Golf 7 TDI Motordan Gelen ses


MertHaktan

Üye
Katılım
28 May 2019
Mesajlar
363
Tepkime puanı
409
Konum
İstanbul
İsim
Mert.HT
Değerli forum ailesi herkese hayırlı akşamlar,

İlk mekanik arızam konusunda sizlere sığınmak istedim .Bir süredir özellikle kış ayında soğuk motorda sesi artan bir arıza , sorunla karşı karşıyayım araç 1000 deviri boşta yada viteste geçerken TIK diye ses yapmakta 1-2 vites dur kalk kalkışlar aracı stop ederkende aynı şekilde.

Siz değerli hocalarımın tecrübe fikirlerinizi bekliyorum.

Araç bilgileri:golf 7 tdi 129.xxx km volant debriyaj baskı balata triger sıvı bakımları şanzuman yagi hepsi sorunsuz tüm herşeyi elden bizzat tarafimca geçirildi.)

https://youtu.be/3NL1tZIDq5s 

Videoyu özel mikrofon ile torpido üstüne koyarak çektim soğuk motor sabah ilk çalıştırma ve boşta gaz verme şeklindedir. 

Sebebi ne olabilir daha önce başına gelen varmıdır ?

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@MertHaktan geçmiş olsun hocam konuyla ilgili bir bilgim yok ilginç bir durum ilk defa duydum böyle bir sesi 

 
Upvote 0
@MertHaktan sizin yazınızı görünce az önce ben de denedim. Geçenlerde trafikte de fark etmiştim bu sesi. Demin motor soğukken de denedim aynı ses geliyor dediğiniz devir aralığında. Umarım normal bir durumdur. Ben de bununla alakalı bilgisi olan kullanıcıların fikirlerini merak ediyorum sizin gibi. 

 
Upvote 0
@MertHaktan bilgilendirme için teşekkür ederim hocam. Acaba parçanın olayı neymiş? Ses DSG'den daha doğrusu sanki kavramadan geliyor gibi ama çok anlamam ben bu işlerden. Merak ettim detayını. Bir çok kişinin aracında olabilir bu sorun o halde kronikse. Siz fiyat ve detay paylaştıktan sonra karşılaştırmak adına ben yetkiliye de bir sorarım. 

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt