Güncellenebilen Vag Kablosu Var Mı? Avrupa Sürüm Kablo Ne Demek... Ucuz Avrupa Sürüm Vag Kablosu?


yusuf

Yönetici
Katılım
5 May 2015
Mesajlar
10,488
Tepkime puanı
2,735
Konum
İstanbul
İsim
Yusuf
Evet arkadaşlar çok önemli bir konu bu. Herkesin okumasını tavsiye ederim. Son öğrendiğim bilgilere göre artık 2 ihtimal var.

1. ihtimal 

Sadece orjinal kablo güncellenebilir. Nedenine gelecek olursak sırayla açıklayacağım.

Ben yazılımcıyım bildiğiniz üzere. Ross-Tech firması yerinde olsam orjinal kabloya koyacağım şifreli bir yazılım ile bu kablo haricindeki hiç bir kablonun güncellenemiyor olmasını sağlarım. Sonuçta kablo server'dan gidip yeni veri alacak ve onu içindeki hafızaya yazacak. Neyse gelelim sahibinden sitesinde satılan bu kabloların ne olduğuna. 

Bu kabloyu satın alanlar memnun çünkü kablo yeni sürüm çıkana kadar çalışacak. Avrupa diye satılan kabloların hepsi neden son sürüm?

Cevap= Çünkü son sürüm olmasa güncellemeye başlandığı an yanacak ve o kullanıcıya kötü geri bildirim yollanacak ve başka kablo satamayacak.

Sahibinden üzerinde süslüyorlar güven kazanmaya çalışıyorlar. Sonra forumlara girip sahte hesaplar açıyorlar ve önce forumun güvenini kazanıyorlar sonra bu kabloların reklamını yapıyorlar. 

Düşünün 75 TL aldığınız kabloyu 400TL'ye satıyorsunuz. Temiz para...

Yeni sürüm kablo çıktığı an satış yaptıkları hesabı kapatıyorlar ve yeni bir hesap açıyorlar tekrar aynı düzen devam ediyor. 

Şuna dikkat edin bu satışı yapanların hepsini hesapları yeni. Yani son güncel kablo ne zaman çıktıysa o zaman hesap açıp satışa başlıyorlar. Sahibinden sitesi üzerinden kontrol edin. Bu satış yapanlar 15.7.4 çıkınca kapanacak 

İnşallah bu konu aramalarda google'da en önde çıkmaya başlar da bu dolandırıcılara kimse para kaptırmaz. 

Ben üzerime düşen görevi yaptım. 

2. ihtimal

Gerçekten avrupa sürüm kablo olabilir. Ama ne kadar güncelleme alacağının garantisi yok. Çünkü orjinal ross tech'den almayacak güncellemeyi. Bir arkadaştan avrupa sürüm kablonun cd içeriğini aldım. Uygulamada sadece dil değişikliği var. serverdan veri al yerine free serverdan veri al yazmışlar. Dün vaktim kalmadı hangi ip'ye gittiğine bakamadım. Bu akşam hangi ip'den veri almaya çalıştığına bakacağım. Eğer normal uygulama ile bunun gittiği ip aynı ise bu ihtimali sileceğim. 

Şimdi böyle bir ihtimal varsa bile bu kablo alınmaz. Bu işten para kazanan bir adamsanız belki düşünebilirsiniz. Çinden gelen kablo ile her özelliği açabiliyoruz zaten. Yeni kablo çıktığında eski sürümü 1-2 hafta içinde satıp neredeyse üzerine hiç para eklemeden yeni kablonuz oluyor. Şu an 23-24 dolar civarına 15.7 kablolar bolca var. Üzerine indirim kuponu falan olursa daha aşağılara düşer. Bu konudaki araştırmam devam edecek. 

Aksini iddia eden varsa buyursun.

Ha son olarak, ben çinde satılan kablolardan pay almıyorum. Sadece kimse kazık yemesin istiyorum. 

SAYGILARIMLA...

