Ön Takım Burç Değişimi Hk.


ycetin

Katılımcı Üye
 
Katılım
7 May 2018
Mesajlar
770
Tepkime puanı
759
İsim
Yasin Çetin
Arkadaşlar selamlar,

Klasik yeni nesil alman arabalarında yaşanan burç gıcırtısı yaşamakta ve yaylı yatak sesinden bezmiş durumdayım. Aracım 2017 A3 Sedan

Size danışmak istediğim bazı konular var.Gıcırtı problemi giderilmesi için bu işlemi dış kısımdan bir çok kez yağlattım ancak artık yeterli gelmiyor. Ya bu burçlar (benim aracın ön takımımda ön ve arka olmak üzere toplamda 4 takım bulunuyormuş) değiştiricem. Sonuçta kaç yıllık parça yada yetkili servisin dediği gibi sökülüp öyle yağlatacağım. Benim gönlüm değiştirmekten yana. 

Yetkili servisi sadece söküp yağlama işlemine bile 1.2k istiyor. Yani bana çok abartı geldi. Özel servislerede pek güvenemiyorum. İnstagram’da reklamı çıkan bir bosch car servisi ile görüştüm.  Burçların fiyatları ile salıncak (salıncak içinden bu burçlar çakılı geliyormuş) fiyatı birbirine yakın olduğu için salıncakları değiştirmek daha mantıklı dedi. Ürünler teknorot marka garantili olduğunu belirtti. Fiyat olarak sadece burç değişimi için 490+kdv burç üzerinde salıncak değişimi için 641+kdv fiyat aldım.

Özet üzerinden sorularımı sıralayacak olursam eğer;

1. Bu işlemi yetkili de mi yoksa özel serviste mi yaptırmayım.

2. Özel derseniz burç değişimi mi yoksa salıncak değişimi mi?

3. Bosch car’lar ne kadar güvenilir. Bu işlem konusunda güvenebileceğiniz sağlam bir özel servis var mı?

Herkese teşekkürler.

 
Benim 2014 mode golfumde ayni problem oldu. Servis her seferinde normal trim sesi dedi ama otobanda vs inanilmaz rahatsiz ediyordu. Mekasatli is oldugundan dolayi servis hic degistirmek istemedi. Benden onceki sahibi degistirtmisti servise 6 ay sonra bendede sikinti verdi. Hep gecistirici cevaplar aldim. Sonunda degistiremeden arabayi satmistim. Gecmis olsun kucuk ama insanin icini giciklayan bir sorun.

 
@kubilaycime tşkler. valla evet insanı gıcık eden bir durum heleki arabayı bilmeyen biri arabaya bindiğinden ön takımda sorun mu var falan diyor. Tabi bu bahsettiğim durum sabahları daha çok oluyor. Kullanım sonrası baya baya gidiyor. Bide bizim otopark çıkışı rampa her sabah çıkarken günaha gidiyorum. :)  eşimde 2015 model 308 var arabanın süspansiyonlarona hayranım. Yol tutuşu hariç tabi :)  

 
geçmiş olsun.ama söküp yağlayıp aynı parçayı geri takmak mantıklı gelmiyor.yedek parçaları servisten temin edip özel servise sadece işçilik verseniz ne kadar fiyat çıkar acaba

 
@DermanAluc evet yetkili parça ile özel servis olayınıda düşündüm. Yetkilide sadece burçların maliyeti 880tl’ye geliyor. Birde bu parçayı işçiliği kolay olmadığı için 250tl civarı maliyeti olsa ortalama 1.100tl gibi bir fiyat çıkıyor. Tabi bu nokta da aslında maliyet ok ama bu işi düzgün yapacak özel servis bulmak lazım. 

 
 Bence hiçbir şey yapmayın. Sesleri de duymamaya çalışın. Ben iki tane 7 kullandım. İlkinde çok takıldım ama araştırmalarım sonucunda bir çözümünün olmadığını öğrendim ve artık ikincisinde hiç mi hiç takılmıyorum. Ya da VAG grubundan çıkın. Ben A3'te ve diğer birçok VAG grubu araçta olduğunu bilmiyordum. Golf'e özgü bir ses sanıyordum; Golf'ü seven burç sesine katlanır diyordum.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
 Bence hiçbir şey yapmayın. Sesleri de duymamaya çalışın. Ben iki tane 7 kullandım. İlkinde çok takıldım ama araştırmalarım sonucunda bir çözümünün olmadığını öğrendim ve artık ikincisinde hiç mi hiç takılmıyorum. Ya da VAG grubundan çıkın. Ben A3'te ve diğer birçok VAG grubu araçta olduğunu bilmiyordum. Golf'e özgü bir ses sanıyordum; Golf'ü seven burç sesine katlanır diyordum.
En mantıklisi Vag gurubundan çıkmak...

Onca para ver yol tutuşu iyi die göya kaliteli die 2 yıl sonra servisle kavgalı ol şu garantiye girer bu girmez iyi niyetlisin ard niyetlisin muhabbetleri...

Bıktım ya artık fazla naz aşık usandırdi sesler soğuttu Vag grubundan...

 
Aynı sorun bende de vardı.  Burç değiştirdim geçti 

 
eğer burçlar çatlaksa yağlamak çözüm değil, değiştirmek gerekiyor. bir sene önce  yetkili serviste değiştirmiştim şu zamana kadar ve henüz ses duymadım. bir başka vag grubu aracım için bosch servisten burç değişim fiyat teklifi aldım, sizin teklife yakın fiyat verdiler + olarak rot balans ayarı var. Bir çok ağır bakımı kendilerinde yaptım, triger, baskı balata vs. ve üstelik garantili. Tecrübe ettim, sorun çıkaran parçaları ücretsiz değiştirdiler. Yetkili servis garantili olmadığı sürece yine kendilerine giderim. Yetkili servis tam bir kan emici olmuş. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@Golf835 Kaç  km de başlıyor bu bahsedilen ses?

 
@ycetin Çok benzer seneryo bendeki de hocam rampa çıkıp bozuk yolda ilerlerken çok belirgin bezdiriyor insanı

Geçtiğimiz ay yetkili servise fren hidroliği değişimi için uğramıştım bu meseleden bahsettim aracın garantisi bittiği için 700₺ burçları söküp yağlamak için fiyat çektiler bende rica minnet dıştan yağlamalarını söyledim sonuç 1 hafta sonra yine aynı durum. 

Forumda @forzaGilles hocam Tunap önermişti yanlış hatırlamıyorsam son olarak ben yağlama için onuda deneyeceğim.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

@Terms Valla ona bakmadım ama 1. yıldan sonra hafif hafif başlamakla birlikte kışın daha çok duyuluyor

 

Geri
Üst Alt