Logo Kamera Çalışmıyor. Yardım.


bmrt95

Üye
Katılım
6 Nis 2021
Mesajlar
172
Tepkime puanı
187
Konum
Ankara
İsim
Buğra
Herkese merhaba.

Aliexpress üzerinden logo kamera aldım. Kameranın bağlantılarını yaptım , görüntü kablosunu taktım. Fakat ekrana görüntü gelmiyor ve logo kamera açılmıyor. Bagaja elektrik gidiyor logo kameranın mekanizması ile bagaj açılabiliyor fakat ne yazık ki görüntü alamıyorum. Multimedya cihazımın parça numarasını aşağıdaki fotoğrafa ekledim. Ayrıca kamerayı taktıktan sonra 5F-İnformation , Coding , LongCoding üzerinden Byte-19 da bulunan bit-4 ü aktif hale getirdim fakat yine görüntü alamadım.

Logo kameranın üzerindeki sigortayı kontrol ettim , üzerinden elektrik geçiyor sağlam.

Kodlama yaparken byte-4 ü aktif ettiğim zamanda bir uyarı verdi ve default ayarlara göre aktif et seçeneğini işaretledim.

Problem ne olabilir? Fikir ve görüşlerinizi bekliyorum.

Edit: Görüntü kablosunu MiB adaptör ile cihaz fotoğrafında görünen IN+ ve IN- girişlerine bağladım. Acaba MiB adaptörün başka bir yere bağlanması gerekiyor muydu? Birde ek olarak görüntü kablosunun (Sarı soket olan) içerisinden ekstra turuncu renkli bir kabloda çıkıyordu. Forumda araştırdığımda onu bağlamadan kullanmış herkes acaba onun bağlantısını mı yapmam gerekiyordu?

5b53cde3-db1e-417e-a90a-f53497702061.jpg23ecd5da-fc3b-411a-b146-a1fddde8faa2.jpg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Olmaz ama deneme yaparken bagaj kapağını kapattınız değil mi? Ayrıca röle kullanmış mıydınız?

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Kameranın elektriğini nereden aldınız. Buraya yaptığınız bağlantının şemasını koyarsanız daha iyi olur.

 
@agacmalzeme Hocam kameranın 12 volt beslemesini ve 0 volt beslemesini multimedyanın arkasından aldım. Multimedyanın arkasındaki kabloları multimetreyle ölçüp +12 ve topraklama bağlantısını oradaki kablolara ek yaparak aldım. Mavi kablo yani tetikleme kablosunun ise bagajın üstünde bulunan soketteki geri vites lambasının artısına bağladım. Fotoğrafta attığım cihazın üzerinde bulunan şemaya göre GND'ye 0 voltu bağladım VBAT girişine ise 12 volt kablosunu bağladım.

@tgun89  Bagaj kapalıydı denerken , logo kameranın üzerinde gereken ekipmanlar geliyor diye ekstra röle vb parça kullanmadım.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@bmrt95 evet geliyor. Unutmuşum yazarken bunu. Herşeyi doğru yapmışsınız gibi görünüyor. Ben olsam negatifi bir de  başka yerden alıp denerdim. Ayrıca aracınıza başka kamera deneme imkanınız var mı? Plaka üstü falan?

 
@tgun89 Maalesef başka bir kamera deneme şansım yok. Yarın tekrardan bağlantıları gözden geçirmeyi düşünüyorum. Geri vites tetiklemesi ile şase bağlantısını kontrol ederim , sorun galiba o ikisinden birinde. Güç kablosunda sorun olsaydı bagajı açamazdım diye düşünüyorum.

 
Geriye taktığınızda teybin ekranında ne çıkıyor ?

Bagaj kapağı kapalı olmalı bu arada.

 
@xpecial Teşekkür ederim hocam , araca inip kontrol ettiğimde sorunun içinden çıkamazsam mutlaka ararım.

 
Araç kamerayı tetiklemiyor gözüküyor. Kodlamada problem var. Normalde kodlama düzgün olsa geriye takınca kamera çalışmıyor yada bozuk olsa dahi medya ekranında siyah ekran çıkıp geri kamera kullanılamıyor gibi bir hata yazıp tekrar medya ekranına dönmesi lazım. Sizde bu olmuyor sanırım. Bu yüzden kodlamayla ilgili problem var. Bende daha önce takmıştım aracıma ancak hiç geri vites lambasından hat çekmedim. Direk medyadan bir hattan almıştım kodlamayı yapınca zaten medya tetikliyordu.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@tuncer_2632  Hocam kameranın içerisinde gelen kılavuzda güç hattında 3 kablo bağlanmış. Kırmızı Siyah ve Mavi. Kırmızıyı +12 multimedyanın arkasına bağlayın yazıyordu onu yaptım. Siyahı herhangi bir yerden şaseye bağlayın diyordu onu da multimedyaya gelen güç kablosunun şase kısmından aldım. Mavi kabloyu ise geri vites lambasının + sına bağlayın yazıyordu. İlk uygun zamanda araca inip geri vites bağlantısını çıkarıp bir deneyeceğim. Sorun tetikleme kaynaklı ise mavi kablonun bağlantısını kontrol ederim. Fakat sorun kodlama ile alakalı ise onu nasıl yaparım bilemiyorum. Baya bir araştırma yaptım internette kodlamayı herkes aynı şekilde yapmış ve bende onlara göre yaptım hatta kodlama ile birkaç kere kamerayı aktif/deaktif ettim ama sonuç değişmedi.  

 

@tgun89 Maalesef başka bir kamera deneme şansım yok. Yarın tekrardan bağlantıları gözden geçirmeyi düşünüyorum. Geri vites tetiklemesi ile şase bağlantısını kontrol ederim , sorun galiba o ikisinden birinde. Güç kablosunda sorun olsaydı bagajı açamazdım diye düşünüyorum.
Kontak kapalıykende bagajı açabiliyormusunuz

 

Geri
Üst Alt