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yusuf hocam ilginiz için tşk ederim şuan gayet menmunum avrupa ürünü aldım kablomu pişman değilim. Çin kablosu alıp yeni güncelleme çıktığında eski kablomu satıp yenisini almakla uğraşmaycağım ve kaliteli kablo kullanıyorum :)

İncelemeniz bittiğinde hocam paylaşımınızı bekliyorum kolay gelsin 

 
Yusuf hocam ilginiz için tşk ederim şuan gayet menmunum avrupa ürünü aldım kablomu pişman değilim. Çin kablosu alıp yeni güncelleme çıktığında eski kablomu satıp yenisini almakla uğraşmaycağım ve kaliteli kablo kullanıyorum :)

İncelemeniz bittiğinde hocam paylaşımınızı bekliyorum kolay gelsin 
Ben de yeni güncelleme geldiğinde güncelleme aninda video istiyorum sizden ;)  Böylece herşey daha net olacak

 
Tabikide hocam ne demek :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

 
Orhan Hoca dedi:
İş te bu. Golftutkusu için olan. :(

Elindeki güncellenebilir kabloyu pazarlama ve fırsat öğesi yapmayıp menfaat düşkünü olmayan,

Kısa ve öz. Anlayışlı ve nazik. s=friendship

NOT: tam tersi kimi kastettiğim anlaşılmıştır sanırım.
Bu sitede yeni olmama rağmen kendimi yabancı gibi hissetmiyorum. Bu yakınlığı sağlayan golftutkusuna tşk ederim

Sent from my iPhone using Tapatalk

 
-Bende biraz araştırdım açıkcası nerden satın alıyorlar bir kaynağını bulamadım aldıkları yerin.Sadece romanyada bir yerde buldum oda 150$ idi burdakilerin sattığıyla neredeyse aynı para

-Bir tanıdığımda var 14 küsür sürümdeydi şimdi 15.7'ye güncellemiş.

-Biraz araştırmamla orjinal Rosstech server'ından down etmiyor,kendi ayrı bir server'ı var.Onu optimize edip bu kabloya ordan veriyorlar kullanıcılarına sanırm

 
Orjinal rosstech kablo alsak güncelleme haricinde çin klonlarından daha farklı yerlere müdahale ediyormu ? Yani orjinal kablo alsam aldığıma değecek bir olayı varmı ?

Samsung'tan gönderildi...

 
Orjinal rosstech kablo alsak güncelleme haricinde çin klonlarından daha farklı yerlere müdahale ediyormu ? Yani orjinal kablo alsam aldığıma değecek bir olayı varmı ?

Samsung'tan gönderildi...
Var diye biliyorum, ama bence arada ki fiyat farkına değmez. 

Farklar hakkında @MSE Hocamızdan bilgi alalım. :)  

 
2017 şasi kodlu araçlar için yeni kablo çıktı mı yoksa mevcut kablo da iş görür mü ? 

 
Arkadaşlar vag kablosu almak istiyorum el yakmayacak şöyle iş görür hangi kabloyu önerirsiniz?

 

Merhaba arkadaşlar.
Bu güncellenebilir kablodan 4 ay önce bende almıştım. Biraz aradan sonra bu gün kabloyu kullandığımda yeni versiyon güncellemesi olduğunu gördüm ve güncelledim. Program 16.8.1 versiyona güncellendi. Kabloyu araca taktığımda yeni program kablonun firmware güncellemesini de yaptı. Kablonun sürümü 1.94'den 1,96'ya yükseldi. Araca bağlandığımda özellikle adaptasyon menü altındakiler değişmiş, sanki eski sistem olmuş gibi geldi bana.

/monthly_2016_11/20161120_100654.thumb.jpg.32f860f4a3b3118a140cbc8d2bf1e310.jpg/monthly_2016_11/20161120_100649.thumb.jpg.c05e83dedb9d6b655ad7ce41f8dcbf03.jpg

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 

Ekli dosyalar

  • 20161120_100654.jpg
    20161120_100654.jpg
    45.7 KB · Görüntüleme: 3
  • 20161120_100649.jpg
    20161120_100649.jpg
    55.6 KB · Görüntüleme: 3

Geri
Üst Alt