U Led Fara Geçiş hk.


ibragah

Üye
Katılım
19 Ocak 2020
Mesajlar
251
Tepkime puanı
162
Konum
İstanbul
İsim
Agâh
Herkese merhaba iyi forumlar dilerim. 
Arkadaşlar aracım 2014 Golf 7 Orjinal Halojen farlar mevcut üzerinde. Replika U led far seti alabilecek bütçem oldu ve bu konuda siz değerli forum arkadaşlarımın tecrübesine yardıma ve fikirlerine ihtiyacım var. Öncelikle şunu belirteyim orjinal çift U Led far alabilecek bütçem yok. O yüzden replika Çift U led far almayı düşünüyorum. 

Öncelikle ilk sorum Replika Çift U Led farı en kaliteli ve sorunsuz bir şekilde nereden alayım? Bi problem arıza vs olduğunda malının arkasında durabilecek, uygun fiyat verebilecek, kaliteli ürün satan bi yer arıyorum. Siz değerli forum arkadaşlarım bu konuda kendi tecrübe ve fikir görüşlerini bekliyorum. 
Diyelim kaliteli bir Replika Çift U led far takımını aldık. Daha sonrasında buğu yapmaması ve su almaması için fara ne yapabiliriz?

Yine diyelim farlarımızı aldık uzunlara ve kısalara en temiz ve en sorunsuz kaliteli bir ışık verebilecek hangi ledleri takmalıyım?

Sorduklarımın dışındada görüş fikir öneri ve tecrübelerinizi yazabilirsiniz hepsini severek okurum. Şimdiden tüm forum arkadaşlarıma teşekkürler ederim. 

 
Tercih meselesi ancak U led farlar yerine J Led farlara geçmeniz aracınızın görünüşüne daha fazla etki edecektir diye düşünüyorum  

 
@Haktan Eyvallah hocam fakat Çift U ledleri tercih etmemin sebebi araca daha asi bir duruş verdiği için daha fazla hoşuma gittiği için Çift U led far tercih ediyorum. 

 
Şimdiden hayırlı olsun, forumda SemTuning den alanlar mevcut ama sizin sorduğunuz yağmur suyu alması, buğu yapması vs. gibi sorunlar yaşayanlar vardı tabi kullanan ark.lar daha detaylı bilgi verebilir.

 
@Burak1 eyvallah hocam. Ben buğu yapmasın su almasın diye cam çerçevesine silikon veya çekomastik ile sıvamak geliyor aklıma ama işe yarar bi fikir mi değil mi bilmiyorum. Yani yan sanayi far sonuçta hangi kalitede hangi markadan alırsan hangi model marka için alırsan al yan sanayi far her zaman buğu yapma ihtimali su alma ihtimali yüksek olan farlardır. O yüzden bunu sıfır olarak takarken önlemini almak gerekir. Semtuning fiyatları kaldırmış. Sarı sitede 2300’e buldum en uygununu ama dediğim gibi sorun olduğunda garanti veremse bile tamiri konusunda yardımcı olabilecek bi satıcı lazım. 

 
Özellikle replika ürünlerde garanti tamir gibi bir beklentiniz varsa onu kenara kaldırmanız lazım, replikalarda öyle bir hizmet verebiecek yer olduğunu hiç sanmıyorum.

Replika alacaksanız ucuzuna değil biraz daha vererek kalitelisini bulmaya çalışsanız daha rahat edersiniz, gerçekten kaliteli replikalar var, ucuzu ise sizi kısa sürede tekrar değişmek sorunda bırakabilir.

Ben biraz sabredip kaliteli diye gördüğüm bi U-Led almıştım, memnunum ama maalesef genel talep ucuzu yönünde olduğu için ticaretini yapanlarda haklı olarak bu biraz pahalı olduğu için artık getirmiyorlar. Kalitesiz kablolu ve elektronikli, plastikten yapılma çanaklı, dandik mercekli, bifocal olmayan, fanlı ve fanları gürültü yapan far kaynıyo ortalık maalesef.

Led ampul konusunda da baya araştırma yaptım, TR piyasanıda bilinenler baya yalan yanlış aslında ama gerçekleri anlatınca da yanlış anlaşıldığı için artık pek anlatmamayı tercih ediyorum :D

 
osram far düşünmelisiniz bence forumda konusu vardı

veya far tasarımcılarına gidebilirsiniz  1000 tl civarı u led yapılıyor farlara mercek takılıyor araştırın bence 

 
@CemK değerli yorumun için teşekkür ederim hocam. Bugün kısmet olursa semtuning’den gidip alacağım farlarımı. Forumdada sponsorlu olduğu için en güvenebileceğim yer semtuning oldu. Led konusundada atölyesemeh’in led360 ledlerini kullanmayı düşünüyorum. 

 
@serkanhector hocam onuda araştırdım. Far tasarımı olarak u led felan olmasını geçtim mercekli olsun orjinal olsun dedim ilk başta ama halojen fara mercek projetör yaptırmak için atölyesemih’den fiyat aldım inan benim bütçemi zorladı. O yüzden replika fara yöneldim. Led 360 aydınlatma konusunda işimi göreceğine inanıyorum. Değerli yorumun için çok teşekkürler. 

 

Geri
Üst Alt