Motordan gelen çıt çıt sesi ve buji


Mersungur

Yeni Üye
Katılım
18 Şub 2021
Mesajlar
21
Tepkime puanı
21
İsim
Mustafa
Merhaba!
Arkadaşlar golf 7 1.4 tsi 122 hp  aracımı alalı 400 km oldu. Araçla kapalı alanlardayken farkettimki motordan çıt çıt çıt ses geliyordu. Ritmik bir ses değil nezaman gelecegi belli olmuyor çok ince bir ses,gaza bastıkça çıt sesi artıyor.
 kulak kabartmadan anlaşılacak bir ses değil ki aynı zamanlarda da çok ufak bir vuruntu hissediyordum rolantideyken. Ancak devir saatinde bir oynama yoktu log aldıgımda rolanti 650 devirdeyken aniden 590 lara düşüp tekrar 630 650 bandına çıkıyordu. Kaputu açıp inceledigimde 2. Ve 3. Silindir bobinlerine elimi koydugumda elime resmen sesle aynı anda ufak dokunuşlar hissettim.

Bobini ve bujileri söktügümde iletecegim videodaki gibi bujiler ile karşılaştım. Bujilerimi aldıgım arkadaş 3 bin km önce özel serviste, bosch marka ile değiştirmiş fatura mevcut. Ancak 2 bujinin üzerinde bulunan porselen 1-2 mm boşluk yapmış porselen yukarı aşagı oynuyor. Bir tanesininde porseleni oldugu yerde dönüyordu. Porselen ayrıldıgı anda muhtemelen ateşleme yapmıyor atlama yaptırıyordu. Ya takarken kısıtlı malzeme ile takmaya çalışırken zarar verdiler ya da ürünler sahteydi ancak uzun süre kullanılsa ya da farkedilmese çok daha büyük sorunlarla karşılaşmam muhtemeldi çünkü azda olsa ateşleme sorunundan kaynaklı bujiler benzinli piston üzeri tam yanmamıştı. Ürün alırken ya da taktırıren dikkat edelim.
 

Mümkünse alınan ürünler sorun yaşamamak adına distribütör firma tarafından saglanmalı. 
bu arada vw servisten buji için aldıgım fiyat 548 tl. 
bosch distribütör tanıdıgım oldugu için aldıgım fiyat 420 tl. 
aracı aldıgım arkadaşın 3 ay önce aldıgı faturadaki fiyat 300 tl. 
 

ürün alırken ve uygulattırırken dikkat etmenizi tavsiye ederim ✋🏼 
 
video eklemeyi beceremedim 🤣 isteyen olursa whatsapp üzerinden atabilirim 

herkese iyi forumlar. 

 

Geri
Üst Alt