Yeniden Otv Zammi?


ahmet306

Katılımcı Üye
 
Katılım
28 Ağu 2018
Mesajlar
1,074
Tepkime puanı
1,025
Konum
ist
İsim
ahmet
Araç
Tiguan Highline 1.5TSI
Cok guvenilir olmayan kaynaklardan aldigim duyumlara gore %80lik otv dilimindeki araclarin otvsi daha da artacakmis.

Sifir satislar iyi gidiyor bu ara, olabilir mi boyle bir sey?

 
sıfıra talebi arttırmak için olabilir mi acaba diye düşünüyorum.Siz yine de güvenmeyin :)

 
Araç alırken ötv ve kdv ,  benzin alırken vergi , yıllık vergi, kasko+sigorta da vergi...  Pandemiye  rağmen 2020 araç satışları 2019 'un 2 katı." 0"  araba almak yerine ev alınsa bari kira geliri olur. 

 
Ben %80 değil de %50 ötv dilimindekilerin artacağını düşünüyorum, %65 civarı olur sanırım artarsa. %50’lik dilim artsa bile en azından üst sınırı yani 130 bin tl olan sınır 150-160 bin tl civarına çıkartılırsa bence iyi olur. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@AhmetCakmak 

tam tersi hocam, ithal araclari engellemek icin alt dilime dokunmazlar.

bir gun herkes egea’ya binecek. Sadece zenginler suv ve ithal araclar alabilecek

 
Satılan araçlara bakıldığında çoğu %50 lik ötv diliminde. % 80 i arttırmak oradan gelecek parayı azaltır %80 lik dilimi daha da bitirir. 

%50 lik dilimi %65 yap, %80 i %75 düşür , sınırıda 230.000 den 270.000 e falan çıkar , sonrada araçlarda büyük indirim diye reklam yap. Kazan kazan mantiğı. 

Bence zam gelirse %50 ye gelir, zaten %80 lik grup satılmıyor ki.

 
Yüzde 80lik grupta satılan araçların birçoğu ÖTV muaf alınan araçlar. Bu devletin çok hoşuna gidecek bir durum değil. 

 
@AhmetCakmak 

tam tersi hocam, ithal araclari engellemek icin alt dilime dokunmazlar.

bir gun herkes egea’ya binecek. Sadece zenginler suv ve ithal araclar alabilecek
Hocam %80 dilim satışları az olduğu gibi o dilimdeki çoğu araç engelli ötv muafiyetli olarak satılıyor. Devlet %50'yi %65 vs yaparsa daha çok vergi almış olacaktır diye düşünüyorum. Aynı şekilde %50'deki 130 bin tl sınırı biraz arttırılırsa %80'deki çoğu araç oraya gireceği için daha çok vergi geliri gelecektir. İşin özeti, her türlü o vergi alınacak.   :sofor:

 
@Cengizz  bugün benzin alırken aynı şeyleri düşündüm. Arabayı alıyorsun vergilere devam. Hiç kullanmasam yıllık 6 bin mtvsi servisi kaskosu sigortası var. Üstüne her alışta benzinden vergi. Temel ihtiyaçlar dışında ne yapabiliyoruz zaten. 
garibanın yüzü gülür mü aaaa..?

 
Türkiye de hükümetler değiştiğinde yeni gelen hükümetlerden hiçbiri şimdiye kadar vergileri indirelim yada şu vergiyi kaldıralım dememiştir. Sebebi zaten her gelen enkaz devralıyor alanda tekrar enkaz bırakıyor böylece döngü devam ediyor.

 
45 —> 50 
50 —> 60 
80 —> 90
 

bu sekilde bi artis muhabbeti var, sonumuz hayrolsun

 

Devlet elbet te vergi alacak ama bizim ki vergi değil resmen sömürü bir paket sigara en kötü 15 tl türkiyeye girişi 2 tl neymiş efendim içmeyin yasakla ozaman satışını çok düşünüyorsan 

 

Geri
Üst Alt