VAG Ali Delen Mağduriyetim


agacmalzeme

Paylaşımcı Üye
 
Katılım
30 Ağu 2017
Mesajlar
2,542
Tepkime puanı
3,184
Konum
Ankara - Çankırı
İsim
Mehmet
Bu yazımı sabırla okumanızı isterim yazım biraz uzun oldu.

Evet arkadaşlar yukarıda isminden bahsettiğim şahsın bana neler yaşattığını dilim döndüğünce anlatmaya çalışacağım. Bu süreçte uykularımın kaçtığı, sinirlerimin bozulduğu ve maddi yönden de zarara nasıl sokulduğumdan bahsedeceğim.

Golftutkusu forumuna 2017 yılında üye oldum çok aktif değildim birkaç retrofit işi görünce kendi koltuk ısıtmamı yaptım fakat elimden gelmesine rağmen diğer retrofitleri işinin ehli yapsın diyerek internette biraz arama yaptım ve VAG ALİ DELEN denen şahsın reklamlarını gördüm. Yaklaşık 1,5 sene önce şahsı arayıp App-connect uygulaması yapıp yapmadığını sordum, bana araç model yıl bilgileri sordu ve 700 tl ye yapacağını söyledi. Ertesi gün aracımı götürdüm aracın kapısını açtı direksiyona baktı ve bunun gatewayi değişmeden olmaz dedi. 400tl gateway ücreti olur toplam 1100 tl dedi bende tamam yapın peki bu orjinalmi diye sorduğumda evet bizde korsan yok o bmw lerde oluyor vw de olmaz dedi. Aracın teyibini gatewayini söktü içeriye götürüp biraz uğraştıktan sonra teybi taktı ve appconnect açıldı. Aracımdan söktüğü gatewayi istedim vermedi bunun bizde kalması gerekiyor dedi, ısrar ettim ama vermedi. Daha sonra aradan 6 ay kadar geçmişti geri görüş kamerası fiyatı sordum golf 7nin orjinali 2100 tl passat b8 high kamera var oda 2700tl dedi. Gofünkini tak dedim elimde yok b8 high olan 2600 e olur dedi bende tak dedim. 1 saat kadar sürdü kabloyu tavandan geçirerek kamerayı taktı. Aracın üzerinden çıkan logo bagaj açmayı elemana götürmesi için göz kaş etti tam götürürken o bende kalmıyor mu alayım logoyu dedim, he evet abi vereyim onu dedi. Bende adamdan o zaman kıllandım açıkçası. Ben evin yolunu tuttum akşam eve gelince şu kamerayı biraz deneyim bakayım dedim bir baktım kameranın kapağı kurcalanmış tornavida izleri var. Sonra birkaç kez geri vitese takınca ekrana görüntü gelmemeye başladı, bir hafta kullandım ve ara sıra geri vitese takınca ekrana görüntü gelmedi videoya çektim ve tuttum elemanın yolunu. Videoları izlettim yok abi bu orijinal kamera bu teyptendir şundandır bundandır dedi, bende değiştirelim bunu dedim şu an elimde kamera yok gelince değiştireyim dedi. Aradan zaman geçti bir iki gittim yanına abi gelecek geldi deyip sürekli bi ayak çekme oldu. Bende arkada pek gözükmüyor pek sorun olmaz diye üstüne düşmedim ama arada bir yine geri vitese takınca görüntü gelmiyordu.

Forumu aktif kullanmaya başlayınca yapılan retrofileri gördüm araç fiyatları da uçunca araca donanım ekleyip kullanmaya devam edeyim dedim ve bu arada da necati usta ile tanıştım. Çinden acc, pla, kör nokta parçalarını aldım ve necati ustaya taktırdım. Necati usta ACC Kalibrasyonu yapılırken aracın gatewayinin 3Q0 olması gerektiğini fakat üzerinde eski 5Q0 takılı olduğunu bu yüzden appconnecttin crackli olduğu ve silineceğini söyledi bende dedim nasıl olur ben orijinal yaptırdım 1100 tl de para verdim dedim. Meğerse bu VAG ALİ DELEN denen arkadaş bize oyun yapmış. Necati usta PLA yı taktıktan sonra bu kameranın Park tuşuna basınca açılması gerekli ayrıca ön arka sensörler devreye girince ekranda göstermesi gerekir dedi. Onlar bende yok dedim kendi aracındaki high kamerayı gösterdi bu dedikleri çalışıyor sebebinin Gatewayi 3Q0 olması gerekiyormuş.

