Bir Yıl Beklemiş Sıfır Araç Alınır mı?


ahmet306

Katılımcı Üye
 
Katılım
28 Ağu 2018
Mesajlar
1,074
Tepkime puanı
1,025
Konum
ist
İsim
ahmet
Araç
Tiguan Highline 1.5TSI
Merhabalar,

Doguş Oto'dan makyajsız Tiguan Highline bulmuş kapora vemiştim. Fakat şimdi sorduğumda aracın mart 2020 üretim tarihli olduğunu öğrendim. (ben en fazla eylül-ekimden felan kalmıştır diye düşünüp kapora vermiştim)

Fiyati piyasaya göre gayet uygun sayılır, ama yine de 1 yıl beklemiş aracı alıp almamak konusu kafamı bulandırdı. VW zorunlu tutmasa bile yağ v.s. değiştirmek gerekecek, muayene 1 yıl erken gelecek. hadi bunlar sorun değil desek bile bir yıl beklemiş sıfır araç alınır mı sizce? hangi şartlarda beklemiştir v.s. çok içime sinmedi sanki.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
ben olsam alırdım ama aklıma takılacak tek soru daha önceden dolu görüp onarımı yapılıp yapılmadığı olurdu. eğer dolu onarımı varsa almazdım şahsen.

 
Fiyatı uygunsa alınır hocam niye alınmasın?

Muayene tescil tarihinden 3 sene sonra bitmiyor mu, neden 1 yıl erken gelsin?

 
Tek süpheli tarafi VW bir arabayi 1 yil boyunca, "üstelik bu yoklukta (mart-ekim 2020)" nasil elinden cikaramamis?


ben olsam alırdım ama aklıma takılacak tek soru daha önceden dolu görüp onarımı yapılıp yapılmadığı olurdu. eğer dolu onarımı varsa almazdım şahsen.
@ahmet306bu hususları da dikkate alıp neden satamadıklarını da sorgulamak lazım tabi. 

 
Bence gayet düşünmeden alınır. Fakat sizin içinize kurt düşürmüş, 

çok içime sinmedi sanki.
Böyle dedirtmiş artık. 

VW zorunlu tutmasa bile yağ v.s. değiştirmek gerekecek, muayene 1 yıl erken gelecek
Neden aracın ilk teslim işlemleri mi yapılmış ki siz 1 yıl erken muayeneye sokacasınız? Araçlar bekletilirken (bu kadar uzun süre) içinde yağ bırakılmaz normal şartlarda. 

 
@ahmet306 Motor yağı ve yağ filtresinin hemen değişmesi gerekir.., ve aracın hiç hareket etmediğini motorun çalıştırılmadığını varsayarsak akünün de değişmesi gerekir.,

Hangi şartlarda bekletildi muhafaza edildi bilmiyoruz., eğer hiç hareket etmeden bekletildiyse lastikler yer yapmış olabilir., lastikler de değişmesi gerekir..

Diğer şüphe uyandıran şey; Doğuş oto babasının hayrına durup dururken o aracı ucuza vermez., bu araç yokluğunda o araç neden satılmadı bilmiyoruz.. boya kontrolü yaptırmadan alımamalı..

Biraz şüphe uyandıran bir durum..

 
muayene tarihi aracın üretim tarihine göre belirleniyor. bu sorun değil bence. fakat sağolun iyi noktalara değinmişsiniz bu araç sonuçta kapalı garajda beklemedi bu kadar süre ne oldu dolu v.s. gördü mü? sıfır aracı da alıp expertize götürmek istemiyorum. bakalım ST bu konuda detay veremezse vazgeceğim muhtemelen. sırf bu sorunlarla uğraşmamak için ikinci el araç bakmıyorum ben.

Şunu öğrendim PDI muayenesinden geçmiş 15 gün önce faturalanmış. PDI'dan geçmesi önemli bilmiyorum. detayları öğrenip iletecekmiş.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@ahmet306 araç bayiden çıktıktan sonra trafik tesçil tarihi alır. Bu tarihten itibaren aracın 3 yıl vizesiz kullanabilirsiniz.

Ayrıca marş basıp yola çıkmadığı sürece arabanın yağı suyu eskimez yani arcın bakımı mart 21 değil bayiden çıktığı günden itibaren 1 yıl sonra yada 15 bin km sonradır. aynı zamanda aracın bayiden çıktıktan sonra yani tescil tarihinden sonra garantisi işler. yani aracı bugun aldınız 2 yıl sonra 24/03/2023 tarihine kadar garanti kapsamında olacak.

bende aynı şekilde araç aldım oradan biliyorum.

 
Aku garanti suresi icinde bir sorun olursa garantiden degisir direk degisime gerek yok

Lastikler de o sekilde yola cikinca bir sorun hissedilirse garanti islemi başlatılır

Dolu vb gizli kusuru yoksa

Yag ve yag degistirip alirdim

Ama ne kadar fiyat avantaji var o cok önemli 10 bin avantaji ise almazdim

En az 25 bin uzeri avantaji olmali

Fiyat avantajini yazarsaniz deger mi degmez mi daha net karar verilebilir

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

..

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt