Bindik bir alamete


ilker80

Üye
Katılım
22 May 2018
Mesajlar
148
Tepkime puanı
97
Konum
Adana
İsim
Ali ilker
herkese iyi forumlar . Golf 2018 comfortline 1.4 tsi manuel sahibiyim (60.000 binde )  . Yavastan retrofit işine girdim. Hayırlısıyla bu hafta mib 2 ünite geri görüş kamerası montajımız var . Sırada acc ve r direksiyon düşünüyorum sonrasında jant , aydınlatmaları highlıne a cevırmek istiyorum ama fiyatları beni korkutuyor aceba satıp leona mı yazılsam diyorum. ( en basitinden kablosuz sarj ünitesine bile 1000 tl isteniyor orjınali 2000 tl denildi ) Yakın zamanda bu tarz retrofit yapan arkadaslardan bilgi almak isterim . Parça temini  , montaj  en önemlisi fiyatlar hakkında yada hiç ugrasmayıp satıp leon da sıra beklemek mi ? Kafamda deli sorular 🤔 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@ilker80 Ben de sabirsizlikla bekliyorum.. Okuduktan sonra Bende mi yzilsam dedim:) gonlunuzce olsun

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@ilker80 Arabayi uzun süre kullancaksaniz retrofit mantikli ama 1-2 sene sonra satma planiniz varsa hic bu ise girmeyin, yaptiginiz retrofitler 2.elde satis fiyatini pek etkilemiyor, genelde arabadan sökülüp ayri satilir parcalar, bosuna zahmet olur

 
Hocam, bazı parçalar hariç (Rline direksiyon, Multimedya, Hayalet Gösterge - ki bunlar da alınabilir ama astarı yüzünden pahalıya geliyor) tüm retrofitlerin %98 kaynağı Aliexpress.com. 

Çinliler bu işi çok başarılı bir şekilde yapıyor ve Çin için üretilen D kodlu ürünlerin hepsini ucuza dünyaya dağıtıyorlar. Ayrıca, avrupadan çıkma parça çekenlerde var fakat neredeyse 10 ACC Retrofit'in, 9'u, sensörü Aliexpress'den alıyordur (ben de öyle yaptım). 

Anladığım kadarı ile sizin kafanız karışık. Retrofit yapmaya başlamadan önce bence belirsizliğinizi giderin aklınızdaki. Satacak Leon alacak mısınız? yoksa Golf'ü doldurup Golf 9'a kadar devam mı edeceksiniz. Retrotifi yaptım ertesi gün arabayı sattım derseniz @krym dediği gibi size maddi bir avantaj sağmalaz. 

Retrofit yaparak devam etme kararı alırsanız da, forumda hemen hemen tüm retrofitler için detaylı konular var. Bunları araştırabilirsiniz. Parça kodlarından maliyetlere kadar çoğu şey belirtiliyor. Bir örnek olması için Lane assist sayfasını aşağı ekliyorum: 




 
Hocam benden öncekiler çok iyi açıklamış, önce leon konusundaki kararsızlığı ortadan kaldırman lazım. Ayrıca bu retrofit işinin sonu bir türlü gelmiyor. Ben kendi adıma önce dedim ki çift j led olsun yeter. Sonra dedim ki içerde 8 inch ünite olmasın mı CarPlay olmasın mı? Olsun dedim. Onu da yaptırdım sonra dedim ki bu vites kutusunun etrafı niye boş, dolu olsa Işıl Işıl ne güzel olur. Onları yaptırıyorum şimdi. Onlar bitince de jantlar gözüme ilişecek beni büyüt 16 inch comfortline jantından sıkılmadın mı diyecek 😂 sonu yok anlayacağınız 😁

 
Hocam retrofit işine bir bulaştın mı sürekli birseyler yapasın geliyor. İşin maddi boyutu bir yana dursun, zaman anlaminda da ciddi derecede oyalayici olabiliyor. 

Arabanız da manuelmiş. Manuel arabaya pek çok retrofit yaptıran arkadaş var forumda. Gördüğüm kadarıyla çoğu memnun. Fakat benim şahsi düşüncem manuel bir araca acc, serit takip gibi donanimlari eklemek yerine otomatik bir araba her zaman daha iyidir. Hem 2. El piyasasinda da tercih sebebidir.

Sizin yerinizde olsam yeni leonu ciddi anlamda düşünürdüm. Yeni araba her zaman daha değerlidir benim gözümde. 
 

 
@ilker80 dediğiniz retrofitlerin çoğunu yapmış biri olarak manüel ile mutlu iseniz retrofit uğraşmayıp leon fr manüel alın derim. Çünkü standart bir golfü yeni leon fr kadar doldurmak epey maliyetli ve uğraşlı olacaktır.

Benim aracım tdi ve dsg golften de memnunum o nedenle manuel fr a hiç niyetlenmedim. style plus da içime sinmedi değiştirmeye değer bulmadım.

 

Geri
Üst Alt