Yeni Nissan Qashqai


smhk

Üye
Katılım
20 May 2020
Mesajlar
437
Tepkime puanı
495
Konum
İstanbul
İsim
SMHK
Bu segmentin öncüsü Nissan Qashqai sonunda yenilendi. Artık SUV pazarında daha çok rakibi var ve yeni kasada dizel motor gelmeyecek. Eskisi gibi liderliğe oynayabilecek mi çok merak ediyorum.

2021-yeni-nissan-qashqai-950x500.jpg.webp


2021-yeni-nissan-qashqai-on-tasarim.jpg.webp


2021-yeni-nissan-qashqai-fotograflari.jpg.webp


2021-yeni-nissan-qashqai-arka-tasarim.jpg.webp


2021-yeni-nissan-qashqai-ic-mekan.jpg.webp


2021-yeni-nissan-qashqai-hayalet-kadran.jpg.webp


2021-yeni-nissan-qashqai-vites.jpg.webp


 
@smhk dizeli olmadığına göre benzinli 1.3 ve 1.0 motorlarla düşük donanımda ötv alt dilimine girme ihtimali yüksek.

Ortada bir de Türkiye pazarında micra ve qhasqai ile en çok satışı yapan bir Nissan var. Bence bu ötv dilim muhabbetini iyi kullanarak yine satışlarda üst sıralara oynamaya calısacaktır. 

Diğer türlü egolu davranırsa kendi ayağına sıkmış olur. DİYE DÜŞÜNÜYORUM  :)

 
@YehanohaSadece 138 HP ve 156 HP güç üreten 1.3 litrelik hafif hibrit destekli benzinli motor gelecek diye biliyorum, Qashqai için 1.0 motordan bahsettiklerini görmedim hiç. En düşük donanım alt ÖTV dilimine girebilir ancak biraz donanım eklenince alt dilimde kalacağını düşünmüyorum. En düşük donanım ve manuel şanzıman ile Qashqai alınır mı derseniz ben almam.

 
Eski kasanın en alt paket 1.3 benzinli otomatik olanını 255000tl den veriyorlar. (231000 tl fatura ve 24000tl aksesuar vs..) 

Yeni QQ de %50 dilime manuel kesin girer ancak otomatik versiyon girebilir mi emin değilim. 

Bu arada iç tasarım tamam ancak dış tasarım bence olmamış. 

 
@tiesay Ben de aynısını düşünüyorum. İç mekanda zaten modern araçlara göre çok geride kalmışlardı, bu versiyonda günümüz araçlarına yakın bir tasarım dili ile onu yakalamışlar ancak dış mekan için daha farklı ve şık bir araç bekliyordum. Boş paket görmedim ama bundan daha kötü olacağı kesin. Zevk meselesi diyelim onu da tercih edenler olur.

 
  • Beğen
Tepkiler: SCC
@smhk Ben Hyundai nin yeni tasarım dilini de sevmedim, misal yeni tucson da aynı şekilde bence dıştan güzel değil. 

 
@tiesay Evet, ön tarafta gündüz LED'leri ve panjur kısmına hiç anlam veremedim. Eski daha daha yakışıklıydı özellikle N Line...

 
Evet bir zamanlar segmentinin amiral gemisiydi. Peugeot 3008 gelene kadar. Tabi bu cümlemde kıyas yapmıyorum. Bence kıyas bile yapılamaz farklar mevcut. Ancak son dönemde bazı markaların özellikle bana göre ikinci sınıf marka olan (Nissan,Peugeot vs.) markaların çıkarmış oldukları yeni kasa araçlarında hep bi bölümleri iyiyken diğer bölümlerinde bir eksiklik var. Teknolojik görünelim derken ya ipin ucu kaçıyor yada biz kullanıcıların gözlerinin alışması gerekecek.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Farların aydınlatma teknolojisi geliştikçe farları küçültüyorlar. 
 

Yolu aydınlatmaya sadece bir iki led noktası yetmeye başlayınca korkarım ön farlar iyice varla yok arasında olacak gibi görünüyor... 

Futuristik olacağız derken araç tasarımları bence gittikçe kötüleşiyor. En nihayetinde bu tasarımlarda yeni nesil gençlerin de parmakları var tabii. Bizler estetik ve doyuruculuğa bakarken bu yeni tasarımcılar ve yöneticileri sadece işlevsellik ve maliyete bakıyor ve “yemişim estetiği” diyebiliyor galiba :)  
 

Eski veya şuanki araçlarımıza sahip çıkalım. Bu gidişle hepsi birer tasarım harikası olarak kalacak :)   

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt