Hangi marka-model ? Fikirlerinize ihtiyacım var


IBS6134

Katılımcı Üye
 
Katılım
3 Kas 2018
Mesajlar
597
Tepkime puanı
620
Konum
İstanbul
İsim
İbrahim
Merhaba arkadaşlar.

1.COROLLA 1.5 Dream Multidrive S    --------------  214 bin TL

2.SKODA SCALA 1.0 TSI 110 PS DSG Premium ------220 BİN TL

3.FORD FOCUS TREND-X 1.5 BENZİNLİ MANUEL-----213 BİN TL ----Saglık çalışan indirimi var bu modelde

Arkadaşlar belirtmiş oldugum modellerın fıyatlarını bugun gerezek aldım. Aralarında Toyota sınıf olarak çok mantıklı geldi bana ama yaşım 31 oldugu için ve bir önceki aracım golf 1.6 TDI oldugu için nasıl alısırım bilmiyorum. Fiyatlar ortalama aynı ford eliyorum gibi ama scala ve corolla arasında kaldım sizin fikriniz ne olurdu.

Bİrde bu millette para var fakirlik vs varmı anlamış değilim toyotalarda bildiğiniz sıra bekledik eşimle. He birde sayı çok az p.tesi gününe kalmayabilir dendi.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu 3 ü hatta fordu elemişsin 2 arasında kesinlikle corolla hocam.Al ve sorunsuzca bin öyle bir araç toyota.Arkalarda bağımsız süspansiyon olması ayrı bir artısı bence.

 
@palsak Scala çok aklımı çeliyor. Dediğiniz gibi arkalarda bağimsiz süspansiyon sistemi var içide güzel kadran dijital ekran büyük konumlandırması fena değil mantıklı gibi oda skalanın tek begenmediğim şeyi o el freni ne öle yaw yazık etmişler araca.

 
@IBS6134 Scala riskli, octavia elite %50'lik dilime girmesi muhtemel, satamiyorlar. Kamiq elite 225 bine indi, yakinda 210 bine düserki premium 230 binden satilsin, scalada da durum ayni.

Corollada söyle bir durum söz konusu: Yeni 1.5 direkt injeksiyonlu motorun LPG kiti hazirda olmadigi icin bu motora talep olmadi, talep olmayinca LPG kiti gelistirilmedi, simdi piyasaya bol bol 1.5 motorlu Corolla veriyorlarki bir piyasasi olussun, LPG argesi baslasin, hazirana kadar bu fiyatlarla devam eder.

Ben corolla tavsiye ederim, belki flame xpack'de bulabilrisniz.

 
Manuel golf %50'den satilacak, manuel icin iyi bir alternatif
yorumlarına sonuna kadar katılıyorum hocam. Kamiq elite dediğiniz gibi scala premiumla aynı fiyatla satılıyor. Ama ben scalayı daha çok begendim ve scala daha geniş gibi geldi bana. Corolla da tek sevmediğim taraf motorun 1.5 lik atmosferik olması ama yeni cvt şanzıman efsane diyorlar çekiş konusunda ben biraz titizim onun için deneme yapalım dedim kullandırmadı hiçbir bayii 

 
Genelleme yapmışsınız. Zenginlikle ne ilgisi var hocam herkes %50 vergi bandında görece olarak uygun araçlardan almak istiyor. Corolla da bunlardan biri. Pandemi zamanı biraz imkanı olan kişiler ailesi ile toplu taşımaya binmek istemiyor gayet doğal.

 
1.5 corolla bir tek ani hızlanmalar 0-100 filan hariç 1.6 dan geri kalır yanı yok.Cvt sorunsuz hatta mükemmel denilebilir.Yakıt olarak da vw grubunun 1.0 motorundan bir farkı yok yakıtı 1.6 ya göre baya aşağı çekmişler.

 
Hocam toyotada dip gaz yaparsaniz vites olayi kalmiyor devri dayiyor 5000 6000 devre. Yani kalktiniz yumusak degilde sert hizlanaciksiniz arabanin içinde motor sesi. Ben alacaksam olsam kafama bu takilirdi. Ama ben zaten arabayi normal kullanirim derseniz hic bir sikinti yok. 3 silindirli oluncada yüksek devirlerde biraz daha sesli oluyor.

 
@IBS6134 bu arada hocam stok durumlarını bilmiyorum ama ben olsam yeni leon düşünürdüm style plus dsg veya manuel fr. veya golf 1.0 manuel de alt limitte girecek büyük ihtimalle onu da bekleyebilirsiniz.

Bende çocuk da olmasına rağmen arada bagaj ihtiyacı oluyor ama sedan hiç düşünmedim. buna octavia da dahil. (arteon, bmw 3 serisi, mercedes c serisi gibi araçlar hariç)

 
@omurkadir seat Leonda sordum ama Haziran da ancak gelir dediler doğuş otomotiv de. GOLF kesinlikle isterim Mart 15 diyorlar ama fiyatlari ne olur bilinmez😀

 
Ben olsam toyotayı alırdım ama tabi performansı 1.0 tsi gibi olmaz sorunsuzluk açısından vag grubundan daha iyidir.

 

Geri
Üst Alt