Ankara’da Retrofit


Katılım
15 Nis 2020
Mesajlar
88
Tepkime puanı
51
İsim
Yusuf
Merhabalar. 

Ankara’da yaşayan arkadaşlar az çok bilir. Bu işin duvayeni @necati abidir. Ama onun dışında olan diğer retrofit yapan yerler hakkında biraz bilgi vermek istiyorum. Opsiyonel Otomotiv (eski ismiyle OEM Volkswagen) kesinlikle tavsiye etmiyorum gitmenizi. Benim aracımda daha önceki konulardan da bileceğiniz gibi fabrika çıkışı Dynamic Light Assist var ve @Recep Gül abi sağolsun beraber karantina sürecinde Lane Assist ve Traffic Sign Assist özelliklerini açtık. Fakat birkaç sorundan dolayı geçen sene Opsiyonel Otomotiv ‘e götürdüm. Orada aracın bir gün kalacağını ve her şeyin eksiksiz bir şekilde yapılacağını söyledi. ₺500 fiyat verdi. Ertesi gün geldiğimde aracıma herhangi bir şey yapılmadığını gördüm ve bir gün daha kalması gerektiğini söyledi. Diğer gün geldiğimde ise camda bulunan kameranın çalışmadığının farkına vardım. Diğer gününde @necati abiyle telefonda konuştum ve bu durumdan mağdur olduğumu bahsettim. Gittiğimde ise kameranın ayaklarının gevşediğini söyledi. Sonra kameranın uçtuğunu farketti. DLA çalışmıyordu. @MSE abi sağolsun o işi de halletti. Bundan yaklaşık bir ay kadar sonra Discover PRO MIB 2 almaya karar verdim. Onu da Marmaravagcom dan almaya karar verdim. Eski cihazımda Air Care bulunuyordu ve yeni taktığı cihaz Air Care uyumlu değildi. Navigasyon desteklediğini söyledi ve yaklaşık 1.5 ay önce SD kart alıp denediğimde Navigasyon desteklemediğini gösterdi. Ben cihazı bana satan arkadaşa söylediğim halde Whatsapp’dan görüldü yedim :D . Sonrasında Erzincanvagcom Uğur abi sağolsun başka cihazla takas edip o işi de hallettik. Adaptive Cruise Contol yaptırmadan önce Mode tuşu yaptırmıştım. Muhammed abi bana uçacağını söyledi ve uçtuğu halde tekrardan sağolsun hem ACC ve Mode aktivasyonlarını da halletti. 
 

Sonuç olarak aracınızın gerçekten fabrika çıkışlı gibi olmasını istiyorsanız adres belli @necati abi, @MSE ve Erzincanvagcom dur. Hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Diğer şirketleri de kendi yorumunuza göre yorumlarsınız. Bilgilendirici olması açısından kimsenin başının yanmasına gerek olmadığını düşünüyorum. 
 

Hepinize iyi günler diliyorum. 

AC5DF204-7E4D-42A5-9A05-E2842C78AEB8.jpeg

 
marmaravagcom ile katlanır ayna ticaretimiz oldu, memnun kalmıştım diyebilirim, sadece konuşma tarzı biraz sert gibiydi onun haricinde bir problem yaşamadım. Ama size yaptığı iyi olmamış

 
@yusuffkayaa birde eryamanvagcom diye bir arkadaş var yerine gidip ticaret yapmadım fakat appconnect konusunda orjinal yapmadığı kanaatine vardım. Orjinal appconnect ve şasiye işli deyip 600₺ fiyat verdi bende biraz sıkıştırdım, peki araca online aktivasyon yaptıracağım ileriki tarihlerde kesinlikle silinmeyecek değilmi sorusuna silinirse tekrar yaparım cevabını verdi. Teybi sökmem gerek 2 saatte hallediyorum deyince orj appconnect için odis ile aktivasyon kodu girmiyormusun neden söküyorsun teybi deyince arkadaş çıkmaza girdi 🙂. Orjinal şasiye işli deyip crack yapan bir arkadaş. Bilmeyenler dikkatli olmalı yada crackli olduğunu bilerek yaptırmalı.

 
Bahsetmediğim bir konu daha var. Görselde siyah GTI ön tamponu da Opsiyonel Otomotiv'den aldım. Toplam ₺3000 'ye mal oldu. O GTI ledleri mutfaklarda kullanılan ledlerden olduğu için değiştirmek istedim. Orjinal gibi dediği için satın almıştım. Ledleri değiştirmek istediğimde bana orjinal ledlerin fiyatlarını verdi ve bir tanesi için ₺1500 gibi uçuk bir rakam verdi. Değiştiremeyeceğini söyledi. Öyle kaldı o da. Görselde de farkedildiği üzere @necati abinin arabanın ledleriyle arasında uçurum var.

 
@yusuffkayaa Discovery Pro Mib2 cihazın AirCare destelememesi ve navigasyon çalıştırmamasına takıldım ben, aldığınız ürün tam olarak neydi acaba? AirCare desteklemesi sadece parametre ve kodlama ile ilgili, yapılır ve çalışır, Discovery Pro Mib2 cihazında navigasyon çalıştırmaması mümkün değil, burda bi bilgi kirliliği var sanki ?

Eski cihazınızın ve yeni cihazınızın kodu nedir acaba ?

 
@agacmalzeme Yanlis bilmiyorsam bir suredir orjinal lisansli app-connect uygulamasi yapilamiyor. VW genel merkezdeki bircok kod kendi elemanlarinca calinmis ve haliyle satilmis. İş Almanya’ya kadar gidince orjinal lisanslari askiya almislar. Tabiki bu durum bahsedilen kisinin crackli islem yaptigi gercegini degistirmiyor. 

