2020 Golf 7.5 (cam tavanlı) alınır mı sizce?


burakplt

Üye
Katılım
8 Tem 2020
Mesajlar
39
Tepkime puanı
11
Konum
kocaeli
İsim
Burak
Selamlar hepinize arkadaşlar

bir araç alma arafesindeyim bütçem malesef kısıtlı.

bir araç buldum 2020 model golf 7.5 1,5 150 beygir dsg comfortline 7500 km de indium grisi ek olarak cam tavan var içi bej döşeme hatasız son 275 bin tl dedi fiyat bana yüksek geldi açıkcası

çünkü 1.0 motorlu golf 8 315 bin tl ye bayilerde bulunuyor cam tavan yok ama donanım olarak 7,5 comfortline den daha dolu hemde yeni kasa olması avantajı var ama 1.0 motor 

ikilemde kaldığım nokta golf 8 e param yetmiyor 7.5 alırsam kasa eskidi arka planda kaldı 8 çıkınca gözden düştü 2 ,3 sene sonra satarsam sıkıntı yaşarmıyım 7.5 in avantajı hem 1.5 motor olması hemde bütçeme zorlayarak yetmesi 

bu arada aracı alınca komple ppf kaplatmak en az 3 sene kullanmak istiyorum onada bir bütçe ayarlamam lazım 

sizlerden yardım etmenizi düşüncelerinizi paylaşmanızı rica ediyorum 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Size de Merhaba,

Golf 8 çıkınca gözden düşen geride kalan 7.5 olduğunu düşünmüyorum öncelikle.Burda kararı siz vereceksiniz söylediğiniz rakamları baz alınca arada 40.000 TL oynuyor azımsanacak bir rakam değil Türkiye koşullarında.Motor ve cam tavan farkı da var aynı zamanda.Golf 8 rline alıp birkaç opsiyonda ekleyince rakam 500.000 lira ama 1-2 yaşında golfe 350 bin isteseniz herkes taşa tutar.Çünkü herkes 150 bin lirayı bir gecede eziyor öyle bir milletiz,Ben başka ülkede yaşıyorum sanırım.Bu cebinde faturasını yatıracak parası olmayıp her sene son çıkan telefonu ömür boyu vade ile alanlara benziyor.Siz bütçenizi herkesten daha iyi bilirsiniz.Peşin 270 bin çıkarabilip borçsuz alacaksanız kalan 40 bin farkta sizi ödeme de zorlamayacaksa sıfır araç almak sizi mutlu edecek gibi gözüküyor yazdıklarınızdan.Ama golf 7.5 da borçlu olarak alınıyorsa daha büyük bir borca girmezdim.

 
Ben kendi adıma soyleyim bir daha cam tavana asla çatlama yapıyor çerçeve doğuş da kullanıcı hatası diyor

 
@burakplt ayrıca aracı komple ppf kaplatmanızın gereği olduğunu çok düşünmüyorum.Satma durumunda alıcı içinde sorun olacak sökmenizi isteyecek expertizde kaput far çamurlık yeterli olacaktır.Komple ppf sanırım bi 10/15 bin tutar bana göre gereksiz harcama olacaktır kısıtlı bütçeyle araç alımından sonra.

 
@driver_can hocam şuan zaten hali hazırda 70 bin tl kredi borcum var tekrar krediye girsem kaldıramam onu eklemeyi unutmuşum

 
@ertem jant lastik ebatlarıyla alakalı olabilir mi bu durum ? kasislerden geçerken olmuş olma olasılığı var mı .Şayet ben böyle birşey ile karşılaşmadım.

 
Golf 8'e paranız yetmiyor ise cam tavan Golf 7.5 güzel bir tercih olacaktır. Ben olsam alırdım. Cam tavan için ise kötü tecrübeler yaşamış arkadaşlar olabilir. Bende 6 yıldır problem olmadı. Bir kere daha araç alsam bir kere daha cam tavanlı alırdım.

 
@burakplt ozaman hiç üstüne 40 bin lira daha borçlanmayı düşünmeyin 7.5 alıp geçin derim.Komple ppf kaptana kadar ön tarafı kaplatıp kalan rakamı da arabaya retrofit için bütçe sağlamış olursunuz.Daha keyif alarak binmiş olursunuz.Cam tavan çerçeve mevzunu da duydum internet ortamında başıma gelmedi çok şükür 7 tane golf 7/7.5 değiştirdim hepsi de cam tavanlıydı.

 
@burakplt ben o arabanin 2019 1.0 comfort olanini 5 ay önce 261 bine sattim, o araba bedava, 1.5 motorlu golf sahibi olmak artik ayricalik bizim ülkede, yeni 1.5 motorlu golfler 400 bin liranin üstü.
Ben de 16000km de, 2019 model 1.5tsi comfortline cam tavansız, atlantik mavi versiyonunu aynı şekilde 260bin liraya verdim. (Kasım Aralık gibi sanırım 10bin üstüne giderdi belki ancak Ocak ayından itibaren ikinci el durdu, şimdi yeni yeni hareketleniyor) 

Sahibinden de benim sattığım aracın muadilleri de halen 250-260bin arasına satılmakta. Cam tavan için 10bin fark normal, hatta golf gibi bir araçta ikinci elde cam tavan gerçekten +1 değer hem kullanırken hem satarken. 

Golf 7.5 kaliteli bir araç, sadece comfortline olmasından mütevelli günümüz güncel araçlarında hemen hepsinde olan ön led farların olmaması beni en çok rahatsız eden husustu... 150bin lik clio da olan donanım 260bin lik golfde koyulmayınca can sıkıyordu. 

 
Dur hocam ya sen de hemen eskitmiş gözden düşürmüşsün bizim arabaları [emoji28][emoji28] 1.5 motor çok güzel bir motor

Araba daha 1 yaşını yeni doldurmuş bence şu anki piyasaya göre fiyatı makul. Fiyatını 1.5 motorlu golf8 ile kıyaslamak bence daha mantıklı olur. Donanım olarak bakıyorsanız o zaman 1.0 highline golf7ler yine 2019 modelleri o fiyata bulabilirsiniz.


Sent from my iPhone using Tapatalk

 
7.5 alırsam kasa eskidi arka planda kaldı 8 çıkınca gözden düştü demişsiniz, katılmıyorum bahsettiğiniz araç clio veya hyundai getz değil Golf.

Şahsım 1.5Tsi ünite ve cam tavanlı Golf 6 bulsam alır binerim.

Elbette Yenilik her zaman güzeldir. Golf 8 benim de hedefim. Pandemi dönemi ve ülkenin ekonomik koşullarını hesaba katmak gerekiyor.

 

@burakplt hocam benimde oyum 7.5 dan yana. 1.5 motor 150hp ve cam tavan olması ve renginde güzel olması tercih sebebim olurdu. golf 8 1.0 torsiyon diye biliyorum. 1.5 7.5 da bağımsız süspansiyonda cabası.

ppf kaplamaya vereceğiniz parayı jant ve ön farlara yatırırsanız da aracın kaderi değişir. 

Şimdiden her şey gönlünüzce olsun aracınız her ne olacaksa da hayırlı uğurlu olsun  :sofor:

 

Geri
Üst Alt