barometrik basınç sesörü


hunter

Yeni Üye
Katılım
1 Eyl 2017
Mesajlar
12
Tepkime puanı
4
İsim
Şamil Özkök
Arkadaşlar merhaba.Antalyadan yazıyorum.2015 highline 125 BMT 1.4 TSI kullanıcısıyım,aracım 46 bin km.de.yaklaşık 2 ay evvel motor arıza lambası yandı,4-5 tane özel servise bilgisayara bağlanıp arıza tespiti yaptık ve sonuçlar hep aynı çıktı.Turbo basınç sensörü(MAP Sensörü)bu sensörü değiştirmemize rağmen ışık tekrar yandı.(bu arada arıza lambası hergün ve devamlı yanmıyor,bazen günde 2 saat bazen 3 gün üstüste yanıyor bazen 10 gün yanmıyor vb.)sonunda yetkili servise gittim,önce ilk gittiğim gün aynı sonucu verdiler ve onlara sensörü değiştirdiğimi olmayınca iade etiğimi belirttim ve gün bittiği için '' yarın tekrar gelin'' dediler.Tekrar gittim ve yaklaşık 5 saat sonra bana verilen sonuç BAROMETRİK BASINÇ SENSÖRÜ nüz arızalı dediler,yani araç alçaklığı ve yüksekliği algılayamıyor onun için ışık yakıyor dediler.tüm diğer sensörler aracın muhtelif yerlerinde olup arıza yapan  değiştirilebiliyor fakat bu sensör Motor Kontrol Ünitesinin içerisinde (halk tabiri ile aracın beyni) olduğu için değiştirilemiyor,ancak beyin değiştirilirse buda değişmiş oluyor

bana 13,500 TL. fiyat verip bunu 8.000 TL ye çektiler..Ve şurası çok önemli,yetkili servis bana değiştirmenize gerek yok,araca herhangi bir zararıda yok,bir lamba için 8000 TL vermeyin ama siz bilirsiniz dendi.Şimdi sizlerden yardım ve fikirlerinizi,düşüncelerinizi rica ediyorum.1) kız gibi aracımın (46 binde daha) niye arıza ışığı yansın,sinir bozucu..2)bu sensör bu beyin değişmesi işi neden diğer özel servislerin bilgisayarlarında çıkmadı.3)ne yapmalıyım başka servislerede göstersemmi,her gösterişimde para yazıyor,buda sinir bozucu,

şimdiden fikir,öneri ve yardımlarınız için teşekkür ederim.

 
@hunter  Merhaba Hocam; Yetkili Servis Başaran Antal ya sanırım 

 
Öncelikle geçmiş olsun , Bence bu konuda biraz daha araştırma yapın derim. Sadece MAP sensörüyle alakalı olmayabilir belkide, Ayrıca  baktırdığınız Özel servislerin cihazları güncel olmayabilir ondan dolayı görememiş olması normal. Yetkili servisin  gereksiz uğraşmayın demesi afaki kalabilir gerekirse yazılı belge versin , Zararı yoktur  müşteri onarımını yaptırmayabilir cinsinden.  Aracınızın km si 46 bin ile olan bir durumda değildir 120 binde de olabilirdi 15 binde de hiç de olmayabilirdi. Uyarı ikazı yanmışsa bir sorun olduğu net fakat ne kadar zararlı yada değil orası öenmli. Takibinizi ve araştırmlarınızı devam ettirin. Farklı Servislerin Master Ustalarından da görüş alın derim. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@Ender çok teşekkür ederim yorumunuz için.Servis kuvvetli muhtemel o yazıyı vermez,dostluğumuza binaen söylemişlerdir öyle iş resmiyete dökülünce vermezler.Evet başka yerlerede göstermeye devam edeceğim (özel servis) ama malum çok fazla iyi servis yok.Bir başka yetkiliyede gideyim bari.

 
Şimdi şunu söylemek istiyorum malesef servisler her zaman doğru teşhiste bulunamıyor, ayrıntılı şekilde arızanısı vcds ekranından bizimle paylaşır mısınız ? okuduğunuz arıza map sensörü ama arızanın tanımı nedir ? Kısa devre mi?, düşük mü okumuş, yüksek mi okumuş, araç yükte iken mi vermiş, rolantide mi vermiş...vs bir sürü bir şey var.

Birde aracınızda yazılım var mı ? Stock yani orijinal mi ?

Araç atmosfer basıncını map sensöründen ölçüyor bence, ecu'da ayrı var mı bilmem ama ambient pressure kısmı açıkken map sensörünün fişini çekince oradaki değer gidiyor. Tabi bu o mu bilemeyiz.

Biraz araştırdım, evet ECU'nun kendisinde de varmış.image.png
 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yetkili servis ekranı mevcut ama diğer özelleri saklamamışim.Araç yazılımsız,orijinal

Screenshot_20210215-194645_WhatsApp.jpg

Screenshot_20210215-194607_WhatsApp.jpg

20210215_194318.jpg

20210215_194401.jpg

 
@mehmetmert resimleri attım ama becerebildimmi bilmiyorum,almadıysanız birdaha deneyeyim.Araçta yazılım yok,orijinal üstad.

 
Merhaba, barometrik basınç sensöründe arıza varsa mutlaka araç çekişinde de hissedilir bir fark olacağını düşünüyorum. Araç oksijen/benzin i ayarlayamayıp çekiş düşüklüğü hissediliyor olacaktır.

Bana kalırsa Kare otomotiv e de arıza tespit için gidebilirsiniz. 

 
@ErenErdem kesinlikle araçta bir arıza belirtisi yok,çekişte düşme boğukluk vb.yetkili servis özellikle rampalı bölgelerde 20 km.lik bir tecrübe sürüşü yaptı.(ariza ışığını kapatıp öyle yapıyorlar tecrübeyi acaba yakacakmı diye)yakmadı.ertesi gün normal caddede yaktı

 
Hocam eski sanayide Beypınar Otomotiv var. Sahibi Başaran Vw'in eski formeni. Benim ilk polo aracımda direksiyon ünitesinde bir arıza vardı çıtır çıtır ses yapıyordu virajlarda. Alvin'e 3 gün bırakmıştım aracımı çözememişlerdi. Bu usta 5 dakikada sorunu anlamıştı ve 2016 parasıyla 8 bin liraya garantiden direksiyon ünitesi değişmişti falan. Alvin o zaman sorun yok aracınızı kullanabilirsiniz dediğinde önemsemeseydim garantim bittiğinde belki de masraf bana kalacaktı. Çözemezseniz o ustaya da bir göstermenizi tavsiye ederim. Adı Mustafa Beypınar.

Kefil olmamakla birlikte yol göstermek amaçlı tecrübemi aktardım :)

 

@hunter Antalya'da aslan usta var YouTube kanalından (tamirhane) takip ediyorum yolunuz düşerse uğrayıp gösterin bide o baksın. Ben servisin yaptığı hiçbir mekanik işçiliğe ve teşhise güvenmiyorum.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt