SMA ile mücadelede bir çocuğa destek olma adına..


Franquaz

Katılımcı Üye
 
Katılım
16 Kas 2019
Mesajlar
564
Tepkime puanı
401
Konum
Antalya
İsim
Aytek
Merhaba Golftutkusu üyeleri..

Herkes iyidir umarım.. Çok uzunca yazmak istemiyorum, kelimeler düğümleniyor.. SMA ile mücadelede ülkemizdeki durum sebebiyle insanların başka çözümler üretmeye çalışması maalesef üzücü..

Küçük Asya bu hastalıkla mücadele eden çocuklarımızdan bir tanesi, sizlerin desteğine ihtiyacı var..

İncelemek ve destek olmak isteyen abilerine Minik Asya adına herkese şimdiden teşekkür ederim..

https://instagram.com/asyayasasin?igshid=uewmnjpf0xoy

TR25 0001 0008 6662 7882 8550 06 Alıcı Asya demir ziraat bankası Aciklama Asya Demir veya boş birakabilirsiniz 🙏 @mehmetmert Desteğinizi alabilirsek sosyal medyada çok sevinirim

http://habermolasi.net/mobile/?page=makale&ID=27

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Konuyu tekrar güncel hale getireyim istedim.. Şu günlerde desteğinize ihtiyacı var ufaklığın.. Sembolik 1tl bile önemli..

Kimisi için bi sigara parası, kimisi için bi alkol parası gibi.. SMA ile mücadele eden çocuklara desteğinizi esirgemeyin.. Şu an %23 lük kısmı toplandı, çocuğumuzun çok zamanı yok..

SMA (Spinal Muskuler Atrofi) omurilikte bulunan ön boynuz motor sinir hücrelerini etkileyerek hareket kabiliyetini kısıtlayan bir kas hastalığıdır.

Görülme sıklığı Dünya genelinde 1/10.000, Türkiye'de 1/6.000'dir. Ön boynuz hücrelerinde görülen dejenerasyon nedeni ile; kaslarımızın kontrolünü sağlayan sinirlerin fonksiyonu için gerekli protein üretimi gerçekleştirilemez.

İstemli kaslarda kuvvetsizlik ve erime (atrofi) görülür.

Sinir hücrelerinin işlevini yerine getirememesi; zayıflamaya ve genellikle ölümcül kas güçsüzlüğüne sebep olur. İstemsiz kaslar bu hastalıktan etkilenmez.

SMA hastası bireylerin görme ve işitme duyuları hastalıktan etkilenmez. Zeka; normal veya normalin üzerindedir

İlgilenen destek veren arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim..  Bu tip hastalıkla mücadele eden çocuklarımıza elimizden geldiğince destek olalım..

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
O kadar cok gereksiz seylere para harciyoruz ki

Bu basligi gorup kayitsiz kalmamak lazim

Ufakda olsa bir destegim / iz olsun

Allah tüm yardima ihticayi olanlara kolaylıklar versin

Acil şifalar versin hepsine

 
Bulunduğum yakın ilçede aynı hastalıktan bir bebeğimiz var 😔 Belki ufak bir faydamız olur diye eklemek istedim.

FB_IMG_1617024745233.jpg

FB_IMG_1617024748307.jpg

 
@Baho_34 Tabii ki öğrenebilir misin ne kadar zamanı vs detaylı olarak bilgilendirebilirsen devamını başka bir konu altında başka yerlerde de aynı şekilde yapalım.

 
Bugün 5tl bile olsa sizlerin desteğini alalım arkadaşlar..

 
@Baho_34 Bahadır, attığını paylaşmama istinaden bu iş için gönüllü arkadaşlar ile mevcut grubumuzdan konuşmam aşağıdaki gibi, Bahsettiğim gibi yaş, zaman çok ama çok önemli.. Desteğinizi bekliyoruz Asya ya inşallah bu bebeğimizede destek olacağız..

image.png

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@FranquazKonuyu gündeme getirdiğiniz için teşekkür ederiz hocam. Bu konuda eşim de ben de çoğu zaman birbirimizden dahi habersiz böyle yavrulara destek oluyoruz. Sonra ay sonu banka dökümünden anlıyoruz ki aynı yavrumuza destek olmuşuz bazen. 

Ben de konudaki her iki yavrumuza da destek gönderdim, umarım bahtları bundan sonrası için açık olsun, sağlıklı günleri olsun. 

 
[mention=16201]Franquaz[/mention]Konuyu gündeme getirdiğiniz için teşekkür ederiz hocam. Bu konuda eşim de ben de çoğu zaman birbirimizden dahi habersiz böyle yavrulara destek oluyoruz. Sonra ay sonu banka dökümünden anlıyoruz ki aynı yavrumuza destek olmuşuz bazen. 
Ben de konudaki her iki yavrumuza da destek gönderdim, umarım bahtları bundan sonrası için açık olsun, sağlıklı günleri olsun. 
 
Eksik olmayin, Tesekkurler aileleri adina..
 
Ben de destek olacagim simdi. Allah kimseye yasatmasin.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:


Geri
Üst Alt