Kansere rağmen İngiltere'den Çin'e bisikletle 30.000 km dünya turuna çıkmak


SCC

Katılımcı Üye
 
Katılım
8 Kas 2018
Mesajlar
821
Tepkime puanı
2,969
Konum
Samsun
İsim
Serhat C
Luke 24 yaşında kansere yakalanıyor, aynı dönemde kardeşini kaybediyor; hayata bisiklet ve koşuyla tutunuyor. 25 yaşında dünya turuna çıkıyor ve 26 yaşında Samsun'da yollarımız kesişiyor.

Bence Luke'un etkileyici, zor ve ilham verici bulduğum hikâyesinden öğreneceğimiz çok şey var. Bu değerli arkadaşla, başından geçenlerle ilgili bir röportaj yaptım ve çoğumuzun hayata bakış açısını değiştireceğini düşündüğümden dolayı sizler için ilmek ilmek altyazısını da hazırladım.

Vakti olmayanlar için bölümler: 
0:00 Giriş
0:19 Luke’un hikayesi
1:24 Güzergâh
2:33 Türkiye
3:55 Koşu
9:39 Bisiklet detayları
15:19 Kanser
25:59 Planlar
28:22 Podcast
31:14 Özet
32:06 Kapanış

Buyrunuz:

 
@SCC çok güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler  (y)

 
  • Beğen
Tepkiler: SCC
Seyrettim ustad

Fon muzigi alt yazi destegi sicak bir sohbet olmuş

Misafirimiz cok temiz yüzlü sicak kanli biri

İyilesmesine sevindim isallah tum hayallerini hedeflerini gerçekleştirilebilir

Yolu açık olsun

 
Çok az kişinin cesaret edebileceği bir yolculukmuş. Daha nice km'lere. :)

Video maskotu kedicik de renk katmış.  B)

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
  • Beğen
Tepkiler: SCC
@SCC Teşekkürler serhat hocam. Bu arada dil bilmek çok güzel bir olay.

 
@SCCHocam çok keyifli bir sohbet olmuş, spontane olarak yapılınca (öyle hissettim) daha da samimi ve sıcak olmuş.

Samsun da karşılaşmanız tesadüf olmasa gerek, daha öncesinde bir tanışıklığınız var mıydı acaba? 

Son olarak Türkiye içinde yaptığı rotayı sırasıyla ezbere söylemesi ve bizim telaffuz ettiğimiz şekilde söylemesi takdire şayan. 

 
Harika bir sohbet harika bir hikaye, paylaşım için teşekkürler.

 
  • Beğen
Tepkiler: SCC
Soluksuz izledik güzel hikaye olmuş. Bende katlanırımı alıp şöyle Türkiyeyi gezmek istiyorum fakat işten güçten vakit yok. Paylaşım için teşekkürler.

 
  • Beğen
Tepkiler: SCC
@SCCHocam çok keyifli bir sohbet olmuş, spontane olarak yapılınca (öyle hissettim) daha da samimi ve sıcak olmuş.

Samsun da karşılaşmanız tesadüf olmasa gerek, daha öncesinde bir tanışıklığınız var mıydı acaba? 

Son olarak Türkiye içinde yaptığı rotayı sırasıyla ezbere söylemesi ve bizim telaffuz ettiğimiz şekilde söylemesi takdire şayan. 
Merhaba Erinç hocam; röportaj yapmaktan gün içerisinde laf arasında 1 defa bahsettim ve akşamında tek seferde yaptık. Evimizde 5 akşam ağırladığımız için samimi oldu tabii :)  

Daha öncesinde bir tanışıklığımız yok fakat buluşmamız tesadüf değil. Bisikletle dünyayı turlayanların sosyal bir ağı var; adı Warmshowers. Turcuların Facebook'u diyebiliriz. Oraya harita üzerinden üye oluyorsunuz ve yol üzerinde tur yapanlar size yazıyorlar; aynısı tam tersi şekilde siz tur yaparken diğer evsahiplerine yazıyorsunuz. Tamamen gönüllülük esasına dayanıyor. Bkz: https://www.warmshowers.org/user/181025 Bu şekilde 10 küsur turcuyu ağırlamışızdır. Avrupa'dan Asya'ya Türkiye üzerinden geçmek isteyenler İç Anadolu'dan da gelse sahil şeridinden de gelse Gürcistan'a geçerken mutlaka Samsun'a uğramak durumunda kalıyorlar.

Son tespitinizde haklısınız zira arkadaş Arapça ve Rusça da bildiği için dili yatkın ve sürekli notlar alıyor.

Konu ilgi çektiği için biraz daha ayrıntı vereyim izninizle :)

12 Şubat Cuma akşamı mesaj atıp bir sonraki günden itibaren 1-2 gün uygun olup olmadığımızı sordu ve web sitesini paylaştı.

Web sitesini inceledikten sonra eşime de danışıp kendisini kabul ettim.

Luke, 24 yaşında kansere yakalanıyor. Kemoterapi, ameliyat, radyoterapi üçgeninde bir de 25 yaşındaki kardeşini bir kaza sonucu kaybediyor. Kansere karşı savaşını spora sarılarak veriyor ve kardeşinin adına adadığı bir dünya turuna çıkıyor. Bristol'dan Pekin'e 2020 Ocak'ında 30.000 kilometre ve 300.000 Pound bağış toplama hedefiyle yola çıkıyor. Daha fazla ayrıntı için bkz: bristol2beijing.org

13 Şubat Cumartesi günü Havza'dan Samsun'a, tandem bisikletinde Ankara'dan beri eşlik eden Anıl öğretmenle geldiler. Anıl öğretmen toplu taşımayla memleketi Bafra'ya devam etti; sokağa çıkma izni sayesinde Samsun'a girişlerinde ekibi karşılayan Ayberg, Luke'u eve getirdi.

14 Şubat Pazar öğleni yağan kara çocuklar gibi sevinip Kocadağ'a arazi koşusu yapmaya gidiyoruz  Ayberg bacağındaki ağrıdan dolayı yürüyor; ben antrenman eksikliğinden dolayı normalden yavaş koşuyorum. Luke 1 yıldır neredeyse 60 kiloluk bisiklet sürdüğü için çok formda, zımba gibi; bize nal toplatıyor :)  15.8 kilometre koşup 834 metre tırmanıyoruz.

GOPR3485.JPG

Normalde 15 Şubat Pazartesi günü yola devam edeceği için Pazar akşamı yarım saatlik bir röportaj yapıyoruz. Fakat gece öyle bir kar yağıyor ki gitmesi mümkün değil.

Bu yüzden kendisini biraz daha ağırlıyoruz.

Pazartesi akşamı iş çıkışında Luke'u da alıp akşam yemeğine davetli olduğumuz Ayberg'in ailesine gidiyoruz. Yemekler enfes...

Salı ve Çarşamba günleri sabah 05:50'de evden çıkıp günboyu ayakta çeviri yapmaktan beynim erimiş, ayaklarıma kara sular inmiş bir şekilde 17:00 civarı eve döndüğüm için yemek yemekten başka pek bir şeyler paylaşamıyoruz Luke ile. Fakat annem ve babam benim yokluğumda hem Luke'un karnını tok tutuyor hem de Türkçe kelimeler öğretiyor :) Kendisi Arapça ve Rusça da bildiği için zaten dili de yatkın...

Evde geçirdiği süreye tanık olduğum süre boyunca yolda olsa da günleri çok planlı bir şekilde çevirimiçi toplantılara, görüşmelere bölünmüş durumda. Öğlen 12'ye kadar katiyen telefonunun internetini açmayan, sürekli notlar alan, podcast yapan, erken yatıp erken kalkan, kesinlikle şekerli ve hazır şeyler yemeyen, evdeyken vegan, yoldayken vejetaryan olan, sağlıklı ve güçlü Luke'a 5 akşam sonunda elveda deme vakti geliyor.

Ayberg tandemin arkasında Gürcistan'a doğru gidebildiği kadar eşlik edecek. 18 Şubat Perşembe sabahı Ayberg geliyor, hazırlıklar yapılıyor ve çıkıyoruz. Ben de Samsun'un çıkışına kadar eşlik edeceğim.

Bisikletin arkasında römork da olduğu için yanımdan TIR gidiyormuş gibi hissediyorum :)

GOPR3497.JPG

Luke çok güçlü, her dakikasını dolu dolu geçirmeye çalışan ve birçoğumuzun kendisinden çok şey öğreneceğimiz birisi. Umarım kanseri nüksetmez ve rüzgârlar hep onunla olur...

 
@SCC Detaylı ve keyifli anlatım için teşekkür ederim hocam. 

 
  • Beğen
Tepkiler: SCC
Hos, guzel kaliteli bi sohbet paylasim olmus. Bu gunler de bu tarz paylasimlarin olmasi umut verici..

 
  • Beğen
Tepkiler: SCC

Geri
Üst Alt