Ön lastikte yanaktaki ince kesik sorunu


mesut35

Yeni Üye
Katılım
7 Haz 2020
Mesajlar
9
Tepkime puanı
8
İsim
mesut
Selamun aleyküm arkadaşlar. Aracımı dün yıkadım sağ ön lastikte fotoğrafta da görüldüğü üzere yanak kısmında inceden kesik oluşmuş,Aracım 2019 model  olup km 4000 dedir.Dostlarım fabrika çıkışı teker üzerindekiler.5 gün önce fayans almak için bir depoya gitmiştik muhtemelen yerdeki kırık fayans seramiklerin böyle kesmiş olabileceğini ihtimal veriyorum . Siz değerli arkadaşların tecrübelerinize bilgilerinize dayanarak daha önce başınıza böyle birşey geldimi ? Tekeri değiştirmek gerekirmi yolda, sıkıntı çıkartabilirmi sonuçta çoluk çocuk can taşıyoruz içim rahat değil fikirlerinizi almak isterim.Teşekkürler arkadaşlar.

20210317_174222.jpg

20210317_174310.jpg

 
@mesut35 Geçmiş olsun bence ön arka taraf değişmeden rotasyon yapının.
Önler arkalara göre daha riskli.

 
@mesut35 Geçmiş olsun bence ön arka taraf değişmeden rotasyon yapının.
Önler arkalara göre daha riskli.
Taraf değiştirmeden derken yanlış anlaşılmasın.

Sağ taraftakileri ön arka kendi içerisinde.
Sol taraftakileri kendi içerisinde yer değiştirin.

Kısaca lastikler sağ taraftan sol tarafa ya da sol taraftan sağ tarafa değişmesin.

 
@mesut35 Geçmiş olsun., hasar yanak kısmında olduğu için riskli bir durum., ilk resime baktığımda hasar ciddi duruyor ama 2. resime baktığımda hafif bir kesik varmış gibi duruyor., mümkünse değiştirmenizi öneririm., aynı marka ve model ile tabii..

Lastikçiler abi oraya yama yaparız hallederiz gibilerinden söylemleri olursa itibar etmiyiniz., yanak kısmından hasar almış lastik onarılmaz/onarılmamalıdır..!!

Özetle bu hasardan hiç bişey olmaya da bilir, tam tersi ciddi tehlikeli durumlar da oluşabilir., Net bişey söylememiz imkansız.,

Tamir/yama vs.. yere temas eden "sırt bölgesinde" ise tamir edilmelidir., paylaştığım resmi inceleyiniz;

Ekli dosyayı görüntüle 17202

 
@mesut35 ya balon yapana kadar süreceksiniz yada arkadaşlarımız söylemiş o bölge yanak olduğundan tamir olmaz. Bence arka lastikle değiştiştirin derin kesik değilse biraz daha idare eder.

 
Merhaba benzer durum benim de olmuştu, lastikçi değişmesi lazım dedi. Yanak kısmı riskli bence değiştirin. 

 
@mesut35 geçmiş olsun.

Tam boy stepne varsa o lastik ile değiştirebilirsiniz.

Diş derinliklerini kontrol ettirin.

4000 km de yıpranma pek olmamıştır. 

 
Tatildeyken benzeri basima geldi, yanak oldugu icin hic düsünmeden ayni lastigin sifiri ile  degistirdim, cünkü yüksek hizlarda cok  riskli olur.

Degistirikende 400 liralik lastige 650 lira verdim, lastigin fiyatinin cok pahali oldugunu biliyordum, cakal firsatci esnafin eline düsmüstüm ama 250 lira icin 100km daha sürmeye degmezdi, bile bile kazik yeme pahasina degistirdim

 
Görüşleriniz benim için değerlidir arkadaşlar. En kısa sürede yedek lastikle değiştirmeye karar verdim.Hepinize çok teşekkür ederim.

 

Aynı kestikten bende de vardı hatta daha büyüktü. Şehir içinde problem olmaz dediler arkadaşlar ama sonuç itibari ile yenileri değiştirmek en sağlıklısı.

 

Geri
Üst Alt