 
Öncelikle herkese merhaba, ben Ulukan Ulusoy (marmaravagcom)

Konuyu yazan arkadaş ile Haziran 2020 tarihinde Ankara'da bir alışverişimiz oldu. Alışverişimiz oldu kelimesini altını çizerek yazmak istiyorum. Arkadaşın aracında 819B kodlu cihaz vardı. (Yani sistemsel olarak geri görüş dahi desteklemeyen cihaz) Bu cihazı aracından çıkardık ve 874 kodlu olan çift SD Kartlı, Appconnect, geri görüş vs destekleyen ayrıca aşağıdaki linkte bulunan resimlerde de görüldüğü üzere NAV destekli olan cihazın montajını gerçekleştirdik. 

Arkadaş ile daha önce Discover Pro MİB2 için konuşmuştuk ancak crack sürecinde problem yaşadığımız için kendi rızası ile Delphi Marka MİB2 874 Kodlu cihazı taktık. 

"Alışverişimiz" sırasında aracından çıkan cihazı alır mısın diye bana sorduğunda alırız en azından arge olarak kullanırız düşüncesi ile 819B kodlu cihazını da takasta almıştım. Montajdan 1 gün sonra arkadaş babasının kızdığını, kendisine demedik laf bırakmadığını söyleyerek aracından çıkardığımız üniteyi iade etmemi istedi ve kargo ile kendisine gönderdim. 

819B kodlu cihazın bile AirCare ile uyumlu çalıştığı ancak 874 kodlu cihazın aircare desteklemediği belirtilmiş. Bu yazılımsal bir durumdur ve devreye alınabilir. Halbuki bu durum bana montajdan ortalama 20 gün sonra söylenildi ve doğal olarak sürekli Ankara'da olmadığım için müdahale edemedik. Sonraki süreçte cihazı gönder iade alalım dediğimizde de anlaşamadık bir türlü. 

Navigasyon konusuna gelecek olursak da 874 kodlu ünitelerin nav desteklediği az çok işten anlayan herkesin bildiği bir konudur. Aşağıdaki linkte bulunan resimleri inceleyecek olursanız "navigasyon verilerini içeren bir veri taşıyıcısı takın" diyor. Yani haritaları içeren bir kart takılarak navigasyon kullanılabilecek şekilde kendisine teslim edilmiştir. 

Marmaravagcom adına yapılan bu karalamadan dolayı şirketim adına gerekli yasal mercilere yarın itibari ile başvuru yapacağımı ve dava açacağımı buradan bildirmek istiyorum. 

Link paylaşmanın forum kurallarına aykırı olup olmadığını bilmeden affınıza sığınarak buradan paylaşıyorum.

Arkadaşa yaptığımız işe ait link;
https://www.instagram.com/p/CBXsKg0J9Ki/?utm_source=ig_web_copy_link

İlave olarak resimleri de ekliyorum.

Bu güne kadar hiç kimsenin hakkını yemedik, hep müşterilerimiz memnun olsun istedik ve kimi zaman zararına bile iş yaptık. Bu şekilde de devam edeceğiz.

Navigasyon.JPG

Ünite Fotoğrafı.JPG

Eski Ünite.JPG

Carplay Ekranı.JPG

 
@Ulukan_Ulusoy hocam, ben bir sıkıntını görmedim, hatta sana daha sonra müşteri gönderdim. Bazı konularda da sizi ve avvagcom u sıkça öneriyorum, sizin hakkınızda şimdiye kadar olumsuz bir durum yaşamadım ve duymadım. Arkadaş ile ilgili olarakta görüşülüp anlaşılabilir diye düşünüyorum. Herkese iyi forumlar dilerim

 
@Ulukan_Ulusoy Buraya konuyla alakalı yazmanız iyi olmuş tek taraflı yazınca kimin haklı kimin haksız yada mağdur olduğunu anlamak zorlaşıyor durumu iki taraftandan dinlemek daha kalıcı çözümler getirebilir. Hemen kızıp mahkeme işlerine girmektense arkadaş ile konuşup konuyu burada tatlıya bağlamanızı umarım. Bir kişinin size işi kötü yaptı demesi ile firmanız kötü olmaz inanın. Zaten siz işinizi düzgün yapmayan birisi iseniz tecrübe eden sizinle ticaret yapan arkadaşlar buraya yorum yapar. Konuşmak her zaman iyidir yanlış anlaşılmalar varsa umarım karşılıklı düzeltilir.

 
@Ulukan_Ulusoy İstediğiniz yere başvurabilirsiniz. Ben hakkımı savunuyorum burada. Whatsapp geçmişimi sildiğim için burdan medya olarak gönderebilirdim tüm konuşmalarımızı. Size cihazın Navigasyon SD kartını taktığım halde atılı fotoğraf vardı onu bulunca buraya atacağım. @necati abiyle beraber denedik. AirCare için de aracımda zaten AirCare bulunuyordu ve verdiğiniz cihazda bulunmadığını söylemiştim. Ayriyeten siz bana elimde Discover PRO MIB 2 olmadığını söylediniz ve elime ulaştığında belli bir miktar para ödeyerek bana vereceğinizi söylemiştiniz. Ben bunun geri dönüşünü size yaptığımda tekrardan görüldü atmıştınız. 

 

Diğer taraftan farkettiyseniz kendi insiyatifinize kalmış diye bir laf söylemiştim konunun başında. Ben işi yapmadan önce her şeyin çalışacağını, herhangi bir sorun bulunmayacağını sormuştum. Siz de herhangi bir şekilde sorun olmayacağını, tüm özelliklerin çalışacağını söylemiştiniz. Ona rağmen böyle sorunlarla karşılaştık. 

 

Geri
Üst Alt