Golf 7'ye 7.5 Comfortline Led Stop Montajı


futwrf

Üye
Katılım
17 Ağu 2020
Mesajlar
104
Tepkime puanı
192
Konum
Ankara
İsim
Furkan
Herkese iyi forumlar 

Halojen stoplardan 7.5 comfortline led stoplara geçmiş bulunmaktayım :)  Minimum maliyet ile bu stopları takmak isteyenlere bilgi vermek istedim.

Daha önce @Seastar76 hocam bununla ilgili konu açmış, oradan okurken stopların sadece soket değişimi ile takılabileceğini düşünmüştüm fakat kazın ayağı öyle değilmiş :)  Öncelikle stopları aldıktan sonra servisten yeni soket almanız gerekiyor. Soketlerin tanesi 35 TL, 4 tanesi 140 TL tutuyor.

Halojen stoplarda fren yaptığımızda dış stopların parlaklığı artarken, 7.5 comfortline stoplarında fren için ayrı bir ışık var dış stop lambasında. Haliyle dış stoptaki park ve fren için ayrı pin girişi yapmak gerekiyor. Bunun için iç stoplara gelen park pininden, dış stop'a park lambası için paralel hat çekiyoruz. Normal dış stopa gelen park pinini ise fren olarak kodluyoruz. 

Bu işlemi yapabilmek için 2 adet yeni sokete girecek pin, 2 adet de kablo lazım tabii ki. Soket değiştirirken pinleri sökmek için de soketten pin sökme aparatı lazım, fakat onu da iki adet sim kart çıkarma aparatı kullanarak hallettim :)   Hazır pinli kablo satan yerler var fakat fiyatlar yüksek geldi bana (150 TL?). Bir vag grubu oto elektrikçisinden 2 adet çıkma pin ve 5 metre kablo aldım (10 TL) . Kabloyu ikiye kesip aldığım pinleri kablolara lehimledim ardından bagaj kapağındaki plastikleri söktüm. Nasıl söküleceği ile ilgili videoyu ekliyorum buraya. Ben buradan bakarak kendim söktüm.


Yeni pinli kablomuzun pinini dış stopta park pinine sokuyoruz, ardından videodaki gibi bagaj kenarından geçirip tavana kadar getiriyoruz, sağdaki plastik körüğün içinden geçirip iç stoptaki park lambası pininin kenarından lehimliyoruz. Bu sayede dış park lambası için gücü iç park lambasından sağlıyoruz. Dış stoptaki eski pini ise fren olarak kodlayacağız. Kabloları sağdan soldan içeriye çektikten sonra kalan pinleri yerleştirip VCDS ile kodlamalarını yapıyoruz. Eski pinlerin yeni sokette nerelere gireceğini diagram olarak ekliyorum.

Ekran Resmi 2021-02-21 21.57.42.png

Kodlamalar ise şu şekilde, yeşil ile belirtilenler yeni kodlayacaklarımız

Ekran Resmi 2021-02-21 22.03.57.png

Ekran Resmi 2021-02-21 22.04.06.png

Ekran Resmi 2021-02-21 22.04.13.png

Sonucu da şöyle bırakayım :)  

IMG_4020.jpg

Dışarda nasıl bir montaj yapılıyor bilmiyorum, ben şu ana kadar herhangi bir sorun yaşamadım stoplarımda.

Yardımları ve destekleri için @Seastar76 ve @MeetGarage a teşekkür ederim :)  Umarım bu retrofiti yapmak isteyenler için faydalı olur, selamlar.

 
Ayni fikirdeyim, aslinda sinyalleri ayri tutuyorum onun dışında bu stoplarin Highline'da olmasi gerekirdi sanki 😁

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
bir süredir masraf etmiyorduk ki forumda bunu gördüğümüz pek iyi olmadı. maşallah çok güzel olmuş. az önce de b8 r line dönüşüme bakmıştım, passat fiyatlarına bakıyoruz, hayırlısı :)  

 
hayırlı olsun, maşallah yakışıklı olmuş :) detaylı paylaşım için de teşekkürler, elinize kolunuza sağlık 

 
Golf'e en çok yakıştırdığım stoplar bunlar benim de. Çok tok duruyor.  Çok güzel, hayırlı uğurlu olsun.

Acaba diyordum ama zor iş deyip cayıyordum, yapım aşamalarınızı okuduktan sonra anladım ki tahminimden de zormuş. :)

 
@futwrf Emeğinize sağlık çok güzel olmuş 🧿 Bende bu aralar düşünüyorum ama maalesef ilçede yaşıyorum Antalya merkeze bile uzağım 😔 Çoğu konuda şanslısınız... 

 
@erty el becerisi lazım. olmadı ustalar da kazansın )) 

ama sonuç beklenenden güzel...

sizede hayırlı olsun 
evet hocam, el becerisi de bende hiç olmayan bir şey. o yüzden üstadlar pin diyor çaktım diyor ağzım açık gıpta ile okuyorum hep  :D  neyse ki ustalarımız var.

sağolun teşekkür ederim, evet nasipse ledleniyoruz  :)  

 

Gercektem guzel bir stop ama bence en efsane stop golf 7 R koyu led stoplar. Bir kac defa orijinalini gordum inanilmaz duruyor araclarda.

 

Geri
Üst Alt