1.0 TSİ 2017 buji ve fren hidrolik yağ değişimi fiyat ve çıkan parça bilgilendirmesi


Deja-vu

Üye
Katılım
25 Mar 2018
Mesajlar
142
Tepkime puanı
79
Konum
istanbul
İsim
koray
Merhaba,

Bugün Avek Esenlerde aracımın bujilerini ve fren hidroliğini değiştirdim.

Bujiler için 60 bin ortalama olarak söyleniyor fakat gitmişken yaptırmak istedim araç 49.300 km 2017 Aralık sonu trafik çıkışlı.

Gitmeden önce fren hidroliğinden enjektörle örnek aldım ve çıkan bujileri fotoğrafladım. Örnek olması için aşağıda paylaşıyorum.

Toplam:797 TL tuttu zubizu %15 indirimle birlikte. İşlem: fren hidrolik yağ + Buji değişimi (1.0tsi 3 silindirli).

buji.JPGyağ.jpg

 
Hayırlı olsun hocam

Gec olmasindansa erken degisim iyidir

Aracin çekişi ve fren performans da bir degisiklik oldu mu

Sadece bana pahali geldi 4 buji olsaydi 1000 tl tutardi galiba

 
@HONEY Tşk ederim. Değişim sonrası deneme şansım olmadı çok fazla trafik vardı. Deneyimlediğim zaman konuya ileteceğim mutlaka. 

Servis rakamları yüksek haklısınız.

 
Hayırlı olsun. Benim araçta aynı model ve motor. 40 bin bakımı geldi ,gerekiyorsa Bujileri değiştireceğim. Bujilerin servis fiyatı nedir

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@Tanju1616 420 bujiler + 128 işçilik birde 21 kuruş çıkan bujileri istediğim için yedek parça poşet parası alınmış :)  

Bujilerden daha çok fren hidroliği değişmediyse mutlaka değişmeli hem renk olarak kararma hem de içinde partiküller vardı.

 
Benim de 2015 54 binde aracım var, aslında ben de fren hidroliğini değiştirmeyi düşünüyorum da, şimdilik erteledik gibi. 4 tekeri de söküyorlar mı değiştirilirken?

 
Benim de 2015 54 binde aracım var, aslında ben de fren hidroliğini değiştirmeyi düşünüyorum da, şimdilik erteledik gibi. 4 tekeri de söküyorlar mı değiştirilirken?
6 yaşında araç fren hidroliği bu zamana kadar 2 kez değişmesi gerekirdi., hatta seneye 3.cü gelmiş olacak., bu zamana kadar değişmediyse sizin fren sistemindeki hidrolik sudan farkı kalmamıştır.!

Eski sıvının değişmemesi hortumlara fren sistemine komple zararı var.. daha da önemlisi adın üzerinde fren en önemli şey.,

Servislerdeki otomatik cihaz bir yandan eski sıvıyı vakum ile çekerken diğer yandan yeni sıvıyı sistemin içine gönderir., bu sayede sistemin içinde hava oluşumu engellenir., işlem fren merkezine en uzakta olan sağ arka tekerden başlanır, sol ön tekerde bitirilir., :)

Fren hidroliği denilen şey zaten aracın en ucuz sıvısı., ,frene 1 kez ihtiyacınız olur., onda da görevini ya yapar yada yapamaz., 200-250 liralık bir işlemden bahsediyoruz., her 2 senede bir mutlaka değiştirmenizi ihmal etmemenizi öneririm..

 
Herkese hayırlı akşamlar... Öncelikle geçen hafta yetkili serviste fren hidroliği  değişimi yaptırdım (Fikir açısında 201,00-TL tuttu) ve arkasından uzun yola çıktım. Aracım yaz lastikleriyle 195km hızlara ulaşırken, şimdi kış lastiğiyle 210 km hızını gördü... Fren hidroliği dışında araca başka bir işlem yapılmadığına göre bunun nedeni nedir? Alakası var mıdır? Bilgisi olan varsa merakımı giderirse sevinirim. Teşekkürler...

 
@yalin Lastik ebatları,takılan jant lastik hız ve yük endeksileri aynı mı? Hız yapılan yerde gözle görülemeyecek şekilde yüZde 1 2 eğim varsa bile hızı etkiler, kullanılan yakıt marka cinsi, soğuk hava oksijenden daha zengin olduğu için iyi besleme, yağ sıcaklığı, deponun doluluk oranı .....

 

Jant aynı jant, kış lastiğimle geçen senede denemiştim 190km lere anca ulaşıyordu. Yakıtımı shell, yoksa BPden alırım başka firmalardan almam... G.Antep-Konya yolunda genelde dumduz olduğu için aracı arada bir yoklarım, Bayır aşağıya denememe rağmen yazlık/kışlık lastikle 200 demiyordu... İlk defa 210u gördüm... hidrolik yağının bir etkisi var mı dolaylı bile olsa? pek aklım almadı bu durumu açıkçası

 

Geri
Üst Alt