Ertesi gün VAG ALİ DELEN ‘in yolunu tuttum aracıma ACC yaptırdım senin orijinal diye yaptığın appconnect crakliymiş silindi neden böyle yaptın… şahıs güle güle ben sana orijinal demedimki dedi. Aracın gatewayini değiştirdin bundan dolayı kameranın bile bazı özellikleri çalışmıyor dedim bana cevap olarak onlar yapamamış bana getirseydin silmeden yapardım dedi. Adama Appconnecti geri aç dedim benden750 tl para istedi bu sefer lisanslı yaparım dedi ve benim tepem attı. Adama diyorim ki bak sana güzel dille söylüyorum bu benlik değil seninle alakalı oda diyor sen başka yere aracını kurcalatmışsın ondan olmuş. Adam dükkanı kapatıyordu saatte geç olmuştu yasaklardan dolayı 9 da Çankırıya yetişmem gerekiyordu mecbur çok fazla tartışamadan geri dönmek zorunda kaldım.

Bugün şahsın yanına tekrar gittim ve aracımdan söktüğün gatewayi ver taktığın gateway benim aracımla uyumlu değilmiş servise parça numarası ve fiyat sordum 3Q0 sonu G olan benim aracıma uygun olanıymış ve 2255 TL imiş dedim. Bu seferde bana diyorki biz onu seninkiyle takas almışızdır diyor bende dedim 2255 tl lik parçayı verip 400 tl lik parça almak sence takas mı. Adam bu seferde sen geçen hafta geldin acc yapanlar gatewayimi değiştirdi demedin mi benden neden gateway istiyorsun dedi ve benim kafadan kaynar sular döküldü. 5 dk da 10 tane laf değiştiriyorsun yalan söylüyorsun bana da yalancı muamelesi yapma. Ver dedim benim paramı ve gateweyi. Eleman biraz bozuldu sonra tezgahın arkasına döndü al ben sana parça vereyim git dedi tepem attım zaten parça benim kimin parçasını kime veriyon paramıda ver dedim. Kamerayı da kurcalanmış taktın değiştirecektin değiştir kameramı dedim. Aradan çok zaman geçmiş kim bilir kameraya ne yaptın ayakları yapmaya başladı. Gel dedim kameraya bak, elemanına git bi bak dedi adam baktı evet abi kurcalanmış içeriye gittik adam aldırış etmiyor.

Ben sinirlendim söylene söylene arabaya gittim tam arabaya bindim aklıma para geldi tekrar girdim dükkanına o arada başka müşterilerde var dedim paramı ver yok dedi, bende helal etmiyorum yukarıda Allah gördü hesabını verirsin ben 1100 tl ile zarar etmem ama sen çok şey kaybedersin dedim ama adamda yüz yok tezgahın arkasında çıkıp kardeşim sen kimin dükkanında tartışıyorsun bile demedi. Ben haklı olacağım ve bir müşteri gelip dükkanda esip gürleyecek izin vermezdim, fakat bu adam yaptığı dalaverenin farkında ve umursamıyordu.

Şahıstan resmini attığım parçayı aldım fakat çalışacağından hiç ümidim yok tarihleri benim aracıma uymuyor.

Yazıyı okuyan arkadaşlara tavsiyen Ankara da dükkanı bulunan ve adı VAG ALİ DELEN olan bu şahısa dikkat etmeniz, bu şahıs başka insanlara da farklı işlerle mağduriyet yaşatmış. Ben mağdur oldum sizinde olmanızı istemem  :(

1614109862029.jpg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geçmiş olsun kötü bir tecrübe yaşamışsınız. Ankara’da olan üyeler daha dikkatli olur sayenizde artık


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

 
Gecmis olsun hocam okurken ben bile sinirlendim

Paranla rezil olmak bu sanirim


Forumda o kadar cok değerli ustadlar var ki kendimi cok şansli hissediyorum imkani olanlarin forumdaki ustadlari kesinlikle öneririm


Sadece bana degil herdaim destek ve yardimlarini esirgemeyen

[mention]zulalyol [/mention] [mention]CemK [/mention] [mention]forjust1day [/mention] [mention]İlker34 [/mention] bir kez daha buradan teşekkür ederim.

 
@HONEY Bülent ustam forum sayesinde çok şey öğrendim ankarada işini iyi yapan ustalar öğrendim. 

Kötü tecrübemi sizlerle paylaşmak istedim 2 haftadır bu olay manevi olarak beni rahatsız etti. Bugün bastım dükkanında yaygarayı ama adamın suratı semere dönmüş yerinden kalkıpta ne diyorsun sen bile demedi. Utanmadan diyorki benim yaptığım işçiliğide ben helal etmiyorum diyor güldüm yahu zaten işçiliğinin parasını almışsın alavere dalavere ve yalan söz ile. 

 
Geçmiş olsun hocam, piyasada vag retrofitiyle uğraşan birçok esnaf var. Yok kodlaması yok aktivasyonu yok parçası derken her türlü oyun dönüyor. 

Ankarada benim de kendisinin dükkanına uğramışlığım, başka araçlara işlem yaptırmışlığım var. Bunu görmek hoş olmadı bu saatten sonra daha temkinli yaklaşırız. 

 
Çok geçmiş olsun hocam, Okuyunca bende çıldırdım. Herkes 3Q takarken 5Q'ya döndürmesi, yaptığı işler, ağızlar. Gözümün önüne geldi gerçekten. İyi sakin kalmışsınız. Allah kimseyi böyleleri ile karşılaştırmasın. 

2 kod yazmayı öğrenen zaten VAG'cı oluyor...

 
@agacmalzeme geçmiş olsun kardeşim. Bu esnaf müsvettesiyle bende sorun yaşadım.  Geçen sene hız sabitleme için görüştüm ve montaj için istanbulda bir yere yönlendirdi.  Bende zaten sık sık İstanbul’a gidiyordum. Dediği yere gittim , demez mi çıkan tuş takımı çerçeve bizde kalacak diye . Benim tepem attı neden baştan söylemeyip beni İstanbul’a yönlendiriyorsun diye bağırdım çağırdım ellemeyin dedim arabama vazgeçtim. Sonra nette yorum yazacağım nasıl bit esnaf olduğunu deyince,  iftira atmaya başladı . Yok dükkanıma geldi beni tehtit etti zorla yap dedi falan filan:) Allah belanı versin dedim. Neyse bir kuruş param bu adama geçmedi. Yine diyorum Allah belasını versin.ettiğini bulsun.

sizin başınıza gelenlerde bu adamın ne kadar kalitesiz  olduğunu gösteriyor 

 

Çok geçmiş olsun, inanın yazınız okurken ben gerildim. Ali Delen ile bir kez konuştum, nedense güven vermedi. Ne söylediysem olumlu cevap verdi, bu sebeple içime sinmemişti. Ankara' da belki başka ustalar da vardır bilemiyorum ama ben Necati ustayı tek geçerim ancak o da hiç müsait olmuyor :) . İşin ehli demiş gitmişsiniz mantıken iyi düşünmüşsünüz ama gel git, zaman ayır, para ver, üzerine memnun olma... Bunlar oldukça yıpratıcı, keşke yazılımsal paylaşımlar, teknik konularımız ön planda tutulsa da kendimiz yapabilsek... Tekrar geçmiş olsun...

 

Geri
Üst Alt