Golf 7.5 manuel ACC


tuncer_2632

Katılımcı Üye
 
Katılım
13 Haz 2018
Mesajlar
1,870
Tepkime puanı
2,042
Konum
Manisa / Bodrum
İsim
Golf 7.5 Atlantic Blue
merhaba arladaşlar,

uzun süredir parça temini montaj ve kodlama konusunda epey bir araştırma ve tedarik sürecinden sonra acc'mizi araca taktık.

montajını vagcı bir arkadaşımla beraber yaptık. Açıkçası manuel araçlarda gatewey değiştirmek gateweye hat çekmek pin girmek gerçekten çok zormuş bunu için airbag dahil direksiyonun altında ne varsa söktük havalandırma borusu da dahil  :)  

sonuç olarak orjinal bir şekilde kablo tesisatını çok sağlam montaj yaptık.   

Kodlama konusunda gatewayi hayalet ekranla beraber değiştirip online kodlama yapmıştık daha öncesinde. Aracımda hız sabitleyicininde olmamasından ötürü motor beyninden 56.pinden direksiyon altındaki soketin 5.pimine bir hat çektik. acc nin kablo tesisatını ön taraftan araç içine çekmek için aküyü söktüm. İşlem sonrası tekrar aküyü takmamla beraber haliyle bir çok hat verdi araç. direksiyonu tam sağ ve tam sol yaptıktan sonra tüm hatalar silindi. Ancak Getawey hataya düşüp araçtaki bazı özellikleri kapattı Örn; tavan aydınlatmaları kapı ambiansı ayak aydınlatma ayrıca gösterge ve medya ışıkları en kısıkta çalışmaya başladı. vagcomla bağlandığımda gatewey ve bcm bileşen koruma aktif diyordu. bir kaç gün bu şekilde aracı kullandım. sonrasında acc yi kodlama yapacağımız gün getwayı tekrar bileşen korumayısını kaldırdık problemlerin hepsi ortadan kalktı. Ustalarıma sormak isterim daha önce böyle bir şey başına gelen var mı? Sonuçta aküyü başka zamanda söküp takabilirim tekrar bileşen koruma aktif olur diye korkmaya başladım açıkçası. 

Acc ye gelecek olursa şuan güzel çalışıyor. Hala anlamadığım bir çok şey var. Örn; Mesela acc aktifken kırmızı ışıktaki duran araçlar hareket halinde olmadığı için araç durmuyor. kendim firene basıyorum. Tuş takımındaki mode tuşuda çalışmıyor. sormak istediğim manuel acc araç sahiplerinde de bu şekilde mi durum. Uzun yolda çok güzel çalışan bir özellik sıkışık trafikte her kes önünüze atlamaya çalıştığı için arac sürekli frenleme yaptığından insan biraz rahatsız olabiliyor. Buraya bir kaç görsel bırakıyorum;

Bu arada parça tedariği ve teknik bilgi için @zulalyol abime teşekkürü borç bilirim :)  

7D2F2C29-ED14-47C9-9D3A-418206E1AAAD.jpeg

E298A3D4-C1F6-4B53-8AD1-256EC1725654.jpeg

F0EC8268-A104-4367-9256-B5B58F83F956.jpeg

BC67C5DC-EF87-43C1-A7C5-CBC45676E428.jpeg

2F30C534-3215-43AF-8EE6-30A7861F693E.jpeg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@tuncer_2632 ACC duran nesneleri algılamaz önünüzde ilerleyen araca göre radar çalışır. Araç kitapçığında daha detaylı olarak yazıyor oradan net bilgi alabilirsiniz bende geçenlerde bi göz atmıştım.

 
Hayırlı olsun kardeşim...

konuyu Mk7,5 başlığına taşıyabilirmisiniz...

 
Hareket halindeyken algiladigi bi arac durursa onun durdugunu algilar radar, araba dsg olsaydi kendisi dururdu da, ama algilama mesafesinin disinda duran bir araca yaklasirken arac hareket edene kadar gormeyecektir.

Mode tuşu aracinizda daha önce cruise control olup olmamasindan bağımsız çalışır,  bende çalışıyor, ilk yapıldığında çalışmamisti ama.kodlamalarda eksik vardi, duzelttim ve çalışıyor. Kablonuz varsa bi ara baglanip kontrol edeyim, Mode Tuşu ile hız limitorunu çalışır hale getirebiliriz belki. Ordaki tek sakinca manuel araba oldugundan gaz pedaliniz kickdown'li değildir diye tahmin ediyorum, acil bi durumda gaza yuklensenizde hiz limitoru devreden cikmayacaktir. Kickdown pedal olmasa da hiz limitoru calistirilabiliyormu emin değilim bakmak lazim.

 
Hocam hayirli olsun. Akü çıkartıp değiştirmek bazen böyle hatalara yol açabilir. Ayrıca radar duran cisimleri algılamaz.

Ben de acc yaptım.  aracım dsg, malzemeleri aliexpresten sipariş vermiştim enderde randevumu alıp aracı bıraktım 2 gün dediler 3 günün sonunda anca alabildim gitmesem alamiycaktim aracı. Yolda gelirken zaten direk kalibrasyon uçtu ertesi gunlerde aradim bir daha gittim gene kalibrasyon attılar gene uçtu. Sonra sağolsun ilker abinin yanina gittim kalibrasyon icin çok uğraştık ama sonucunda kalibrasyonu duzgun ve uçmayacak şekilde ayarladık.  kar ve pis olduğu için radar görüşü yok hatası aldım. Daha düzgün bir şekilde kullanmak nasip olmadı. Tam kullandıktan sonra tecrübelerimi yazmayı düşünüyorum

 
@CemK evet hocam daha önceden hız sabitleyici aracımda yoktu. Ancak gaz pedalımda kickdown özelliği var. Açıkçası mode tuşunun tam anlamıyla ne işe yaradığını da bilmiyorum. Odis ayarlayayım bir ara bakalım hocam sağolun.

 
Arkadaşlar golf 7 plaka alti olan radarlarda ısıtıcı oluyor. Eger ki bu aktif edilmediyse, Karli ve soguk havalarda acc hataya düşüyor. Bunu basitce vcds kablo ile açabilirsiniz. Arabayi kullandiktan sonra inince radara el degdirerek isiticinin calisip calismadigini anlayabilirsiniz.

 
@GodThread benim kalibrasyonda sıkıntı yok hocam. Radar yerine güzel oturuyor. Radar kalibrasyonu gitsin diye her yerde kullanıyorum acc yi ancak gitmedi. Kalibre eden arkadaşta senin kalibrasyon gitmeyecek dedi. Ben montajını yarı zamanlı kendim yaptığım için fazla uzun süremedi.

 

Yaaa ben ne diyorum dinlemiyorsunuz

Retrofit paylasimi yassahhhh kardesim


Hayaletimiz zaten yok birde basimiza acc açmayın

Sana ceza olarak x 2 olarak baklava.xls yazdim

Gule gule kullan ustad

Darisi isteyenlerin başına

 

Geri
Üst Alt