Dur-kalk yaparken yarım debriyajda stop etme


Tulkas

Üye
Katılım
3 Haz 2020
Mesajlar
484
Tepkime puanı
219
Konum
Tokat
İsim
Emre
Aracım 2014 1.2 tsi bazen olmadık zamanlarda trafikte dur kalk yaparken aracı stop ettiriyorum mesela dün başıma 3 kez geldi. Sürekli olan bişey de değil bazen oluyor benden kaynaklı mı diye çok tereddüt ettim ama sanmıyorum benden kaynaklı olduğunu. Böyle başına gelen varmı nedeni konusunda fikir verebilecek varmı?

 
Ben belli dönem 1.2 TSI kullandım, bu problemi yaşamadım açıkcası. Aracınızın KM'si fazla olduysa belki debriyaj/baskı karakteristiği değişmeye başlamıştır ve alışkın olduğunuz pedal yüksekliği değiştiğinden stop ettirmeye başlamışsınızdır. Ya da hiç birşey olmamıştır sizden kaynaklanıyordur :)  

Kazasız belasız sürüşler dilerim

 
Upvote 0
@Alii amin cümlemize hocam🙂 valla benden kaynaklı da olabilir bir anda şehirin kalabalık trafiğine atladım normalde sakin trafik olmayan bir bölgedeyim😅

 
Upvote 0
2016 TDI manuel aracımda özellikle sıkışık trafikte yarım debriyaj yaparken benimde başıma gelebiliyor. Ben bu tür trafiğe girdiğimde start-stopu kapatıyorum.

Daha önce 1.3 multijet aveo kullanıyordum(O araba da start-stop vardı). O araçta daha fazla başıma geliyordu. Benim yorumum start-stop devrede iken, (araba start yaptığında) araç yeni çalıştığı için gücünü tam alamıyor, yetersiz güç aracın stop etmesine sebep oluyor.

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt