Benzin olarak hangi istasyonu tercih ediyorsunuz.


ByHG

Yeni Üye
Katılım
27 Ara 2020
Mesajlar
9
Tepkime puanı
6
İsim
Hanifi
Sürekli Shell alıyorum memnunum fakat : Shell de az km yaparsın diyorlar Aslı var mı bunun ?

 
@ByHG size de merhaba!

ilk önce bizim tanışma istasyonumuza uğrayıp kendinizi ve aracınızı tanıtırsanız forumda daha iyi km yaparsınız. 

iyi forumlar




 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben bir süredir bp kullanıyorum, açıkçası kaliteden anlamıyorum ama benzinli kullanıyor olmama rağmen Opet de motor sesli çalıştığını hissettim, Shell’de ise yakıt çabuk bitiyor gibiydi. Bp ikisinin ortası bana göre 

 
@Musaaksoy Musa markadan öte istasyon bile farkediyor.. Hangi opet te yaşadın sıkıntıyı söylede almasın Ankara da ikamet edenler..

Antalya için Havalimanı yolundaki Opetlerden ben yakıt almıyorum.. Mevlana Mezarlığın yan tarafındaki Opet te bariz fark hissediyorum.. 

Lara Opet yine sıkıntı.. Bahsettiğim gibi Opet ten alıyorum.. İstasyon sabit :)

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Benzin olarak şuan hiçbiri arasında at ile deve bir fark olacagını düşünmüyorum. 2 ay öncesine kadar yüklü araçlara sahip oldugum için ettigim tecrübeye dayanarak. Biri shell biri opetten alınan benzinden dolayı avans görüp motor kıran ve mahkemelik olan 2 arkadaşım var. Büyük firma ve sirkülasyon çok olursa sorun olmaz diye düşünüyorum. Ben shellden alıyorum çünkü iş yerinden aldıgım yakıt kartım var :)   Nekadar oktan okadar güç=yakıt demek oluyor nacizane fikrim. 

 
@Franquaz Haklısınız hocam, Ankara Etimesgutta Ankale akaryakıt diye geçiyormuş, Sincan tarafına giderken Korkut Ata Kültür merkezini geçince olan istasyon. Sürekli dizel aracımda da oradan alıyordum, sorun yaşamadım ama 1.2 tsi aracım normalde çok sessiz olmasına rağmen, sesli çalıştığını hissettim. BP den alma sebebim de @mehmetmerthocamın dizel golf kullanırken BP den yakıt alması ve memnun olmasıydı. Benzinde zaten yanlış bilmiyorsam bütün firmalar tek yerden alıyorlar yakıtı, sadece katkısı değişiyor diye biliyorum. Yakıtı da bulabildiğimce katkısız alıyorum. Tabii istasyonların temizliği, nakliye aracının deposunun temizliği falan önemli şeyler ama BP nin pompalarda iyi filtre kullandığını duymuştum bir kaç kişiden. 

 
@Musaaksoy aynen yani çok fazla etken var sirkülasyon, istasyon deposundaki benzin miktarı ve filtre durumu vs oyüzden marka takmadan sadece büyük firmalardan alıp aracın ihtiyacı var ise dışardan tolyen ethanol vb gibi desteklemek yoluna gittim ben. 

 
Ben aracım dizel diye Shell den başka bir yere gitmiyorum. Ayrıca  kartı da var puanlar biriktikçe kullanıyorum.BP’de kaliteli diyorlar.

 

Eşimin aracında Bp'nin kendisine ait istasyonları kullanıyoruz,benim araçta uzun yol dışında sadece shell bulgurlu.Zubizu ile birlikte iyi puan kazandırıyor.

Bu arada size de merhaba.153 Beyaz masa danışma gibi olmuş biraz sizinki
Tanıtırsanız kendinizi memnun kalırız

 

Geri
Üst Alt