Kışın soğuklarda gelen V kayış sesi (cık çık kuş sesi)


MehmetSefa

Yeni Üye
Katılım
13 May 2020
Mesajlar
6
Tepkime puanı
1
İsim
MehmetSefa
Merhaba ,

herkese iyi forumlar.. kışın soğuklarda sabah ilk marşta 2-3 dk cık cık ses geliyor V kayışından. Aracım 1.6 tdi 2016 45bim km. Ustam normal olduğunu , havalar ısınınca düzeleceğini söyledi ama ses beni rahatsız ediyor. İnternette würth ve winkel marka V kayış spreyleri olduğunu gördüm. Özel olarak V kayış spreyi yazıyor. Kullanan memnun olan arkadaşlar yeşillendirirse memnun olurum. Bir de başka öneriler olursa bilmek isterim. 
şimdiden teşekkürler 

 
Bu kuş sesini bende duydum geçenlerde. devirdaim pompası değiştikten sonra mı oldu diye düşündüm öncesini hatırlayamıyorum cünkü. servise gidip bu arabadan kuş sesi geliyor demekte istemedim ama tam olarak tanımlamak gerekirse kuş sesi bu ses  :)

 
2016 TDI golf sahibiyim. O sesi ben 2 yıl önce çok duyuyordum(özellikle sabahları ilk çalıştırmada). Haziran ayında serviste bakıma girerken söyledim, video istediler,  çekip yolladım. Birde biz duyalım dediler, akşamdan servis önüne park edip anahtarı bıraktım aracı sabah orada ustalar çalıştırdı(Edirne Mercan).

Hata V kayışında, değiştirelim ama garantiye girmez dediler tamam dedim telefonda, daha sonra servis danışmanına doğuşa şikayette bulunacağımı söyleyince, şikayet etme siz kayış parasını verin işçilik bizden olsun dediler, anlaştık. Ardından ses kesildi(Sanırım havalar ısındığı için). Ancak ses eylülde tekrar başladı(Sanırım havalar soğuduğu için). Tekrar arayıp durumu anlattım, arabayı akşamdan servis önüne park ettim, sabah çalıştırmaya bende gittim. Arabayı sabah çalıştırdılar ve sesi dinlediler, durumu dinlediler ve sıkıntının V kayışta değil trigerde olduğuna karar verdiler. Trigeri 65000de garantiden değiştirdiler ve ses kesildi.

Aynı ses midir? bilemem. Ama benim başıma gelen bu şekildeydi.

 
nesi normal o sesin gelmesi daha 45k daki araçta bence siz o ustadan uzak durun 

 
Isınınca geçen sesler sadece V kayışından değil V kayışının içinde dönen rulmanlardan da gelir. V kayışını değiştirin ses gitmiyorsa rulmanları kontrol edin. Rulman kitlerse motor gider.

 

Geri
Üst Alt