Oto branda


Katılım
5 Haz 2020
Mesajlar
493
Tepkime puanı
439
İsim
FMY
Araç
Golf MK7
Merhabalar herkese,

Aracım için oto branda almak istiyorum internet üzerinden. Boya akıtma ve başka birkaç problem kapalı otoparkta. Çözüm olarak branda alıp kapatayım diyorum.😬 Marka ve içerik tavsiyeleriniz nelerdir acaba?🙏🏽

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam doğru branda kullanımı biraz meşakkatlidir. Doğru kullanıldığı zaman ise korkulacak bir durumu yok. Ben de sizinle aynı problemi yaşıyordum. Bu nedenle çift branda kullanıyorum. Yağmur Geçirmez içi elyaf branda ve %100 pamuk iç mekan brandası. Üst üste takıyorum bunları. En kritik olan noktalar şu ikisi:  

1) Aracınızı yıkayıp kapatmanız gerekiyor (1-2 saat kurumaya bırakıp, hemen kapatıyorum ben, en ufak tozun branda ile araç arasında kalması aracınızı çizecektir). 

2) Özellikle dış brandanın (içi elyaf dışı naylon, yağmur geçirmez) kirli ve temiz taraflarının kesinlikle birbirine değmemesi lazım. Buna göre katlamak , katladıktan sonra açmak gerekiyor. Elyaflı tarafı 1 kere kirlenirse, geçmiş olsun. Temizlenmesi ve sizin aracınızı çizmemesi imkansız. 

3) Direk güneş altında mümkün mertebe çok kullanmamak gerekir. 

@Franquaz Aytek hocamın önerdiği Turtle tarzı ürünlere de bakabilirsiniz fakat bu ürünü monte edip sürekli kalıcı olarak bir özel garajınızın olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca bu tarz ürünlerde de dikkat edilmesi gereken husus, araçla giriş çıkışta tam katlayıp yere bırakmamak gerekiyor, yarı açık bir şekilde tutmayı (genelde yere ip ile bağlıyorlar köşesini) başarıp, böyle giriş çıkış yapmalısınız. Yoksa yerdeki tüm tozu aracınızın üzerine serpiyor. 

Dış mekan brandası olarak kullandığımı bulamadım. Burada dikkat etmek gereken malzeme kalitesi. Çünkü çok ince yapmaya başladılar son zamanlarda. Ben 2 tane geri göndermiştim çöp poşeti inceliğinde geldiği için. 

İç mekan olarak kullandığımı da özel Golf için bulamadım ama en azından nasıl bir şey olduğunu göstermek için şu şekilde göstermek istedim: https://www.hepsiburada.com/simoni-racing-panna-rosso-bmw-3-serisi-ozel-branda-smn100914-pm-HB0000014IZF

Bu iki ürünle neredeyse 4 yıldır aktif kullanırım, hareler çizikler konusunda da ekstra hassasım. Şu ana kadar, ya keşke şu branda işine girmeseydik dediğim hiç olmadı. Çok memnunum. Sadece detaylar önemli, doğru kullanım önemli.

Edit: @krym hocamın gösterdiği ürünü kullanıyorum bende dış katman olarak. 

Foto'da ekliyim tam olsun: 

IMG_8496.jpg

IMG_8497.jpg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Benim gibi tembeller icin branda sıkıntı is

Topla kapat ustundeki tozlar ustune bulasir oooo yazarken bile yoruldum


 
Selamlar herkese biraz geç oldu. Hepinize yorumlarınız için teşekkür ediyorum. ☺️🙏🏽

 
@memin sağolasın hocam ancak şimdi bakayım dedim satışa kapanmış sanırım 👍🏽

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@fatihmyigit stoklarda kalmamıştır takipte olun,çünkü bir kaç branda aldım hepsini geri yolladım.hiçbirisi bu ürün kadar sağlam ve kalın çıkmadı.

 

Geri
Üst Alt