araç bakımı doğuşta mı yoksa başka yerde mi yapılmalı


trapper

Yeni Üye
Katılım
31 Ağu 2020
Mesajlar
11
Tepkime puanı
3
İsim
cihan
arkadaslar 2016 golf 7 higline 1.6 tdi bluemoution aracima bakim yaptirmak istiyorum tum bakimlari dogusta yapildi bugune kadar arac 40000 de acaba baska bi yerde bakimi yapilsa sikinti olurmu bi yardimci olursaniz sevinirim simdiden tesekkur ederim

 
Kesinlikle aynı fikirdeyim. Dsg ise yetkili servise devam ederdim. Kendi aracım manuel ve % 30 indirim motor yağında % 16 indirimi var.  Ayrıca 1100 lira bana göre çok pahalı... 200 liralık motor yağına kusura bakmasınlar 600-650 lira vermem.

 
@Aliihocama katılıyorum benim de aracım otomatik ve bana da servis bakımı tavsiyesi doğuş oto servisi yönünde oldu hep. 👍🏽

 
Aracım DSG 2016 2 yıldır dışarıda kendi aldığım orijinal ekipmanlar ile güvenilir şekilde yaptırıyorum DSG korkum yok çünkü tanıdık var 😂

 
@trapper Ben servis işini bıraktım 4 senedir garantisinde sıkıntı olmasın diye serviste yaptırıyordum artık kendim yapacağım. servis 1000 tl lik arızaya 5000 tl der ama bakımı bizde yapmışsınız iyi niyet garantisinden size 2500 tl der 1500 tl size giydirir başıma geldi biliyorum (Dışarıda 350 tl ye onarılacak arızaya 3500 tl fiyat verdiler bakımı bizde yaptırıyorsunuz size 1400 tl dediler). Şimdi 90 bin bakımı geldi servis 1922Tl fiyat çıkarıyor %15 indirimle birlikte ben malzemeleri 600 tl ye alıyorum 1300 tl cebime kalıyor az para değil. arka frenlerime servis 650 tl fiyat verdi işçilik dahil dışarda 300 tl ye taktırdım şimdiye kadarda bi sorunum olmadı orjinal parça kullandıktan sonra hiç sorun olacağını sanmam. Birçok kez dile getirdim malesef servisin yaptığı işçiliğe güvenmiyorum tabi bu benim fikrim. 

Sizin yerinizde olsam orjinal malzeme alıp bakımı dıraşıda yaptırırdım.

 
Birde tavsiyem şikayetvar.com üzerinden DSG yüzünden doğuş otoya gelen şikayetleri okumanız ve firmanın ne yaptığı insanlar gerçekten çıldırmış firmanın tutumu yüzünden.

https://www.sikayetvar.com/volkswagen/volkswagen-passat-kavrama-problemi

bunun gibi onlarca hatta yüzlerce şikayet var bakımlarını serviste yaptırmalarına karşın insanları mağdur ediyorlar. 2.yıldan sonra bakımları serviste yaptırdığıma pişmanım.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben de bu konuda aracım dsg olmasına rağmen kararsızım . En yakın servis 200km ötede. Gitsem bile orada staja gelmiş cocuklara bakım yaptırıyorlar. Burada kapanan servisten ayrılan ustabaşı kendi isyerini açtı ve dsg tamiri de yapıyor. Artık dsg tamiri yapan ve cok olumlu yorumlar yapılan birçok servis var. Dsg den ziyade ikinci elde servis bakımlı diyebileyim diye düşüyoruz yollara

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam bence bu soruya genel bir cevap vermek doğru olmaz. Kişinin çevresine göre değişir sorunun cevabı. Eğer işinin ehli, güvenebileceği ustası varsa gönül rahatlığıyla yaptırır servis dışında bakımını. Ama sanayiyi bilmeyen birisi olunca servis dışı bakım yaptırmak çok riskli oluyor. Orijinal görünümlü sahte yağ, filtre elemanı kullanımından tutun da işçilik hatalarına karşı muhattap bulamamaya kadar bir sürü risk alınıyor dışarıda bakım yaptırdığınız zaman. 

Ailemizde 2 tane golf 7 var ikiside manuel ve 2015-2016 model garantisi dolmuş araçlar.  2 aracı da ilk sahibinden 2.el olarak almıştık ve alırken tamamen yetkili servis bakımlı olmasaydı tercih etmeyecektim bu araçları. Yetkili serviste bile işçilik hataları olabiliyor bu riskin özel servislerde daha çok olacağını düşünüyorum, işçilik hatasına karşı muhattap bulamamak sanayideki ustalarla uğraşmaktansa biraz daha fazla verip yetkili serviste yaptırıyorum bakımlarını. 

Bundan önceki 2006 model astra g sahibiydim. Yol üzerindeki bir sanayide aracın tamponunu göstermek için 10 dk bir tamponcuya uğradım bu kadar kısa süre içinde bile allen anahtar isteyen ustasına anahtarı fırlatarak vermeye çalıştı çırak, anahtar arabanın kaputuna düştü. 2 ay sonra başka bir serviste bakım yaparken tamponunu sürttüler aracın. Böyle deneyimler yaşayınca yetkili servisten başka yere gitmemeye kadar verdim. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@forlife Bu dediğiniz olumsuzların hepsi inanın yetkili servislerdede var. Yetkili servisin sanayiden hiçbir farkı yok. Aracımın 30 bin bakımından önce yağ lambası yandı ertesi gün bakımı vardı. Bakım yapıldı formene sordum nedir bu 30 bin km de araç yağ mı yakar dedim adam bana abi dizel motorlar her 10bin km de 1 lt yağ eksiltir dedi, bende ona tsi motorlarla karıştırıyor olma bu motor tdi dedim. 1000 km sonra tekrar götürdüm meğersem araç krank keçesinden yağ kaçırıyormuş. 

 
@agacmalzeme Hocam yetkili servislerde de benzer durumların olabileceğini belirttim gönderimde aradaki fark yetkili serviste en azından kurumsallık olduğu için bu tür durumlarda karşınızda bir muhattap bulabiliyorsunuz. Sanayide arabanıza bir şey yaptılar diyelim yaptığı hatanın arkasında duracak kaç tane usta tanıyorsunuz ? eğer güvenebileceğiniz yaptığı doğrunun - yanlışın arkasında duracak ustanız varsa zaten servis yerine tercih edilir demeye çalışıyorum. 

Şahsen yetkili servislere bile çok güvenmiyorum.  Yetkili serviste bakım yaptıracağım zaman teslim ederken serviste içinin dışının fotoğrafını çekiyorum, bakım yapılırken işten izin alıp yetkili serviste arabaya bakım yaparken bakımı izliyorum. Mühendis olduğum için torkunda sıkılmamış bir civatanın nelere yol açacağını az çok tahmin edebiliyorum ve hassasiyetimi sanayideki ustaya anlatamayacağımı düşündüğüm için yetkili serviste yaptırıyorum. Bulunduğum yerde güvenebileceğim usta yok sanayide kapı kapı dolaşıp arabayı deneme tahtasına çevirmek istemediğim için yetkili servis cazip geliyor. 

 
Tam servis mi yoksa sanayi mi diye düşündüğüm zamanlarda konu açıldı :) Aracım TDİ-DSG 120k hariç tüm  bakımları yetkili serviste yapılmış. Servise gittiğimde arada soruyorum yaştan dolayı (2013) iyi niyet kalmadı diyorlar :) Dışarıda bakım yaptırırsam özellikle bugün @agacmalzeme Mehmet hocam filtre paylaşımında ilgili sitede kendim için bir bakım kiti oluşturdum, yaklaşık 650 TL tuttu. Serviste herşey dahil yaştan dolayı indirimli 1000TL gibi bişey tutuyor. Değip, değmeyeceği konusunda kararsızım. Satarken ben de alan arkadaşım da rahat eder diye düşünüyorum sadece...

 


Geri
Üst Alt