645 tl lik ürün listesi


Premonition

Yeni Üye
Katılım
21 Şub 2021
Mesajlar
17
Tepkime puanı
8
İsim
Emre
2015 1.4tsi 122bg manuel golf 7 sahibiyim. Mann kaymazlar n11(flitre market) yüzde yüz orjinal flitre seti 218tl

Liqui moly engine flush plus 71 tl benim aracimin iyi niyet garantiai olmadığı özel serviste 90 bin bakımı yaptırıldığı için 100 binde kendim yaptıracağım vw o,el servisleri ile görüştüğümde hepsi wunder ya da motocar diye ısrar ediyor ben ise Castrolub sitesinde castrol bayisi olan castrol edge ll ile anlaştım sadece yağ ücretine bakımımı yapacaklar (300tl) normalde bende yaparım ama elimde 100binde yapılacağına ait bir kağıt olmayacağı icin satarken sıkıntı cikmasin diye orda yaptiracagim şimdi duyuyor gibiyim. 100bin bakimi olan bujiler fren diskleri nerde diye. Araci satin alirken onceki bakimlarda 75binde fren diskleri 60binde bujiler değişmiş ben ise alirken zincir sandım trigeri kayış miş 94 binde degistirdim normalde 90 da degismesi gerekiyorken Allah'tan kayış sağlamdı. Sonra fren hidroligide vw servis(200tl) boch servis(250tl) ve özel servis(100hidrolikle160tl) çok fark olmadığı için vw serviste yaptıracağım. 

Araç temizlik icinde

Meguiars oto şampuanı

Wurth genel temizleme

Wurth motor temizleme

Wurth silikon sprey

Wd-40

Bu ürünlerden başka önereceğiniz ürün varmı temizlik için bahar geldiğinde halı ve koltuk yıkama makinası ile arabamin koltuklarini yıkayıp. İç dış motor temizlegi. Aspirin ilede jantlari filan temizleyeceğim. Başka öneriniz varmıdır. Temizlik konusunda yada bakım konusunda şunları yapsan daha iyi olur diye teşekkürler şimdiden

IMG_20210228_234914.jpg

 
@Premonition Jantlar icinde sampuan almanizi oneririm..

Arkadasin dedigi gibi slikon sprey

ne amacli kullanmak istediginizi de yazarsaniz.. ic aksam icin ayri urunler var dosemeleriniz icin de ayri urunler var.Hali yikama makinasi ile girmek alcantara kumasin yapisini bozabilirsiniz

leke birakabilirsiniz. Yikama yapmadan once arastirmanizi oneririm.. Engine flush icin 2 x yag filtresi gerekiyor du sanirim..

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam elinizden geliyorsa ne  mutlu kendiniz yapın ama genelde işi ehline verme taraftarıyım. Sizi ve aracınızı düşündüğüm için :)  temizlik konusunda ben biraz orijinalciyim ciddi bir leke olmadığı sürece sudan başka sıvı kullanmam. Garajım olmasına rağmen sanki tüm parlatıcı,cila,koruyucu gibi sıvılar zarar verecekmiş hissi var. (ne alakaysa :)  ) bence kozmetik için güzel bir pasta cila yaptırdıktan sonra düzenli temizlik yapın derim. Sadece su ile :)  

 
@Franquaz @Franquaz jantlar için aspirin kullanıyorum ve canavar gibi temizliyor. Silikon spreyi trip sesleri değilde plastiğin plastige surtmesinden gelen sesleri kesmek için kullanacağınım. Halı yıkama makinasıda hem koltuklar için hemde halı aparatları farklı hatta icine atılan koltuk yıkama şampuanı bile farklı şampuanı alacağım temizlerken.

Engine flush içinse 3-4usta iste durulama kullanmaya gerek yok içinde çok az kalıyor. Bir arsada toplu ignesi deliği kadar az gibi tabir kullandı.

 
@kozdemir66 zaten kendim yapmiyacagim adam yapan adam usta ne kadar vw özel servis olmasada yağ değişimi yapan usta catrolun orjinal bayisi. He vw ustasida olsa o da olsa kendimde başında olacağım hatta bir arkadaşım var işyerinden o da olacak. Hatta o benim araçtan anladığımin 100kati anliyordur o da olacak başında bakım esnasında ufak bir hata olma payı bile yok 😊 koltuklarda leke olmazda derine giren tozlar olur geçen evin koltuklarini yıkadık çamur çıktı. Ve ev koltuğu yani her yıl yıkanan temiz anne evi 4kattaki ev biz arabaya dışarda gezdigimiz giysilerle oturuyoruz ve araba direk yolda duruyor tozun olduğu yolda arabada ne kadar yalıtım olsada ev kadar degildir ve bizim ev 4uncu kat sokagada uzal mesafesi var. 6 yasindaki arabanın koltuklarından ne kadar çıkar siz düşünün. Dış yıkama konusunda aldığım şampuan 150tllik bir şampuan kendini ve boya koruyuculuğunu kanıtlamış şampuandir arabayi ikinci yikiyasim şampuan ile 7. Gün arabada gercekten 2-3 gün once yıkanmış gibi duruyor.  

 
@Premonition MEGUIARS Goldclass alin daha fazla tahammulunuz olur.. Fiyat olarak MEGUIARS urunleri pahali daha farkli urunler var + toz toplamasi direk artiyor.. Benim de yeni duydugum ekonomik ve guvenli flowey ev 12 var mesela kova sampuani. Goz atin isterseniz nanolex pure shampoo, sonax red summer Di sanirim gibi..

Goldclass tan daha cok performans alirsiniz.. Kisin Next  olani kullanin sari. Aspirin ile Jant temizleme Aynen tertemiz yapar uzun vadede farkli goruntulerle karsilasmamaniz adina ben size profosyonel Jant icin yapilmis urunleri kullanmanizi tavsiye ettim. Hali hazirda aracinizada uygulasaniz onu da tertemiz yapar uygular misiniz? :)  Koltuklariniz icin degisik urunler var yine de siz bilirsiniz.. Her yuzeye farkli yapisidan dolayi urunler mevcut Alcantara deri kumas daha onceki tecrubelere istinaden yazdim yanlis yorumlamayin lutfen.. TEMIZ olsun yapisina takilmiyorum derseniz kolay gelsin istediginiz gibi olur umarim..

keyifli forumlar

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt