Golf 7 multimedya ekran titreme ve renk problemi


tyll

Üye
Katılım
28 Ağu 2018
Mesajlar
32
Tepkime puanı
10
İsim
Ömer
Merhaba,

Son birkaç aydır ekranda  titreme ve renk problemi oluyor, sonra kendi kendine düzeliyordu.

Bir haftadır videodaki gibi kaldı ekran. Kullanımında , dokunmatik hassasiyetinde  bir sıkıntı yok.

Ekranın kablo bağlantıları ile ilgili olabilir mi ? Yani ekranı söküp kontrol etsem .

Yoksa servise mi  gideyim ?



 
@tyll bu makinede ekran ayrı bir kaynaktan mi alıyor görüntüyü yoksa direkmi bağlı onu bilmek lazım... Eğer ayri ise kompozit bağlantı bunu yapabilir.. Ama bu videodaki ekran bozuk bence dik çizgide iniyor soldan.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
@IBS6134 bu soldaki dik çizgi devamlı orada kalmıyor, videoyu sabah çektim, akşam gelirken yoktu o çizgi .akşamda renkler karıştı biraz.

araç 2013 highline . youtube da multimedya söküm videolarında arkasında 2 tane soket kablo çıkıyor .Bunlar da sıkıntı olabilir mi ?

 
Upvote 0
@tyll 


 bu videoda adam sökme tekniğini paylasmis. FAKAT SOKERSENİZ KOD UÇAR DİYOR HAKLİ OLARAK. Gördüğüm kadariyla ekran cd panelinin üzerinden aliyor görüntüyü. Soldaki kablo koalsiyel görüntü taşıyor onlarda sorun belki olabilir. Hem torpido kismina hemde ekranin arkasindan sokmeden bir basmak lazim 

 
Upvote 0
@IBS6134 Ben olsam bu durumda ne yapardım ilk önce servise gidip gösterir bir baktırdım. Belki basit bir durumdur. Eğer değişim denirse farkli yollara başvurabilir. 

 
Upvote 0
@tyll @IBS6134 Aman sakın bu video'daki gibi sökmeyin, Klima Izgaralarına bağlıdır panel ve böyle sökerseniz muhtemelen tüm tırnaklar kırılır. Airbag soketi sökülüp kabloları sökülüp, klima paneli ile birlikte sökülemsi gerekiyor. Daha önce görmediyseniz nasıl söküldüğünü kendiniz sökmeseniz iyi olur, minik silikon tamponlar vardır ve çok kolay düşüp kaybolurlar içerlerde ve onlar olmadan trim sesi olması çok muhtemel.

Ekranı uniteyi vs rahatlıkla çıkarabilirsiniz kod girme felan olmaz, bileşen korumayla korunu bu teypler kodla değil. Torpido'daki ana üniteyi başka araca takıp bileşen koruma devreye sokmadığınız sürece kendi aracınızda birşey olmaz. Zaten ekran bişelen koruma ile korunmuyor, sadce ana ünite korunuyor ve onada bişi olmaz.

Ekran arkasında koaksiyel değil 4 uçlu dijital data bağlantısı var, Bide enerji ve düğme vs gibi bağlantılar için kare bir konnektör. Buralarda sorun olma ihtimali çok çok az, ekan içinde bir problem olmuş belliki, genelde lcd panelde çıkar bu sorun, lcd panel ucuzdur bulup değişebilecek biri rahatlıkla değişir, yada ekranı çıkma olarak uygun bulabilirsiniz, direk ekranı değiştirirsiniz hallolur. Ekran tak çalıştır sorunsuz değişir, herhangi bir kod vs işlemi gerektirmez.

 
Upvote 0
Cevaplar için teşekkürler,

Buda sabah çektiğim video ,bugün sadece renkler bozuktu biraz.



 
Upvote 0
Sıkıntı kablolarda. Kopma veya zedelenme olmuş büyük ihtimalle.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
Lvds görüntü kablosunu değiştirip deneme yapabilirsiniz

 
Upvote 0
@oryx teşekkürler, yukardaki mesajlardan sonra ben hiç sökmeyeyim diyorum.

servise uğramayı düşünüyorum

 
Upvote 0

Upvote 0

Geri
Üst Alt