Muayene ve Randevu Ücreti Dolandırıcılığı(tuvmuayene.com)


berreday

Üye
Katılım
8 Eyl 2015
Mesajlar
328
Tepkime puanı
76
Konum
Ankara
İsim
Şerif
Herkese selamlar,

Bugün aracımı Ankara Eryaman'daki Tüvtürk e muayeneye götürdüm.  Hemen yan sırada bulunan bir vatandaş, bir internet sitesine, muayene randevusu alımı adı altında 50 lira ücret kaptırmış. Kulak şahidi olduğum kadarıyla bahse konu site, "tuvmuayene.com". Daha  sonra nette araştırma yapınca başka sitelerde de benzer durumlar gördüm.
tuvmuayene.com a girip bakınca da adamlar sitenin altında alttaki resimde bulunan uyarı yazısını yazmışlar.

Maalesef anladığım kadarıyla danışmanlık adı altında bu iş te kılıfına uydurulmuş ve çok yeni bir olay da değilmiş.

Canım ülkemde keşke başkaları üzerinden çıkar sağlamak bu kadar kolay olmasa!!

tuvmuayene.jpg

 
anlayamıyorsunuzki google'a muayne veya tuv felan yazıyorsunuz turktuv yada uzantısı .com yerine .net oluyor sitenin birebir aynısı farkını anlamakta zor bütün bilgilerini giriyorsun en son adımda para çekmek istiyor sende devletin sayfası diye ödüyorsun aslında adamlar ücretsiz olan randevuyu sana ücretli satmış oluyorlar. klasik laf türkiye bura kardeş ne bekliyon herkes kolay yoldan para kazanma peşinde. :)

 
Cok akilli uyanık bir arkadasimda para kaptirmisti ayni sekilde şaşırmıştım

Demek ki o kadar akilli uyanik değilmiş

Yada bazen basiret baglanabiliyor
Hocam basiret bağlanabiliyor haklısınız, insan bazen dalgın oluyor bazen gözünün önündekini atlayabiliyor. Ben biraz da o sebeple buraya yazdım. Biri bile görüp dikkatli davranırsa amacıma ulaşmış olurum.

 
@Ufuk31 Öyle tabi herkes kolay para kazanma derdinde, ama ben yine de şikayetler çoğalırsa bir düzenleme gelir diye düşünüyorum.

 
Benzer bir durum MTV ödemeleri için de geçerli, kendi siteleri üzerinden işlem yapınca "işlem ücreti" alıyorlar. :)

Dikkatli olmak lazım.

E-devlet üzerinden gerçekleştirilebilen tüm işlemleri oradan yapmak lazım bence, tüvtürk muayenesi de alınabiliyor bildiğim kadarıyla.

MTV ödemelerini de mobil bankacılık ile yapıyorum.

 
@berreday Önemli bir konu, benim gibi hayatinda hic muayneye araba götürmemis insanlar randevu ücretli mi bedava ni aliniyor bilmez, bugün ögrenmis olduk, basit birsey ama bazi insanlar bilmiyor, sitenin birebir sahtesini yapmislarsa insanlar dolandirilir, bunda utanilacak birsey yok, konuyla ilgilenmeyen devlet utansin, en ufak sikayette sitelere erisimi kapatabiliyorlar, buna niye dokunmamislar?

 
Asıl sorun bence şu, bu site ve siteler uzun zamandır var ama hala var, öyle takılıyorlar. Alınan hiç bir önlem yok. Dolandırıcı için çok güzel ülke Türkiye 

 
Maalesef bu durum dolandırıcılık suçunun yasal unsurlarından birisi olan nitelikli hileli hareketi olusturmadigindan, ayrica gonderilen ucret hizmet bedeli oldugundan hukuki ihtilaf niteliginde kalip sorusturma asamasinda buyuk oranda takipsizlik, dava acilsa dahi cok buyuk oranda beraat karari cikar. Bu nedenle internetten birsey satin alirken cok dikkat etmek gerekir.

 
Güzel bir iş bulmuşlar. 

Açıkcası TUVTURK yazınca google'a ya da herhangi bir arama platformunda direk kendi sitesi en başta çıkıyor. Bilmeden, kaza ile ya da yanlışlıkla buradan randevu alanlar için üzgünüm fakat biraz dikkatli olmak gerekiyor. 

Ama bu işin dolandırıcılık olduğundan emin değilim. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Aynısı başıma geldi, google'a tüvtürk muayene yazınca bu dolandırıcı siteler çıkıyor. Fark etmeyip bilgileri doldurdum ve son işlemde 38 lira mı ne istemişlerdi. O zaman fark edip tüvtürk'ün kendi sitesine girip randevu almıştım. Siteler cidden cok başarılı, bu işlerle pek ilgisi olmayan insanlar rahatça kandırılır.

 
Aynısı büroda arkadaşın başına geldi işi anladığında bankayı aradı neyseki banka onay vermemiş kara listeye alındı demekki sitenin işlemleri. Aynı şekilde çalıştığım kurumunda çakma sitesi yapılıp duruyor mahkeme kararıyla kapattırsakta mantar gibi coğalıyor bu tip siteler

 

Akrabam da buna kanmıştı. yazık ondan 50 şundan 40 derken adamlar hiçbir şey yapmadan para kazanıyorlar. Pek kimse de şikayet de etmez rakam küçük olduğu için ve devam ederler böyle rahat rahat...

 

Geri
Üst Alt