Ezilen Jantlar


bi_berk

Yeni Üye
Katılım
21 Ağu 2020
Mesajlar
21
Tepkime puanı
7
İsim
Berk B.
Merhabalar; talihsiz bir kaza sonucu karda kayarak sol taraftaki lastikleri kaldırıma vurdum ve fotoğraftaki gibi ezildiler. Lastikleri değiştireceğim ancak jantlar sizce bana yol yaparken sorun çıkarır mı? 
 

Kıymetli düşünceleriniz için şimdiden teşekkür ederim 🙏🏻 

C4B47D46-4DB9-49DE-8ACF-6A3143BE6B0A.jpeg

00A1FBD8-5949-4BA9-996F-82244D185CD8.jpeg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu ara lastik ve janttan yana bi talihsizlik gidiyor forumda..

@bi_berk 

Virajlarda lastik sağa sola yatar ve o görünen sivri yer hasar verebilir. Tabii ki o kadar sert kullanmıyoruz araçları ancak olası ani bir durumda belki zarar vermez ama verme olasılığı da vardır.

Dönüş olarak balansı bozmuş olabilir. 

Genel olarak görsellik açısından tercih size kalmış. sorun değil derseniz o sivri kısmı düzelttirin ve öyle kullanın. 

Yine de lastikçi daha iyi fikir verecektir.

Geçmiş olsun.

 
@ogzogz evet bir talihsizlik bu ara peşimizi bırakmıyor maalesef. Allah daha büyüklerinden korusun tabi ki 🙏🏻 
Lastikçiye sordum ancak bir şey olmaz bin gez dedi fakat içim rahat etmedi çünkü dediğiniz gibi virajlarda lastik içe ve dışa kayıyor o yüzden sizlere sormak istedim. Değerli düşünceniz için teşekkür ederim. 

 
@bi_berk geçmiş olsun hocam.Jantlar için yapaılcak işlem ezilen yerlerin düzeltilip içini dolduruyorlar diye biliyorum sonra üstüne rütuş boya belli etmez .rot balansa sokup ayar yaptırmanız iyi olacakıtr.

 
@cengiz74 teşekkür ederim tavsiyeniz için🙏🏻  Ama içim rahat etmedi sonuçta yer ile olan tek bağlantı noktamız lastik ve jantlar o yüzden Fırat oto lastikten temiz jantlar buldum onları alacağım 👍🏻

 
@bi_berk hocam çatlama kırılma vs yoksa bence değiştirmeye gerek yok bakalım alacağız jantlar sağlam mı ?

 
Jantlar egilmiş olabilir ama bu darbe yüzünden başınıza bişey gelmez.. Ama İmkan varsa, bunları verip hatasız alabilecek maddi rahatlık da varsa değişin gitsin kafanız rahat eder.

Ama buralar traşlanıp rütuş yapılırsa bence bir sıkıntı çıkarmaz. Dedemin jantlarının kenarları hep böyle, 10-15 senedir her ay bi tarafını vurur daha balansı bile bozulmadı :)

 

Geri
Üst Alt