2021 Ocak Avrupa'da en çok satılan otomobiller


AhmetCakmak

Yönetici
Katılım
17 May 2017
Mesajlar
5,775
Tepkime puanı
8,327
Konum
İstanbul
İsim
Ahmet Çakmak
Avrupa'da araç segmentine göre 2021 Ocak ayı satış istatistikleri ve 2020 yılına göre oranları tabloda paylaşılmış. Dünyada genel olarak otomobil satışları pandemi dolayısıyla epeydir düşüklerde seyrediyor. Tabloya baktığımızda segmentlere göre pazar paylarını da görebiliyoruz. 

Yeni Toyota Yaris, Peugeot 208 ile neredeyse aynı satılmış. Yaris ayrıca Avrupa'da yılın otomobili finalistleri arasında, diğer rakipleri ise Citroen C4, Cupra Formentor, Fiat 500, Land Rover Defender, Skoda Octavia ve Volkswagen ID.3. Şahsen Yaris yılın otomobili olacaktır diye düşünüyorum.

Golf'ün kendi segmentinde yine en çok satan araç olduğunu söylemeye gerek yok sanırım.  :sofor:  Kuzeni Octavia en yakın rakibi. Türkiye'de Doğuş Octavia'yı %50 vergi dilimine sokunca muhtemelen bizde de işler değişir. 

image.png

golftutkusu.com

Bu tabloda ise yıllara göre suv pazarının genişlediğini görüyoruz. Ülkemizde de bu artış devam ediyor. Özellikle b-suv çok tercih edilmeye başlandı.

image.png

Tüm pazar içerisinde en çok satılan araçların başında ise Yaris geliyor.

image.png

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Avrupa'da 2021 yılının otomobili Toyota Yaris oldu. Elektrikli Fiat 500 ikinci, Cupra Formentor üçüncü, VW ID.3 dördüncü ve Skoda Octavia beşinci sırada yer aldı.

image.png

image.png

 
  • Beğen
Tepkiler: SCC

Geri
Üst Alt