Golf 7.5 orijinal kauçuk paspas hikayesi


EmreG

Yeni Üye
Katılım
7 Nis 2021
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
İsim
Emre
Merhaba dostlar,

Aranıza bugün katıldım. Golf 7.5 Highline 2017 araç sahibiyim. Paspas konusuyla ilgili sizlere anlatmak ve danışmak istediğim bir durum var.

Bir süre önce aracımı yıkamaya verdiğim bir seferinde şoför kısmındaki orijinal kauçuk paspasın yerine başka paspas konmuş, aracı yıkamadan aldığımda da kafam neyle doluysa artık maalesef ben bu durumu fark etmemiştim. O dönem belirli aralıklarla 2 farklı yere yıkamaya vermiştim aracı.. Pandemiden dolayı son birkaç aydır da aracı çok sık yıkamaya vermiyorum açıkçası. Bir de konulan başka paspasın topuk kısmında bir deformasyon varmış, geçenlerde o delik biraz daha belirginleşince dikkatimi çekti. Sonra fark ettim ki meğerse paspasın yanında Passat yazıyormuş.. Kimbilir kimin paspasını koymuşlar benim araca!...  :angry:  Hangi yıkamacıda karıştığını da bilmiyorum/hatırlayamıyorum şimdi. Aklımda 2 ihtimal var ama 2sine de gidip sorsam üzerinden belki en azından 1-2 ay geçtiği için o kadar uzun süreli kamera kaydı falan tutmuyorlardır muhtemelen. Olan oldu yani..  :/
O topuk kısmındaki delik de biraz daha belirginleştiği için iyice gözüme batıyor son günlerde ve sinir oluyorum. Zamanında bunu nasıl fark etmediğim için kendime de kızıyorum aslında...  :|

Her neyse.. Sizlere danışmak istediğim konu, bir yerlerden sadece sol ön paspas bulabilir miyim? (paspas model : 5G1061500A 82V) Sürücü yanı ve arka paspaslar cillop gibi çünkü, sadece sol ön'de sorun var diye takım almak da saçma geliyor. Serviste takım fiyatı 466 TL + KDV dediler ve tabii ki takım olarak satılıyor.. 

Yok, illa takım alman gerekir diyorsanız da bari biraz daha uygun fiyatlı, bildiğiniz / kullandığınız / tavsiye edebileceğiniz paspas marka-modelleri var mıdır? 

Şimdiden teşekkürler.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Rizline, sahler, sdizayn gibi markaların paspasları oldukça iyi. Ben de rizline kullanıyorum 4-5 yıldır. Şu güne kadar hiç sorun yaşamadım.

 
Sahler kullanıyorum 2 yıldır, 10 numara, şiddetle tavsiye ederim, 2 arkadaşıma da aldırdım, memnunlar

CPH1931 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 
L.locker en iyisi olmadı sahler alınır

 
Hocam bende sahler kullanıyorum kesinlikle tavsiye ederim. 

 
L.Locker kullanıyorum. Memnunum. L.Locker'da yolcu paspasında ekstra sağ yandaki halıya doğru uzanan parça var. İstisnasız kim oturursa ayağı oraya gidiyor ve koruyucu oluyor.

Rizline, hemen hemen L.Locker'ın aynısı.

Sahler ve S-Dizayn paspaslarda yukarıda bahsettiğim yolcu tarafındaki parça yok. Ancak gaz pedalı arkasında ekstra parça var.(parça derken uzantısı) Ancak arka paspasların, araç tabanında sabitleyicisi olmamasına rağmen sabitleme tokaları ile üretilmesini anlayamadım.

 
Paspası tek olarak bulmanız imkansıza yakın, bu şekilde hiçbir yer satmıyor üreticiler dahil. Ben de Sahler kullanıyorum, yaklaşık 1 senedir hiç sorun yaşamadım tavsiye ederim. 

 
En güzeli aracı kendinizin yıkamanız. :) Geçmiş olsun, hayırlı olsun. 🙂
 

Geri
Üst Alt