Yetkili Serviste Takılan Cobra Parkmaster Sesli Arka Park Sensörü Yorumlarınız veya Farklı Önerileriniz


aytek

Yeni Üye
Katılım
2 Haz 2020
Mesajlar
29
Tepkime puanı
17
İsim
Aytekin
Herkese iyi forumlar..

Öncelikle şu sıkıntılı günlerde herkesin sağlığı yerindedir inşallah diyeyim. Forumdaki önceki konuları biraz araştırdım ama bu konuda birkaç başlık bulabildim ve tarihsel olarak biraz eskilerdi.

2020 1.0 TSI Manuel vites Midline Plus Golf sahibiyim.. Bildiğiniz gibi araçta park sensörü bulunmamakta ve bana göre en önemli eksikliklerden bir tanesi bu. Aracım şu anda 8.000 kilometrede ama yılı dolduğu için bu aralar ilk yıl bakımına götüreceğim. Gitmişken sadece sesli arka park sensörüde taktırsam diye düşündüm. Ankara'daki yetkili servislerden sesli park sensörü için 812 TL parça ve 400 TL işçilik olmak üzere 1.212 TL fiyat aldım. Taktıkları park sensörü Cobra Parkmaster marka, orjinal park sensörü değil maalesef. Ama bildiğim kadarıyla Volkswagen'den onay aldıkları bir park sensörü. Yetkili serviste takılan bu park sensöründen taktıranlar varsa memnuniyet durumları hakkında yorumlarını almak isterim. Özellikle bilgi almak istediğim konulardan bir tanesi, servis tampona içten takıldığını ve çıkıntı durmadığını, tampona sıfır durduğunu söyledi. Görsel olarak çıkıntı gibi durma söz konusu mu? Bir diğer bilgi almak istediğim konu ise bildiğim kadarıyla fabrikasyon park sensörü gelen araçlarda vitesin yanındaki düğme bölümünde park sensörü işareti bulunuyor. Servisin taktığı bu sensörde de aynı yere takılan bir düğme var mıdır? Ya da aracın farklı bir yerine bir düğme yerleştiriyorlar mı? Son olarakta bu fiyatı servise vermek yerine farklı bir park sensörü öneriniz var mıdır? Cevaplarınız için teşekkür ediyorum.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam servisin taktığı o marka hakkında bilgim yok fakat Ankara'da Kaygusuz Oto Necati Usta var. Yaptığı işlemler yetkili servis kalitesinde ve orjinal ürünler kullanmakta. Bence ondan bir fiyat alın orjinal arka park sensörünü. 

Hiç olmadı Aliexpress'ten set olarak satın alıp Necati Usta'da montajını yaptırırsınız. Bana göre orjinal yaptırmak daha iyi. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@HONEY Teşekkür ederim Bülent hocam. Aslında bahsettiğiniz seçeneği de düşündüm ama fiyat olarak biraz fazla geldi. Birde ihtiyaç anlamında sadece sesli arka park sensörü işimi görecek gibi. Önceki aracım 2017 Leon 1.2 TSI Style donanım idi. Onda sadece sesli arka park sensörü vardı ve işimi görüyordu. Ondan da biraz alışkın olunca Golf'te eksikliğini hissediyorum açıkçası.

 
Hocam ben bu konu ile ilgili başka bir yetkili vw servisi ile görüştüğümde meta marka sensör taktıklarını söylemişlerdi. Yetkili servisten alarm taktırma tecrübemiz de olmuştu onda da meta marka takmıştı.  Meta piyasada daha bilinir marka diye düşünüyorumi cobra markasını hiç duymadım bir yetkili servisten. Serviste Cobra marka taktırmaktansa ben de Necati Usta'yı tercih ederim. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@AhmetCakmak Teşekkür ediyorum Ahmet hocam.. Necati Usta'nın ismini ve methini forumda çok duydum. Şimdi internetten yerine baktım, oturduğum yere de yakın. Müsait bir zamanda yanına uğrayıp onunda bilgisine başvurayım.

 
@forlife Teşekkür ederim cevabınız için. Dediğiniz gibi Meta marka da taktıklarını duymuştum yetkili servislerin. Ama Ankara'daki dört yetkili serviste Cobra Parkmaster taktıklarını söylediler. Necati Ustayla görüşmeden hareket etmemek en doğrusu olacak gibi. 

 
Ücreti sizi çok etkileyemecekse,orjinal.yokluğunda kafada kalacak soru işaretlerini de giderir bence.Ender'de şundan vardı bir bakım derim
3a3735d495d23fac2a26d8a28a5fa8dc.jpg


 
@mufayu Ender Elektronikteki bunun sadece arka için olanını inceledim aslında. İstanbul'da olsam servisteki Cobra yerine Ender'i düşünebilirdim. Ama Ankara'dayım. Sadece ürünü alıp burada taktırırsamda herhangi bir sorun yaşarsam garanti konusunda "takılırken olmuş" tarzı bir dönüş olabilme ihtimali mevcut. Teşekkürler cevabınız için..

 
@mufayu Ender Elektronikteki bunun sadece arka için olanını inceledim aslında. İstanbul'da olsam servisteki Cobra yerine Ender'i düşünebilirdim. Ama Ankara'dayım. Sadece ürünü alıp burada taktırırsamda herhangi bir sorun yaşarsam garanti konusunda "takılırken olmuş" tarzı bir dönüş olabilme ihtimali mevcut. Teşekkürler cevabınız için..
Ender elektronik olabilir evet ama istanbulda. Anlarada Opsiyonel garage dışında yer yok gibi golf 8 e park sensörü takan. Ben de araştırıyorum
 
@mufayu Ender Elektronikteki bunun sadece arka için olanını inceledim aslında. İstanbul'da olsam servisteki Cobra yerine Ender'i düşünebilirdim. Ama Ankara'dayım. Sadece ürünü alıp burada taktırırsamda herhangi bir sorun yaşarsam garanti konusunda "takılırken olmuş" tarzı bir dönüş olabilme ihtimali mevcut. Teşekkürler cevabınız için..


Ankara'daysanız Necati ustayı ben de tavsiye ederim Kaygusuz otomotiv, bu işlerde bir numaralı adrestir.
 
yanlış yaparsınız. Aynı araca sahibim. Manevra frenlemeli ön arka optik park sensörü taktırdım 2 yıldır sıfır sıkıntı kullanıyorum. Konyavagcom ve Necati usta ile görüşünüz. saçma sapan bilinmedik sensör sadece sizi üzer ilk yağmur çamurda bozulur
 

Hocam bende 2019 golf midline plus var. Bende servis cikisli sesli cobra park sensörü taktirdim. Orjinaline en yakin bunun olduğunu söylemişlerdi. Dediginiz gibi bende tampon sıfır beklerken tampon içerisinde değilde sanki Sensörün altında pul varmış gibi duruyor ama göze batan bir sey degil. Belki boyadan duruşu oyle beyaz renk olduğu için. Gayet memnunum. Yağmur da karda hic bir skintisini yaşamadım. Takmanizi öneririm illa ki serviste taktircam derseniz. Ve herhangi bir tuşu bulunmuyor. Geri vitese taktiginizda yuksek sesle muzik açıksa kismaniz gerekir.
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_20220827_024456_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20220827_024456_com.android.gallery3d.jpg
    56.1 KB · Görüntüleme: 34

Geri
Üst Alt