Golf 8 Park Sensörü


MrEngineer

Üye
Katılım
24 Mar 2021
Mesajlar
110
Tepkime puanı
227
Konum
Manisa
İsim
Barış
Merhabalar değerli dostlar, fazla vakit kaybetmeden aracın en gerekli gördüğüm bazı opsiyonlarını doldurmak için kolları sıvadım. Park sensörüyle işe başlayım istedim. Bu işlemleri servis de mi yapmak mantıklı yoksa dışarda mı bilmiyorum ne fark ediyor. 2 servisi aradım gelen  cevapları aktarıyorum.

Manisa;

Arka Park Sensörü: 1265

Ön Park Sensörü: Doğuşa sorup dönecekler (Net bilgi yok)

Sadece sesli olduklarını ekran üzerinden gözüküp gözükmediğini doğuşa sorup dönecekler. Yeni araç olduğu için bizde bilmiyoruz dedi.

İzmir;

Arka park Sensörü 1200 küsür

Ön Park Sensörü 1700 küsür 

Sadece sesli olduğunu söylediler.

Fiyatlar bu şekilde mi oluyor piyasası bu mu ? Yoksa biraz beklemek mi lazım ?

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Leon ve Golf hakkında şuan retrofit işlemleri ile ilgili bi gelişme daha yok. Serviste takılcak olan piyasadaki 200 liralık sensörlerdense hiç yaptırmayın.Biraz daha bekleyin orjinal ekran OPS ekranı çıkcak şekilde yaptırın bence.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
Leon ve Golf hakkında şuan retrofit işlemleri ile ilgili bi gelişme daha yok. Serviste takılcak olan piyasadaki 200 liralık sensörlerdense hiç yaptırmayın.Biraz daha bekleyin orjinal ekran OPS ekranı çıkcak şekilde yaptırın bence.
Manisa'daki bayi doğuş onaylı parça olduklarını söyledi. Kendilerine verilen bilgilere göre bu takılabildiği gibisinden bir bilgi verdi. 200 liralıklardan mıdır bilemiyorum.

 
Upvote 0
Eğer çok acil değil ise bence acele etmeyin. Şimdi vereceğiniz 1500 2000 TL ye büyük ihtimal orijinal olmayan sensör takacaksınız. İleride 2000 3000 TL'ye orijinal sensör takarsınız.

 
Upvote 0
@MrEngineer Muhtemelen yaptıkları fabrika çıkış değil, META alarm olmalı.. Bunu fabrika çıkış / özel sipariş yolunda yaptırmanız daha mantıklıdır. A101 den alın taktırın yoksa o rakamlar cidden gereksiz ve fazladır.

 
Upvote 0
Sadece arka için takılan ürün cobra markaymış ve görüntü desteği yok sadece ses. (Fiyat 1265)

Ön ve arka için olan meta marka full seti varmış görüntü desteği de veriyormuş ancak şuan görüntü kısmında yazılımı üzerinde çalışma yapıyorlarmış. Tamamlanınca görüntü kısmını sonradan ilave edebiliriz dendi ve fiyat olarak yaklaşık 4000 TL olduğu söylendi.

Geri görüş kamerası da sordurayım dedim. 2. çeyrekde gelicekmiş. Birkaç ay sürer dendi. Fiyat bilgisi yok.

 
Upvote 0
@MrEngineer Bunlar OEM değil.. Sonradan VW altında güvencesi ile yapılan çakma hareketler.. :)   Tavsiye etmem emanet tamamen.. Niyetiniz varsa ekletin donanımları versinler siparişini fabrikadan daha uygun olur.. Frenleme sistemi vs üst donanım seçenekleri için yatırım bu yapılacak orjinal adımlar.. Yok yere yatırım yapmak.. Servislerin bu işi zaten OEM olarak yapmamasını hakikaten anlayamıyorum.. Enderelektronik vb. şirketler açığı dolduruyor illa ki onlara kapı oluyor fakat gönül isterki servis güvencesi işi altında sistematik, kitabına göre çalışma ortamında olsun.. Ülkemizde de servis servis farkta var malum o da ayrı bi üzücü konu.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
@MrEngineer MK7 için evet, MK8 için uygulamayı kim yapar bilemiyorum, nasıl olur..

MK7 de OEM olarak evet retrofitler bolca meşhur.. Ben de yakın zamanda yaptırdım. Manisa da forumdan varsa arkadaşlar yazarlar Retrofit işlerinde ama nacizane tavsiyem fabrikadan o şekilde çıkartın.. Retrofit sever birisi değilim.. Benim gibi takıntılıysanız birşeyler istemden kırılır vs canınız sıkılmasın.. Malum aracımız tırnak geçmelerle dolu ve çok hassas.ç MK8 de farklı olacağını sanmıyorum.

 
Upvote 0


Geri
Üst Alt