Nikelaj Kaplama İşlemi Hk.


ycetin

Katılımcı Üye
 
Katılım
7 May 2018
Mesajlar
770
Tepkime puanı
759
İsim
Yasin Çetin
Sevgili forumdaşlar öncelikle herkese iyi günler dilerim.

Bende sizler gibi arabasını seven ve sürekli ufakta olsa kendi çapımda bişeyler yapmaya çalışıyorum. Güncel olarak aklıma düşen bir karpuz kabuğu var.  :D

Aracımın yan cam çerçevelerini  komple nikelaj yapmak. Bu konuda orijinal, çıkma veya eşdeğer (yan sanayi) olmak üzere epey araştırdım. Ancak günün sonunda çıkan yüksek rakam sebebiyle attığım taş ürküttüğüm kuşa değmeyecek cinsten oldu. Tabi internet üzerinde satılan bu iş konusunda kaliteli olduğu bilgisini edindiğim s-dizayn tarafından satılan türden bir nikelaj açıkcası istemiyorum. Hem çift taraflı bant ile yapılan birşey ne kadar randuman verir. Hemde sıfıra sıfır oturmadığı için yani yükseklik (kot farkı) kaldığından dolayı sürekli benim gözüme batar. Bu konularda oldukça takıntılıyım.

En son edindiğim bir bilgiye göre nikelaj kaplama işlemi yapan işinin ehli esnaflar mevcutmuş. Hatta bir arkadaş önerisi ile Ankara bir yer ile görüştüm. Reklam olmaması açısından isim vermiyorum. Görüşmemizde aracın marka ve modeline göre birebir kesim yapıp ( terzi gibi düşün dedi) adı aklımda kalmayan bir kimyasal ile uyguladığını belirtti. Yapışkanın herhangi bir atma vs. olmadığını nikalajında aynı şekilde kaliteli olduğunu iletti. Belki yolum düşerse diye (lokasyonum istanbul) yapıtırabilirim diye düşündüm ancak işlem süresinin 3 gün olduğunu duyunca hayallerim suya düştü. Maliyet olarak ortalama 2k try tutacağını iletti. (En son aldığım eş değer parça fiyatı aracım için (A3) 5.5k try) 

Özetle böyle bir uygulamadan haber olup işlemi yaptıran özellikle İstanbul lokasyonunda memnun kalıp tavsiye edebileceğiniz yerler varsa yardımcı olmanızı rica edeceğim.

Teşekkürler.

 

Geri
Üst Alt