
373
Tepkime puanı
402
Konum
Antalya
İsim
Ali
Herkese merhaba, şu sıralar inanılmaz kafam karışık, geçen yıl Eylül ayında bir takım sıkıntılardan dolayı 68 bin km deki 2016 Comfourtline 1.2 Dsg Golf’ü satıp Yaklaşık 18 bin km de yeni kasa Higline 2017 Polo ya geçiş yaptım, elimde de yaklaşık 17 bin TL param kaldı km de düşürmüş oldum ihtiyaçlarımı da giderdim. Bu süre zarfında polo 30 bin km ye geldi, bendeki Golf aşkı hiç bitmedi, gerek sıkılmamdan ötürü gerekte azda olsa elimi düzleştirmemden dolayı yeniden Golfe geçesim var. Ama bütçem yine çok fazla değil. Sattığım golfün aynısını geri alabiliyorum km 65 bin km civarı 2016 Comfourtline 1.2 Dsg yine. Hatasız servis bakımlı vs.. Polo ya alıcı buldum, Golfe de Pazarlığa göre 10-14 bin civarı ₺ eklemek gerekiyor. O aracı da buldum gibi. Polo malum yeni Polo iç ortam vs eski pololara göre daha ferah, bu süre zarfında beni hiç üzmedi ancak kalite olarak kendini geliştirse de bir golf değil, Golf 7 gerçekten premium bir araç. Siz olsanız ne yapardınız? Kafam karışık.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@ali_burkay Ben olsam ki bende aynısını yapacağim buyuk ihtimalle onun için soyluyorum :)  1.4  dsg 125 lik highline almaya çalışırdım. Tabi yönlendirme olmasın kesinlikle sadece fikir. 

 
@ali_burkay hakkınızda hayırlısı olsun ben olsam poloyu kullanıp, acele etmeden bütçeyi zamanla artırıp golf 7.5 highline almaya çalışırdım donanım da seviyorsanız güzel bir geçiş olur. Yok çok donanım şart değilse zaten bildiğiniz araç comfort da pekala alınır ışık ve sürüş paketli.

 
polo kullanmadım fakat b segment araç aldığım zaman yeni polo değildi ama çok kalitesiz gelmişti bana ve fiesta tercih etmiştim, golf seçeneği olarakta golf 7.5 ta biraz daha kalite düşmüş bence, sizin yerinizde olsam 1.4 tsi comfortline ya da highline bütçeye göre 2016 model golf 7 alırdım diye düşünüyorum. polo güzel bir araç olsa da, polo polodur golf ise golftür

 
Yanı bende golften f30 a geçeceğim insallah (2-3 hafta içerisinde) ama düşünüyorum acaba gerek var mi diye. 

 
Sahip olduğunuz polo da alacağınız golfte aynı donanım olacak.Cam tavan led far gibi opsiyonlar yok.Segment atlamak için 10-15 bin vermek makul bi fiyat.Aralarında 1 yaş ve 30 bin km var.Golfe daha sonra retrofit şansınızda poloya göre yüksek.

 
Her ikisini de 5 er yıl kullandım bulunduğum şehirde trafikten dolayı Polo daha rahattı tamamıyla sıkışık şehir içi trafiğinde Polo nispeten daha iyiydi ama uzun yolda konfor güvenlik sürüş kalitesi   golf ile kıyaslanamaz 

 
Şuanlık niyetim değişmemekle birlikte, alacağım golfte süpriz bir durum tespit ettim iptal ettim, arayışım sürüyor ama şimdi ama 2 ay sonra, her iki aracı kullanmış biri olarak ben tekrar golfe dönmek istiyorum, yeni Polo güzel, geniş donanım olarak iyi appconnect 8”Multimediya vs artıları var, ancak golf gibi premium hissettirmiyor, bazen ben poloyum benden bu kadar diyor, ancak kalite anlamında B sınıfında en önde diyebilirim. Yabana atılacak bir araç değil. Sessizlik konfor iyi durumda. Hepinize teşekkür ederim bilgileriniz ve değerli görüşleriniz için.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Evet kafaya konmuştu bir kere, golf’e geri dönülecekti, 8-9 aylık Polo serüveni sona erdi, daha öncelerde Golf 7 Comfourtline kullanıp, yaklaşık 2 sene tecrübe edinen biri olarak (hepsi 1.2 tsi Dsg idi) bu sefer 2015 1.4 Tsi Higline Dsg ile yeniden golf sahibi olmak nasip oldu. İlk kez bağımsız süspansiyon bir golf kullanıyorum, 17 inç. Farkı hissedilmiyormuş bile. Yol tutuş bariz daha iyi, konfor iyi, gerçekten beni çok memnun etti. 
Kısaca tecrübelerimi aktarayım ;

Geçen pazartesi Polo yu serviste götürdüğümde servis bana 2019 model 1.6 tdi golf 7.5 Dsg araç verdi yedek kullanmam için, ozaman dedim ki golf farklıymış lastik sesi hiç yok gibiydi. İç mekan dizaynı 2012 model bir araçtan kalma olsa da hala ben iyiyim diyordu. Konfordan bahsetmeye gerek yok. Lastik sesi konusuna tekrar deyineyim, nedense bana daha önce kullandığım 2015-2016 golf 7 lerden daha iyi gelmişti araç gerçekten çok az yol sesi alıyordu, bunda 1.6 tdi nin motor sesinin etkisi var mı bilmiyorum 🤷🏻‍♂️ acaba dedim motor sesi yol gürültüsünü mü bastırıyor? Ancak sanmıyorum hızlandıkça zaten motor sesi kayboluyor Tdi da. 
-Gelelim 2015 Higline yeni aracıma, yol sesinde golf 7.5 kadar olmasa da araç başarılı, Polo dan bir tık iyi, daha önceki kullanmış olduğum golf 7 Comfourtlinelar ile  aynı, yani araç hızlandıkça hafifte olsa artan yol kalitesine göre epey değişen, özellikle arka bölümden gelen bir uğuldama mevcut. Demekki golf 7 nin karakteri bu. Bir resimle yeni aracımın ilk yorumlarını bitireyim :)

E5259623-48D2-4182-9563-61626BD964C7.jpeg

 


Geri
Üst Alt