PLA 3.0 sonrası park etme sorunu


agacmalzeme

Paylaşımcı Üye
 
Katılım
30 Ağu 2017
Mesajlar
2,543
Tepkime puanı
3,184
Konum
Ankara - Çankırı
İsim
Mehmet
PLA 3.0 montajından sonra park sensörlerinin çalışması bir türlü düzen tutmadı park ederken ön çamurluktaki sensörler sanki tekeri görüyor arkadakilerde hiçbirşey yokken nesne görüyor gibi oluyor. Biraz hızlı park etmek istersem sensör yakınında hiçbirşey olmamasına rağmen park menavra devreye girip fren yapıyor ayrıca arabanın neredeyse bütün sensörleri ötüyor ve çok rahatsız edici oluyor. Park ederken bir video ekledim sanki durum donanımsal değilde yazılımsal parametre kaynaklı gibi böyle bir sorunu nasıl çözebiliriz necati usta park modülünün versiyonunuda değiştirdi fakat nafile. Eğer çözülmeyecek bir problem gibiyse sensörleri iptal etmeyi düşünüyorum.

Bu videoyu park  ederken çektim. 



 
@agacmalzeme hocam selam,

Aracınızda yay değişimi yaptınız mı hocam? Araç düştüğü zaman tekerleri algılıyor bazen bu sistem. Ben de Necati abiden yaptırdım pla’yı. Evet bende de bazen çok ötüyor yaklaşınca ama sizinki gibi değil. Ekstra takılan sensörler acaba arızalı olabilir mi? Çünkü yaklaşınca algılaması lazım elinizi (yarın kontrol edeceğim). Bir de sensörlerin yanlış sokete takılıp takılmadığından emin olmak gerek. Gerçi Necati abi yaptığı için bu konuda hata olmaz, sensörlerde arıza olup olmadığına baktırın bence. Bir de dediğiniz gibi yazılımdan parametreleri kontrol etmek lazım. Umarım hallolur da çıkarmazsınız. Bendeki oldukça iyi çalışıyor çünkü.

 
@pharmacisth eğer necati ustanın yanına yolunuz düşerse rica etseniz sizin pla nın yedeğini alsa. benim araca flaşlayıp bi deneme imkanımız olur.

 
Kapi acikken yan sensörler çalışmaz hocam. Benim aracima da necati abi yapmisti zamaninda sorunsuz çalışıyor.  
 

Arac park asistte duzgun park edebiliyor mu? Herhangi bir sorun var mi o konuda?

 
Araç stok herhangi yay yada alçaltma yok. Birde sağ arka sensör birşey görünce sanki soğ ön sensörde hareketleniyor.

 
@ZaGani Park assist ile park yapabiliyor ama ondada bazen sensörler olmadık şekilde yanaşmış gözükünce park manevra devreye giriyor.

 
Ön sensör yerleri ters olabilir diyeceğim de necati abi zaten onu test etmiştir. Ayrica parametre olarak da necati abi eminim birçok secenegi denemiştir. Başkasından parametre istemeye gerek yok. Onun elinde birsuru vardir zaten. :)  

 
Hocam muhtemelen yazılımsaldır o zaman, gidersem yedek aldırayım ben.

 

@ZaGani Sağolsun bayağı uğraştı denemede yaptık. Bende yanlış takacağını zannetmiyorum parametreleride denedi yine sonuç değişmedi. Sensörler arızalımı acaba dedim elimle kontrol ettim titriyorlar. Sorun sensörlerden olsa hemen değiştireceğim fakat başka sensör yok. 

 

Geri
Üst Alt