Lastik basınç sensörü, lastik patlamasına rağmen uyarı vermedi


cokcelik

Yeni Üye
Katılım
20 Şub 2021
Mesajlar
6
Tepkime puanı
11
İsim
cokcelik
Arkadaşlar selamlar,

Golf 7 comfortline aracımı 3 ay önce aldım. Aldığım ilk günlerde lastik basınç uyarısı aldım ve basınçları kontrol ettirip arızayı sildim. Bir problemle karşılaşmadım.

Dün sabah lastiğim patlamış, ancak bir uyarı vermedi. Zemindeki bozukluklardan ve direksiyonun sağa çekmesinden bir terslik olduğunu düşünüp durduğumda, sağ ön lastiğin patladığını fark ettim.

Bu davranış nedendir? Gerçekten sensör arızası mıdır, yoksa çalışma mantığında benim bilmediğim başka bir durum mu vardır?

Aracım daha geçen hafta serviste lambda sensörü değişimi geçirdi. Sonrasında da arıza tespit cihazına bağlandığı ve herhangi bir problem bulunmadığı bilgisi verildi. Ancak şimdi böyle bir sorunla karşılaştım. 

Fikrinizi almak istedim konuyla ilgili.

Çok teşekkürler şimdiden

 
Öncelikle foruma hoş geldiniz, araçlarımızda jantta bulunan sensörlerden yok. Abs beyni lastiklerin dönüş hızlarını referans alır ve size hangi lastiğin inik olduğunu söyler. Siz fazla hareket etmediğiniz için abs beyni algılamamış olabilir, gayet normal bir durum.

 
Upvote 0
Aramıza hoşgeldiniz. Kendinizi biraz bize yukarıda belirtilen linkten tanıtabilirmisiniz lütfen. Ayrıca yanlış bilmiyorsam eğer lastik basınç sensörü araba hareket halindeyken hava azalması durumunda uyarıyor. Yani aracın durduğu yerde uyarı vermesi söz konusu değil maalesef.Yanlış hatırlıyorsam eğer arkadaşlar net bilgi ile size yardımcı olacaklardır.

 
Upvote 0
Hosbuldum arkadaslar, cok tesekkurler cevaplariniz icin.

 
Upvote 0
Hocam ilginçtir bir kere uzun yolda lastiğim güm diye patladı seyir halindeyken, Allahtan yol üstünde ilçenin içinden geçiyordum lastik tamamen sönüp jant yere oturmak üzereyken lastikçiye zor yetiştim ama hiç uyarı vermedi. Fotoğrafı attım kocaman römork vidası saplanmıştı ozaman. Geçen hafta da lastiğe küçük vida saplanmış yola çıktım farketmedim derken 5km gittikten sonra uyarı verdi baktım havası inmiş baya. Yani bu sensör bana da çok güven vermiyor ama hiç işe de yaramıyor değil.

Screenshot_2021-02-20-23-53-08-714_com.miui.gallery.png

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
Evet aslinda benim de yasadigim benzer. Kisa olsun diye anlatmamistim ama, esasen carsamba gunu lastikten ses gelmeye basladi. Saga cekip kontrol ettim ama bir sey goremedim. Sonra herhalde yoldandir dedim. Epey de bir yol gittim. Cuma sabah iste tekrar bindigimde komple gitmisti lastik. Pek saglikli degil sanirim islev.

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt