Sunrooflu araçta su alma sorunu ve basit çözümü


OEK

Yeni Üye
Katılım
24 Şub 2021
Mesajlar
22
Tepkime puanı
26
İsim
osman emrah kadakoğlu
Merhaba arkadaşlar benim 2014 model golf higline aracım var. Bu aracımla ilgili bir sorun yaşadım. Bunu sizlerle paylaşmak istedim.
Sunroof lu tüm araçlarda su alma ve bulduğum basit çözümle ilgili deyimimi bir video yapıp paylaştım. Belki birilerine faydalı olur...
Videomu bu linkten izleyebilirsiniz...


20201117_131001.jpg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@OEK Merhaba,

bilgi paylasimi icin tesekkurler,

biraz daha arastirma yapasim geldi... Bu kanallara kimyasal bi yol ile de mudahale edilip paylastiginiz gerecle desteklenebilir.. Sunroof kanalinizi temiz tutmanizi oneririm maalesef ekstra ucret odeyip keyif yapilan opsiyon ciddi sikinti yaratabiliyor.. Ben aracim tozlu ise sunroof kullanmiyorum.. Duzenli her yikamada kanallari temizliyorum.. Garipsenebilir fakat basina gelmeyen anlamaz, her zaman bakim bakim bakim... :)  Aracin disi camur tutmus sunroof kullanan arac gorunce dayanamiyorum 😃

 
@Franquaz Aslında sunroofu kullanma sayımı toplarsak almasam olur denecek sayıda ancak sonuç olarak bir kere de kullansan keyfi farklı... Benim kullandığım yağlayıcı pas sökücü piyasada wd40 diye bilinen sprey ve benzerleridir. Zaten temizlemede de bu sprey kullanılabilir senede 1 veya iki sefer bu sprey kullanılsa giderler tıkanmaz...

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@Umut Özdemir Rica ederim :)  Arka kanallara da sprey sıkılabilir ancak hortum nasıl uzatılır bilemiyorum şimdilik :)  

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@OEK deneyecegim lakin camurlasma meydana getirmesinden cekingem. Tavsiyem duzenli temizlemeniz videodan cok dokunusa ihtiyac var gibi duruyor

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@Umut Özdemir Burda önemli olan acele etmemek spreyi sıktıktan sonra biraz beklemeniz lazım. Hemen çekmeye çaılışırsanız pislik çözülmez.

 
@Franquaz Düzenli temizliği ben de tavsiye ediyorum zaten. Mevcut çamuru yumuşatıyor. Daha sonra yağı kalır bununla çamurlaşır diye düşünüyorsanız bir süre sıcak havada temiz bir yerde bekletirseniz kuruyor yağ kalmıyor. Onu yapamam derseniz ona da sıvı sabun ve su kullanabilirsiniz.

 
@Umut Özdemir Ne anlamda dediniz anlamadım :)  Tırt olmadı? Faydalı oldu, sıkıntı çıkmadı mı? Birşeye yaramadı mı?

 
Sürekli sunroof  temizliği, yağlama ve bakımı yaptığım için kanalların tıkanması pek mümkün gibi değil ama kontrol etmekte de fayda var, malum her tarafımız toz toprak. sizlere de tavsiyem aracın her yıkanmasından sonra sunroof etrafını kanallardan içe doğru iyice sildirin veya siz silin. 

 
@Culture33 Aynen tabiki temizliği yapılmalı ama benim iş yerim tozlu bir sanayinin tam ortasında ve bu seneye kadar da kapalı garajım yoktu. Yeni yıkanan bir araç bile 2 / 3 saat içinde tekrar yıkanacak hale gelebiliyordu. Şuan kapalı garajım var hem kanalları açıp temizledim hem de ve bu toz sorundan büyük oranda kurtuldum çok şükür. 

 

@Franquaz Benim anladığım kadarıyla açılmamış. Sorun su gider kanallarının tıkanmasıysa çözüm, benim fikrimden sonra çok da zor değil. Yakınlardaysa herhangi bir ücret talep etmeden açarım  :)

 

Geri
Üst Alt